Reklama

Reklama

Všechno bude

  • Slovinsko Zimske muhe (více)
Trailer

Obsahy(1)

Typický outsider čtrnáctiletý Mára (Tomáš Mrvík) a jeho kamarád dvanáctiletý Heduš (Jan František Uher) podniknou cestu za svobodou. Mára ukradne auto a svými průšvihy ohromí i mladou stopařku (Eliška Křenková). Všichni jsou na útěku, na dobrodružné cestě, užívají si náhlou svobodu, kterou už možná nikdy nezažijí. Až do okamžiku, kdy Máru chytne policie. Vyslýchá ho policistka (Lenka Vlasáková) s policistou (Martin Pechlát) a my spolu s nimi váháme, co je realita a co smyšlený chlapecký svět, někdy je těžké rozlišit pravou skutečnost od té vyfantazírované… (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (221)

MICHAEL73 

všechny recenze uživatele

Road movie připomínající Svěrákovu Jízdu. Vydává se, ale trochu jinému zaměření. Film se opírá o témata dospívání, zběsilosti, poznávání nových věcí a zkušeností. Není to vyloženě na oskara, za mě to není vyloženě za srdce chytající snímek, ale i tak se snaží něco divákům předat. Zajímavé herecké výkony a charaktery postav, z nichž se každá něčím liší od té druhé. Z prvního dojmu se mi více méně líbil. Po rozložení se mi vybavují důležité fragmenty z filmu a celkově se rozložil pozitivně. Mezi dnešními komerčně ohranými českými pohádkami a komediemi je to dobrý film. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

No nevím... Omerzu mě tedy dosud bůhvíjak neoslovil. Zřejmě to bude generační problém. Jde sice o projekt ambiciózní, docela zajímavý, však nejraději bych ho kopla do škatulky "studentský film několika zapálených nadšenců, pro několik hodně zapálených studentských diváků", přičemž takové Jízdě to nesahá ani po kotníky. Toto že při udělování Lvů převálcovalo Tomana nebo Hastrmana??? Tímto vyjadřuji O. Trojanovi hlubokou lítost, jeho kvalitní film ve všech směrech, biják jak se sluší a patří, si porážku od tadytoho- nevím vlastně čeho, nezasloužil. Doslova mi vyskakuje staré dobré: Perly sviním! Jedna za slzy a za všechny scény na fízlárně, druhá za Šakala. Ale ruku na srdce, to jsem ještě ve velmi dobrém rozmaru. ()

Reklama

hygienik odpad!

všechny recenze uživatele

Olmo, Olmo, čo si to natočil? Pubertálnu prázdnotu bez ideového cieľa. Ak je hodnota dobrého filmu v záberoch krajiny, antisystémovej rebélii a dialógoch, ktoré veľa nepovedia, tak je Všechno bude hoden Oscara. Toto nie je "dobrodružná cesta", ale čistý nihil. Film, ktorý v sebe nenesie pozitívne posolstvá, poučenie alebo aspoň katarziu, to sú zbytočne premrhané peniaze. Je mi ľúto, že si po Rodinnom filme takto klesol, Olmo. Ale keď čítam tunajšie komenty, je pravdepodobné, že sa mýlim. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Omerzův "Rodinný film" mě rozhodně neoslnil tolik jako odbornou veřejnost, k jeho novému snímku jsem tedy nijak nevzhlížela a o to víc jsem pak byla potěšená (dokonce jsem uvažovala i o páté hvězdičce). Ústřední protagonisté, dosud nepolíbení hereckou zkušeností, byli velmi přirození a jejich dialogy mě bavily i dojímaly. Role "dospělých" postav už v tomto chlapeckém dobrodružství nejsou tak podstatné, přesto mladé tváře pěkně doplňují. Plusový bodík si zaslouží i pejsek Šakal (na talentované herce ze zvířecí říše má režisér vážně štěstí) a správně hravá hudba. Že bychom tu měli "Pány kluky" nové generace? Možná si zajdu do kina ještě jednou, v běžné distribuci. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Rodinný film byl mnohem větší hardcore art, Všechno bude je oproti tomu velice divácká a uvolněná road movie o svobodě a volnosti, avšak se zjevnou sociální rovinou a s motivy chlapeckého dospívání. Ze začátku je poměrně těžké se na film naladit, neb jeho hlavními hrdiny je dvojice náctiletých chuligánů, kteří si pod tou svobodou představují hlavně krádeže aut, útěky z domova, střílení po autech z airsoftové pušky a pohrdání autoritami, což film přiživuje tím, že prezentuje dospělé postavy jako nedbalé a nezodpovědné jedince nebo jako nedůvěryhodné podrazáky. Postupem času se ale do příběhu a jeho postav nakonec vcítit lze, hlavně díky konstantně dávkovanému lehkému humoru a maximálně přirozeným hereckým výkonům hlavních protagonistů. Svoboda a uvolněnost každopádně prosákly i do struktury filmu a některých konkrétních dějových aspektů, které působí velmi neučesaně, ať už se jedná o rozdělení příběhu do dvou na přeskáčku vyprávěných časových rovin nebo třeba o způsob jakým je z policejní stanice "odklizen" na většinu filmu jeden ze strážníků. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (19)

  • Scénář k filmu byl původně napsán jako rozhlasová hra pro Český rozhlas, se kterým scenárista Petr Pýcha už v předchozích letech spolupracoval (např. „Lidojedi“, „Benzína Dehtov“, „Léto v Laponsku“). Ovšem veřejnoprávnímu rádiu se nelíbila vulgární mluva obou mladých protagonistů a chtěl ji vyškrtat, což se zase nelíbilo Pýchovi. Se svým kamarádem a filmovým režisérem Vladimírem Michálkem se tak domluvili na zfilmování jeho příběhu a Michálek scenáristovi řekl, aby si vybral pět režisérů (od nejvíce žádaného po nejméně), které by se scénářem oslovil. Petr Pýcha na prvním místě řekl Olma Omerzu, jelikož se mu líbil Olmův film Příliš mladá noc (2012). Naštěstí Omerzua příběh zaujal a hra se začala vyvíjet do podoby filmového scénáře. (MajklCZsk)

Související novinky

Česko vybralo svého letošního kandidáta na Oscara

Česko vybralo svého letošního kandidáta na Oscara

12.09.2022

Česká filmová a televizní akademie (ČFTA) každoročně mimo udílení národního ocenění Český lev vybírá i potenciálního filmového kandidáta na prestižní cenu Oscar, jenž by na jaře příštího roku mohl… (více)

Zemřel herec Martin Havelka

Zemřel herec Martin Havelka

03.10.2020

V dopoledních hodinách dnes přišla zpráva o úmrtí filmového, televizního a divadelního herce Martina Havelky. Zemřel v Brně ve věku 62 let. Informaci na svém twitterovém účtu zveřejnil režisér Jan… (více)

26. Český lev – výsledky

26. Český lev – výsledky

23.03.2019

Letošní 26. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer plný největších hvězd českého filmu moderoval herec Václav Kopta, a to poprvé pod… (více)

26. Český lev – Nominace

26. Český lev – Nominace

22.01.2019

Česká filmová a televizní akademie oznámila své nominace pro 26. ročník Českých lvů a mezi největší favority se tak zařadil snímek Toman s Jiřím Macháčkem, který získal celkem 13 nominací. Hned za… (více)

Reklama

Reklama