Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tina, podivínská a samotářská celní úřednice s ne právě přívětivým vzhledem, má podivný dar nepřirozeně vyvinutých čichových schopností. Na švédské hranici s Dánskem dokáže identifikovat kontraband tak, že u cestujících vycítí čichem strach, úzkost, provinění i jiné emoce. Ačkoli je v práci při odhalování pašeráků úspěšná, její soukromý život za moc nestojí. S povalečským přítelem žije prázdný „pro forma“ vztah ve skromné chatě u lesa, a z rodiny jí zůstal jen dementní otec v ústavu. Přitahuje ji příroda a mnohem více než s lidmi si rozumí s divokými zvířaty. Všechno se změní, když při své práci potká záhadného podezřelého vyvrhele, s podobně zvláštní tváří, jménem Vore. Oba jsou k sobě až záhadně silně přitahováni. (Pilot Film)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (114)

misterz 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé, čo všetko si odnesie ocenenie z filmového festivalu v Cannes. Aj keď v tomto prípade sa ten iný uhol pohľadu dá pochopiť a dá sa ho brať za prednosť. Dejová linka ale pôsobí dosť zvláštne, pretože je tu dosť čudných vecí okolo postavičiek, ktoré ako celok tvoria neurčitý a miestami až nepríjemný pocit. Príbeh sám o sebe je veľmi jednoduchý - škaredá Marienka stretne škaredého Janka, do ktorého sa tak zblázni, že jej z toho narastie penis. Do toho potom samozrejme predvídateľný twist na záver. Technická stránka spolu s réžiou však neboli zlé - páčili sa mi najmä exteriéry, kamera, práca so svetlom a to, ako sa v niektorých scénach podarilo réžii vzbudiť dojem umenia. Priemer. 60/100 ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Můj téměř nejvíce očekávaný varský kousek, který mě svými čerstvými ohlasy lákal víc a víc. Nakonec musím po projekci říct, že na moje vysoká očekávání mě to trošku dost zklamalo, ale na druhou stranu na to často vzpomínám jako takovou raritku, jíž jen tak běžně neuvidíte. Myslím, že s tématem severské mytologie jsem na podobný snímek nikdy nenarazila. A teď k samotnému filmu. Už jen ten fakt, že hlavní dvojice je svým pouhým zjevem nadmíru znepokojivá nepřispívá k tomu, že se budete po dobu projekce cítit příjemně. Ba naopak, režisér Abbasi se snaží vás do rozpačitých situací přivádět neustále. Časté humorné linie se prolínají s nejistými a absurdními dialogy, které střídají až nekorektní, dalo by se říct nelíbivé až pohoršující scény. Je to přesně ten typ filmu, u kterého nevím, jaký mám mít výraz, protože těch pocitů se ve mně míchá až moc. A umím si i představit, že bych si tento film užila spíš doma než ve Velkém sále s tisíci lidmi, protože jsem neustále myslela na to, že se trochu stydím, že na to koukám. Velmi netradiční zážitek u netradičního příběhu. KVIFF 2018 ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $771,930Tržby Celosvetovo $1,618,000▐ Bizardné do špiku kosti. Poctivo chladné, hrajúce sa na hrane znesiteľnosti. Stačí už len na začiatku vidieť tú tlamu colníčky, čo na diaľku vyčmuchá zloducha, tobôž perverzáka. Sakra dúfam že ta herečka mala tak namakanú masku, lebo mať taký ksicht tak ďakujem pekne. Dejovo správne zamotané a na správnych miestach ohavno šokujúce, malo to hlavu aj pätu a to zachádzalo pekne zo vztýčenou hlavou dokonca do žánru fantasy. Trolovia útočia a Švédi zas prekvapujú. /videl v kine: 70%/ ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Príbeh colnej pracovníčky s výnimočným darom, ktorý sa odohráva na švédskej hranici s Dánskom nie je len o hranici ako takej, ale i o hraniciach medzi ľuďmi. O tomto bizarnom príbehu je dobré vedieť čo najmenej, výnimočným až svojským spôsobom rozpráva o neznášanlivosti a odlišnosti. Žánrová prepletenosť nie je na škodu, kamera je odvážna a prehlbuje zážitok. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Vhodný materiál pro gender studies. 1) Spoiler! Nejlepší pro diváka je, když o tomto filmu neví vůbec nic. Takže si můj komentář i cokoli dalšího přečtěte až po zhlédnutí snímku._____ 2) Vlastně ani nevím, jestli se mi toto podobenství o lidstvu a jeho existenci či o hledání vlastní identity (Abbasi) líbilo anebo ne. Ale s určitostí vím, že jsem snímek sledoval se zájmem a s napětím._____ 3) Málokdy se mi stane, že zírám na obrazovku s otevřenou pusou...v mém věku už fakt zřídkakdy. A tady jo!_____ 4) 37letý Peršan Ali Abbasi (scénář, režie) studoval na Teheránské polytechnické universitě do roku 2002, kdy emigroval do Švédska. Bakaláře v architektuře získal na Královské akademii věd ve Stockholmu v roce 2007. Dále studoval na Národní filmové škole v Dánsku, kde absolvoval krátkým filmem M for Markus v roce 2011. Nyní žije v Kodani._____ 5) První koncept scénáře napsal 50letý švédský spisovatel John Ajvide Lindqvist podle vlastní povídky Gräns. Poté režisér Abassi najal Isabellu Eklöfovou, aby textu dodala více psychologického realismu (jak řekl). Casting sám trval rok a půl._____ 6) Příjemnou 44letou Švédku Evu Melanderovou (celnice Tina) se podařilo maskérům přesvědčivě zohyzdit stejně jako 38letého Fina Eera Milonoffa (Vore). Maskovací práce začínaly ve dvě hodiny ráno, aby byli herci připraveni na natáčení._____ 7) Výstižný koment: Jirka_Šč****. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • V čase 01:03:00, když jede Tina (Eva Melander) autem, hraje píseň „På väg“ od zpěvačky Turid. (pornogrind)
  • Eva Melander musela před natáčením přibrat 20 kg. Každý den pak strávila 4 hodiny pod rukama maskérů. (dogma97)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. května 2018 na filmovém festivalu Cannes. (ČSFD)

Reklama

Reklama