Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý řidič Uberu Stu (Kumail Nanjiani) touží po pětihvězdičkovém hodnocení od svých zákazníků a tak se snaží udělat vše pro jejich maximální pohodlí a naprostou spokojenost. Od milého úsměvu, nekonečné trpělivosti až po bonbóny zdarma. Ale když mu do auta nastoupí nevrlý obrovský chlap jménem Vic (Dave Bautista), zjistí, že úsměv a trpělivost na něj zrovna nezabírají. A bonbóny už vůbec ne. Z nerudného pasažéra se vyklube tajný policajt, který má zrovna po oční operaci, a tak nemůže řídit auto. Na cestu do akce, na jejímž konci by mělo být dopadení drogového dealera, si proto poněkud netradičně objedná právě Stuův Uber. Tím začíná jejich neuvěřitelná bláznivá spolujízda, kdy se nejistý Stu chtít nechtíc postupně zapojuje do Vicovy policejní akce. Zpočátku mu nahrazuje jeho nejistý zrak, ale jak akce nabírá obrátky, přebírá iniciativu a stává se pro tento den postrachem celého podsvětí. A pětihvězdičkové hodnocení a úsměvy už příliš neřeší. Ale možná bude Vic nakonec patřit mezi jeho nejspokojenější pasažéry a pomůže Stuovi vylepšit skóre. (Cinemart)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (233)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ještě, že v Americe pořád existují scénáristi, kteří se nebojí stále dokola psát akční buddy komedie. Spolujízda sice není žádná velká jízda, ale na komediální úrovni je v pohodě. Dave Bautista je pro mě sympaťák, kterého bych klidně vídal častěji. Kumail Nanijani pro změnu týpek vzešlý ze stand up comedy, který stále může jen a jen překvapit. Spolu jim to navíc docela šlape, hlášky jsou v pohodě. Tak co víc chtít? Sice období Smrtonosně zbraně je tatam, ale jako odpočinkový film je absolutně ucházející. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděl tak suprovou akční komedii, hlavně s výborným Bautistou, který tu se svým parťákem hláškuje jako o závod a samozřejmě s mým oblíbencem Uwaisem, o kterém jsem ani nevěděl, že zde hraje, takže překvapení jako prase, když se po pár minutách objevil v akci. Suprová jízda, ještě teď mi tečou slzy :o) ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Solidně odsýpající "buddy" jednohubka s poměrně jednoduchou, avšak právě o to atraktivnější zápletkou, která ve svých nejlepších momentech dokáže královsky pobavit. Tak nějak takto by se dala v pár slovech popsat komedie Stuber, která je přesně tím správně namíchaným komediálním koktejlem na nenáročný večer. Je ale ovšem jasné, že tento úspěch by nebyl takový bez ústředních herců, mezi nimiž je již od první vteřiny citelná patřičná chemie, která uvádí v život skvěle soustružené gagy. Jediná výtka tedy směřuje k poněkud chaotické kameře. Tohle se v rámci možností zkrátka povedlo. Skvělá práce! „Hey, lemme guess, you want me to drive you to all the Sarah Connors in the city?“ ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jedno objemné poloslepé zavazadlo a jeho upovídaný převozník s obočím hustým jak doprava v centru Islámábádu při polední špičce. To první je dle očekávání kožené, tomu druhému by to chtělo občas říci uber.. Koktejl z momentálně frčících surovin (popkulturní odkazy, spoluspotřebitelství přes aplikace chytrých telefonů, non-white leads obsazení) podávaný jako lehký buddy movie drink. Po půlce už to ztrácí chuť, ale s mozkem v poloze stand-by se to vypít dá. Tři hvězdy pro nyní Stuvědomělého šoféra jsou myslím fér.. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Milým překvapením bylo, že film není konverzačkou ale akční buddy komedií, která sice v rámci žáneu nepřináší nic nového, ale rychle odsýpá a po stránce chemie postav a humoru funguje a je vtipná. Bautista netradičně s vlasama. Škoda, že to v kinech neuspělo, i když to asi šlo předpokládat, tohle je spíš tak na Netflix než na to jít do kina. 3* ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Výroba a autorizovaná distribuce filmu podpořila více než 13 000 pracovních míst. (BMW12)
  • V tomto filmu si zahráli malou roli Uber řidičů 3 skuteční závodníci NASCAR, a to Austin Dillon, jeho bratr Ty Dillon a Daniel Suarez. (Mannoroth81)

Reklama

Reklama