Reklama

Reklama

Six Figures Getting Sick

(studentský film)
Krátkometrážní / Animovaný / Experimentální
USA, 1966, 4 min

Obsahy(1)

Šesť postavičiek dostáva závrať... Prvý pokus Davida Lyncha o zpohybnenie jeho statických ponurých vízií a ich podfarbenie zvukom. Na philadelphskej Pennsylvania Academy of Fine Arts, kde Lynch zrovna študoval, s ním vyhral súťaž o najpôsobivejší výtvor roku. Náklady na jednominútový film robili 200 amerických dolárov. (POMO)

Recenze (137)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

INSANE!!! Obrázková montáž v ktorej si šesť figúrok naplní žalúdok (ktovie čím, alkohol ? Zdá sa že áno ale neviem naisto) A potom to vyvracajú. V štyroch minútach sa to opakuje, na prekvapenie, až neúnosne veľakrát. Netvrdím že by to chcelo skrátiť či pridať iné sekvencie, bolo to takto dobré, no na prví pohľad sa môže zdať že sledujete to isté štyrikrát za sebou. Fascinujúce vodové farby dokázali vyvodiť extrémne znepokojivú atmosféru. V animovanom filme sa tomuto, čo do temnej doslova chorej atmosféry, máločo vyrovná. ()

God91 

všechny recenze uživatele

Nebudu se tady pokoušet o nějaké pseudo-intelektuální analýzy skrytých významů Lynchovy prvotiny.Tohodle šílence totiž při mém věku a stupni poznání prostě nejsem schopný v plném rozsahu pochopit(zatím).3* za dobré audio-vizuální zpracování(na svou dobu a na nízký rozpočet) a za Lynchovskou ,,čirou depresi'' , která by se dala z jeho děl ždímat. ()

Reklama

Elementál 

všechny recenze uživatele

Nudné. První Lynch, který na mě nezapůsobil naprosto nijak - nebylo to krásné, ale ani odpudivé... V reakci na uživatele Djkomu mě napadá "Nepovedené přenesení nemoci a špatného fyzického stavu na člověka."_____________ Tak jsem si vám to pustil znovu s poněkud zesíleným zvukem.... Někdy by člověk neřekl, jak moc zvuková kulisa ovlivňuje. Snímeček je rázem úplně jinačí, jde divákovi silně pod kůži a z šestinásobného opkování je vám šestkrát hůře. Ještě jsem to sice nikdy neudělal, ale musím zvednout hodnocení o 4*... :-) Velice, velice povedená záležitost! ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli byl inspirací nějaký bulimik nebo to byl postoj k "čemusi shnilému" tohoto světa, ale ač mám úchylárny a skryté významy Davida Lynche ráda, na toto nepřistupuji, metaforu nebo nadsázku nevidím, hledat ji nehodlám a tleskat šesti zvracejícím, ať už je jejich důvod jakkoli pádný, nebudu. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Tělesné výměšky šesti mužů se sirénou v pozadí? Dokonalá obrazová orgie? Haha. K tomuto filmíku by člověk potřeboval vystvětlivky, neřkuli doslovné převyprávění. Mrzí mě to. Obvzlášť když vezmu v úvahu, že jde o Davidovu prvotinu, ale když člověk hledí s podepřenou hlavou na věci, kterým nerozumí, je to prostě jedno velké zklamání. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (2)

  • Plátno, na ktoré sa film premietal, malo rozmery 1,8m x 2,4m. (ČSFD)
  • David Lynch ako maliar pracoval na čiernej maľbe, kde bola záhrada. Tmavá zeleň vychádzajúca z čiernej farby. Keď sa pozeral na svoju maľbu, počul vietor. Zdalo sa mu, že sa obraz mierne hýbe a tým to všetko začalo. Viedlo to k animovanému projektu na plátne s plastikami s názvom "Six Figures Getting Sick". (ČSFD)

Reklama

Reklama