Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh filmu Přes prsty se odehrává na beach volejbalových hřištích, ale nejen na nich. Linda (Petra Hřebíčková) a Pavla (Denisa Nesvačilová) jsou parťačky, které obětují beach volejbalu všechno. Tedy skoro všechno. Mladší Pavle tak trochu začínají tikat biologické hodiny a s přítelem Hynkem (Vojta Dyk) chce co nejdříve otěhotnět. To starší svobodná a bezdětná Linda nechápe. Zvlášť, když se jim podařilo kvalifikovat na mistrovství Evropy… Všechno ale stejně nakonec zamotá svérázný správce hřiště se zajímavou minulostí Jíra (Jiří Langmajer). (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (411)

hygienik 

všechny recenze uživatele

Najlepší český film za posledný rok. Ak by tam bolo viac scén "z hry" a krajšie duo hlavných hráčok, dám 100%. O plážovom volejbale sa skoro furt len kecalo, až som mal pocit, že je to iba katalyzátor vzťahových zápletiek a kľudne to mohlo byť napr. o curlingu :) Linky o vzťahoch boli vtipné, presvedčivé a fungovali dobre. Kolečko dokazuje, že ak chce, vie aj tuctový námet spracovať nadpriemerne. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Z počátku se to jevila jako zajímavá sportovní komedie. Ve výsledku, ale dlouhá sonda do spletitých vztahů. Sportu je tu minimum a naopak se pouze ocitáme v kruhu vztahů a složité minulosti. Jirka je prostě super i v téhle roli. Zatímco v o rok mladším Po čem muži touží, kde hrál šovinistu, tak zde perfektní sympaťák do nepohody. Navíc vždy řekne co má na jazyku. Za mě vlastně podprůměrný film, který mnoho nenabídne. Zbytečně moc překombinované. (40 %) ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vyletněná komedie z atraktivního prostředí beach volejbalu stojící na chemii ústřední trojice, která funguje téměř bezchybně. O smích se tu stará především Langmajer v roli stárnoucího seladona, který mě několikrát dostal do kolen, Nesvačilová je tu za tu roztomilou a Petře Hřebíčková to tady sedlo jako už mnohokrát předtím. Samozřejmě že se film nevyvaruje určitých klišé a Kolečkovi občas zahapruje i samotná režie, ale to vlastně k podobným filmům patří. Bavil jsem se víc, než jsem čekal. 75% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„CO JE NEJDŮLEŽITĚJŠÍ V BEACHOVÝM PÁRU?“ /// Film plnej písku, volejbalovejch míčů a píchání. Letní sexy komedie, která není moc vtipná (úsměvná asi jo…), ale celkem vodsejpá. A příběh? Tož jednoduchej… postavenej na Langošovi. Jo a Hřebíčkový to prostě nevěřím! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Kvůli prdelkám. Takový zadečky totiž na „šestkovým“ neuvidíte! 2.) Jsem blázen do Langoše (nebo Hřebíčkový). Nebo do beache! /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Kolečkova svérázná interpretace rozchodu Kiki a Maki. Petra Hřebíčková s Denisou Nesvačilovou si přes síť pinkají Langoše. A ten už je pomalu směšný s tím, jak mu filmaři neustále přisuzují role svůdců všemožně "svůdné" image. Ovšem jakmile jsem přistoupil na to, že Jiří Langmajer svede ženu každé věkové kategorie, větší problémy jsem už s filmem neměl. Ano, Vojta Dyk je kvůli scénáři neodvolatelně trapný až neužitečný, nicméně vypadal, že mu albánské ovzduší (viz film) vzalo veškerý rozum, tudíž mám k jeho výskytu vtipné vysvětlení. Petr Kolečko se ukázal coby neotřelý režijní panic. O plážovém volejbale jeho počin až tak není, zápasové dění si nechá film až na finále, ve "zbytku" se řeší vztahové peripetie i krize v ustáleném ženském sportovním duu. Ústřední ženský tandem je komediálně sympatický, sexuální i jiné polohy příkladně zvládá a k tomu jim notuje Burma Jones i Abraxas. Kolečko zvolil originální tvůrčí přístup, diváka nezatěžuje úmornou sportovní terminologií a herce dostává frekventovaně do různě komediálních pater, kdy je někdy cosi trapného vykoupeno něčím neotřelým a v rámci žánru nepříliš viděným. Zaujmou vypointované dialogy, pochopitelně nechybí ani touha jít proti proudu, to je poměrně zvoleno ve tlumené formě, a v neposlední řadě je kladen důraz na sexy vysportovaná ženská těla, hlavně pěkně formované zadky hrají prim. Explicitní nahota ale k vidění není, vteřinový záběr na pánské přirození je takřka nepostřehnutelný, obnažená Denisa Nesvačilová se ke kameře točí nejraději zády a Petra Hřebíčková nabídne ze svého nahého těla relativně nejvíc. Plážové písky dosud nezažily větší vztahové represálie, jaké nám předhodil Kolečko a spol. Zkusme tedy s jeho hormonálně rozhozenými hrdinkami (s)pinkat. 8/10 ()

Galerie (36)

Zajímavosti (15)

  • „Nejdřív jsme hledali režiséra, ale nakonec jsme se oboustranně nedohodli, a tak jsme se s Danielem Strejcem, který dával na začátku projekt dohromady, rozhodli, že se to pokusím natočit já. Hned jak ten nápad padl, jsem zavolal Jirkovi Langmajerovi, jestli si to dokáže představit a na place mi pomůže. On řekl, že určitě. Tak jsem do toho šel,“ řekl Petr Kolečko. (SONY_)
  • Aby beachvolejbalové scény vypadaly věrohodně, působil u filmu jako konzultant beachvolejbalista Jan Chalupa. Ten trénoval Denisu Nesvačilovou a Petru Hřebíčkovou. Začali trénovat 3–4 měsíce před natáčením. Tréninky byly 2x týdně. (Duoscop)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama