Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šestnáctiletá Eszter je jako mnoho jejích spolužaček zamilovaná do učitele angličtiny, který ale všechny zaskočí oznámením, že se stěhuje do Londýna. Tentýž den od něj ale Eszter dostane e-mail na rozloučenou a začne si s jeho autorem dopisovat. Postupně se mezi nimi rozvíjí on-line erotický vztah, který začne hraničit se zneužíváním. Maďarské drama o nejistém světě teenagerů a dospívání ve době, kdy je život on-line stejně důležitý jako ten off-line. (Febiofest)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (62)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Didaktický film vhodný pro promítání ve školách a následnou diskusi. 1) Pěkně udělaný prý první maďarský film o kyberšikaně ve škole má dobře napsané postavy i skvělé herce. 40letému Michaeli Schwechtjemu se jeho celovečerní debut povedl._____ 2) Na můj vkus je ale děj příliš čitelný a prvoplánový, což ovšem teenagerovskému diváku nemusí být zpočátku zjevné._____ 3) V zajímavém rozhovoru režisér popisuje těžkosti při financování filmu stejně jako při hledání vhodné školy. (použij Google translator). Za sebe musím říci, že mi omezené finance nijak nezmenšily zážitek z filmu._____ 4) Teenagerovští neherci jsou částečně spolužáci ze školy chvíli před maturitou. Během natáčení bylo hercům kolem 17 let._____ 5) V Maďarsku je dvanáctiletá povinná školní docházka._____ 6) Nejpěknější kluk je nesporně Dávid Rácz (sportovec Beni, co Eszter stáhl sukni na veřejnosti). Zajímavý je i Kristóf Vajda (zamilovaný Péter zvaný Petty) a pro ty, co mají rádi starší, je tu i přitažlivý 36letý Csaba Polgár (učitel angličtiny Csababá). ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

O niečo vydarenejší kúsok ako FOMO. Film je akýmsi mixom sexuálneho obťažovania, kyberšikany a neopätovanej lásky. Pravdu povediac, režisérovi/scenáristovi sa ma podarilo trošku oklamať – fakt som si myslel, že to bude príbeh zameraný „len“ na milostný vzťah medzi neplnoletou mladou slečnou a učiteľom. Každopádne, príbeh mladého Esztera je istým príkladom toho, ako sa môže zrútiť život jednej mladej slečny v priebehu piatich minút – Internet nezabúda. Za výsledné udalosti môže len čiastočne, skutočný vinník (ktorý už ako mladík vykazuje symptómy „psychopata“) však z toho v podstate vyjde bez trestu – a ja sa len pýtam, že prečo? Z mojej strany hodnotenie „3+1“, kde tá „+1“ hviezda za herecké výkony. P.S.: Ja osobne mám problém s názvom filmu – fakt by ma zaujímalo, že na čo s tým režisér myslel. Osobné hodnotenie: 81% (****) ()

Reklama

Homerking 

všechny recenze uživatele

Teenagerské drama o dospívání a kyberšikaně. Ester je krásná šestnáctiletá dívka a je zamilovaná do učitele angličtiny, ten jednoho dne oznámí třídě že odchází ze školy kvůli stěhování za lepším životem, následně Ester obdrží e-mail ve kterém se s ní její oblíbený učitel loučí, Ester s radostí odepíše, netuší však že konverzace kterou právě odstartovala bude mít vážné dopady na její život. Velmi milé překvapení z Maďarska, zvraty v zápletce byly perfektní, určitě doporučuji. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Nadšení z viděného se mě nezmocnilo, nebýt pozdějšího zvratu, nevím, jestli bych nehodnotil jen dvěma hvězdičkami. Film mi totiž nepřinesl nic, s čím bych se nesetkal už v jiných snímcích s podobným zaměřením- na jedné straně nechutní ouchylové, na druhé vypatlané blbky. No, pak z toho vytvořte něco výjimečného. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Vynikajúce! Absolútne aktuálny a pozoruhodný film, ktorý by mal ambíciu stať sa aj edukačným (zrejme po cenzúre nahoty a erotického obsahu). Spočiatku to vyzeralo ako klasická "romanca" o on-line platonickej láske, ale ako sa príbeh vyvíjal, tak to poriadne naberalo na intenzite. To čo najprv začalo viacmenej nevinne sa napokon stáva neovládateľnou posadnutosťou, ktorá sa trpko láme až k nezvratným impulzívnym rozhodnutiam. Skvelo vystihnutý kontrast medzi on-line a off-line, ktorý tvoril v podstate ústrednú kostru celého filmu. Od maďarskej produkcie som niečo tak kvalitného určite nečakal. Pre mňa určite jeden z TOP filmov roku 2018! ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • V scéne, keď hlavná postava (Szilvia Herr) telefonuje s odchádzajúcim učiteľom o čase konania rozlúčky, jej dá na vyber učiteľ dva možné termíny, a to v stredu alebo štvrtok večer. Ona sa opýta kamarátky kedy im to viac vyhovuje, ale skôr než to povie do telefónu učiteľovi, ju učiteľ preruší a povie: „Takže vo štvrtok večer o siedmej?” (F2003F)
  • Režisér filmu Mihály Schwechtje na diskusii vrámci Art Film Festu 2019 povedal, že s plagátom k filmu, na ktorom je telefón s odhalenou fotkou nesúhlasí. Vybral ho vraj distribútor, aby prilákal do kín viac ľudí. Režisér ho však považuje za sexistický, nevhodný a zavádzajúci a s distribúciou sa o ňom veľa hádal. (Swannie)
  • Natáčení filmu probíhalo již v roce 2016, ale promítnout ho bylo možné až o dva roky později, protože film tehdy nezískal státní podporu od Maďarského národního filmového fondu . (Homerking)

Reklama

Reklama