Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Theresa Osborneová najde jednoho dne na pláži láhev se vzkazem od neznámého muže, který nemůže zapomenout na zemřelou manželku. Dopis ji okouzlí, a tak se s ním svěří v redakci novin Chicago Tribune, kde pracuje. Po jeho zveřejnění se dočká nečekaného čtenářského ohlasu. Theresa se pustí do pátrání a zjistí, že autorem by mohl být Garret Blake, který se živí opravami a stavbou jachet v jedné rybářské vesnici. Vypraví se tam a seznámí se nejen s ním, ale také s jeho otcem Dodgem. Na společné večeři chce Garretovi prozradit, proč přijela, ale místo toho mu vypráví o rozchodu s manželem. Garret zase vzpomíná na svou Catherine, která zemřela před dvěma roky. Během následujících dnů se Theresa stane svědkem sporu Garreta s rodinou Catherine, která chce její obrazy. Sama se s ním nepohodne, když ji přistihne, jak se dotýká pietně uchovávaných památek na Catherine. Později se však usmíří, a Garret dokonce přijede za Theresou do Chicaga. Seznámí se s Theresiným synem Jasonem a stráví s ní romantickou noc. Jenže ráno objeví dopisy z láhve a také list, který napsala krátce před smrtí jeho žena. Cítí se podveden a odejde... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

peiton 

všechny recenze uživatele

Znova som opäť ,,vplávala" do melancholickej nálady,takže vyťahujem zo šuflíka s názvom Romantika po dlhšom čase túto sentimentálnu záležitosť.Myslela som si, že keď príbeh poznám naspamäť nedokáže ma už tak zaujať,aby som ho prežila ako po prvý krát.Och ako hlboko som sa mýlila.Je to citlivý a čistý príbeh, ktorý nám ukazuje, že sa treba vždy chopiť šance, pretože tá sa nemusí opakovať.Terese a Garettovi som od začiatku fandila a do poslednej chvíle som verila v šťastný koniec..vždy tomu verím.Viem, že v mojom živote také chvíle nenastanú, viem, že možno správu vo fľaši nenájdem no film mi dal jedno krásne ponaučenie, že to čo môžeš spraviť dnes, neodkladaj na zajtra ,pretože zajtra môže byť už neskoro.Odporúčam Správu vo fľaši tým,ktorý majú radi vášeň, lásku, a nevadí im keď si na konci poplačú. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Milá hlavní dvojice v příliš často měněné náladě. Scénář přebíhá od roztomilého švitoření k řešení životních dramat a hlubokých vzpomínek a většinou tak činí z minuty na minutu. Navíc Costnerovu obrovskému charismatu škodí neúnosně natahované romantické scény, kde repliky typu "Strašně rád se dotýkám tvých věcí" ztrácí náboj a kouzlo okamžiku je téměř pokaždé šmahem pryč. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Po dlooooooooouhé době zase povedený film s Kevinem Costnerem. Kritiky sice nebyly příliš pochvalné, ale mně se tento dojímavý příběh líbil. Samotný "Kosťa" zahrál v rámci možností také dobře, stejně jako jeho kolegové Newman a Wright-Pennová. Romanticky založené divačky si nejspíše u tohoto snímku pobrečí. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

První adaptace romanťárny podle Nicholase Sparkse je... skutečně zážitek. Nevěrohodná historka, která by člověka měla vzít za srdce od první minuty, ačkoli nebyl prostor si vybudovat k hlavním postavám jakýkoli vztah. Eh. Kdysi atraktivní Robin Wrightová (Princezna nevěsta) a dávno zapomenutý Kevin Costner (Tanec s vlky) se potkávají nad dojemným příběhem jeho zesnulé ženy a navzdory jeho asexuální flanelové košili dávají šanci novému vztahu. Konec je jak parodie na Hemingwaye. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Tolik let jsem se tomu vyhýbal, až jsem dostal odvahu. Nemusím Costnera, ale romantické drama jo. Hodina a půl je to celkem povedená a často i sympatická romantika, která má dva solidní herce, kterým to spolu sluší. Často jsem se přistihl, že to tomu Kevinovi a Robin vlastně dost přeju. Nenáročné, hezké, jenže kde je Costner, je prostě šíleně přepálená délka, takže film má i posledních 40 minut, které jsem raději už vůbec nevnímal. Celé se to dost nepochopitelně proměnilo v chaos s nezajímavou zápletkou, která chce z diváka ždímat slzy, jenže to prostě nejde. A to se fakt dojímání u filmu nebráním. Potěší vedlejší role pro Paula Newmana, mýho oblíbence. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Děj filmu se odehrává v Chicagu (nachází se ve státě Illinois při pobřeží Michiganského jezera) a na bariérových ostrovech Outer Banks u pobřeží Severní Karolíny a jihovýchodní Virginie, na východním pobřeží USA. (noelcoward73)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenné knihy Nicholase Sparkse (Dlee)

Reklama

Reklama