Reklama

Reklama

Elita

(seriál)
Trailer
Španělsko, (2018–2023), 46 h 34 min (Minutáž: 40–61 min)

Hrají:

Miguel Bernardeau, Miguel Herrán, Danna Paola, María Pedraza, Itzan Escamilla, Mina El Hammani, Shani Atias, Irene Arcos, Ester Expósito, Ainhoa Santamaría (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(56)

Obsahy(1)

Tři studenti z chudých poměrů nastoupí ve Španělsku na exkluzivní soukromou školu a jejich střet s bohatšími vrstevníky skončí vraždou. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (77)

jerry12 

všechny recenze uživatele

90%. Elite je v některých jednotlivostech nejistý, skoro až slabý, ale jako komplex, narativně i charakterově, může konkurovat těm nejlepším (a nejdražším) seriálům současnosti. Španělsko zkrátka boří mýty o nedostižnosti americké hybridní tvorby, a třebaže Elite má řadu hluchých momentů, vyvíjí se pomalu (na vkus mnohých až příliš pomalu) a může mu čas od času chybět dynamika, vyvažuje tyto nedostatky pestrými charaktery, dobovým a velmi inteligentním scénářem a uměním pracovat s emocemi. Díky tomu mu dokážu odpustit i nedostatek odvahy šokovat ve finálních rozuzlení. Zatím dobrá práce. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Španělská kinematografie se poslední dobou slušně rozjela a mě to k ní táhne víc a víc. Částečně kvůli jazyku, ale taky kvůli divokosti a energii, kterou dokáže na člověka přenést. Pokud jde o drogy a otevřené sexuální scény ve filmu, jsem v tom spíš konzervativní, ale po počátečních rozpacích (které trvaly opravdu jen krátce) jsem si uvědomila, že to k Elitě patří. Bez toho by to nebylo ono. Každá z postav je originální a nepostradatelná, nové postavy hrozně rychle zapadnou a člověk má pocit, jakoby tam byly odjakživa. Jsem nadšená a těším se na pokračování. ()

Reklama

haluska11 

všechny recenze uživatele

Průměrná telenovela v Netflix pozlátku. Skrze mnohé podobnosti se nabízí srovnání s americkým 13 Reasons Why. Postavy mají o něco větší hloubku a jsou o něco sympatičtější. Vzhledem k tomu, že jde o snobská děcka na prestižní škole, to je ale nutné brát s rezervou. Vysoké nároky okolí a nutnost tajit drtivá tajemství jim neprospívají - a tak se musí s tlakem vyrovnávat skrze drogy, sex, a tak podobně. Diverzita charakterů zaujme - kudos za příběh muslimské rodiny a polygamní pár. Koneckonců je to zábavné guilty pleasure, které po první sérii přejde do absolutně absurdní telenovelové frašky. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Zas ti španělé a dobrý počin. Jako celek je seriál povedený, i když až moc provlíknut intrikami na všechny strany, ze strany zazobaných dospívajících hajzlíků. Bohužel co v mých očích snižuje hodnocení je závěr třetí série, kdy se dějovka postaví na hlavu a seriál popře sám sebe, což mi přišlo tak dehonestující a sebe zničující, až jsem byl otráven. Tato hořkost je s odstupem stále ve mě a jen průměr dávám. ()

Arkagas1989 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Elita je seriál, který mě hodně bavil a doufám že 4.řada nezklame. Psychologický pohled mezi ty, jenž se nemusí trápit skoro ničím, do doby, než jeden z nich zabije svou spolužačku a díky penězům jeho matky nejde do vězení. Co všechno je potřeba k tomu, aby lidé pochopili co je nespravedlnost a boj na vlastní pěst. Všechny postavy mají nějaké své problémy - jsou bi, gay, chudí, rodiče jedou v nelegálním obchodu, rodiče jsou ortodoxní muslimové atd.. miluju ty postavy - Lu, Guzmán, Polo, Samuel, Marina, Carla, Valerio, Ander, Omar, Nadia a Cayetana se mnou strávili skoro 30 hodin a ani jednou jsem se nenudila. Kdo hledá něco odpočinkového, kde ale nechybí napětí a není to úplná hovadina, tak rozhodně doporučuju. A kdo by tu poznal některé herce z papírového domu, tak se nemýlí :) ()

Galerie (280)

Zajímavosti (9)

  • Po vydání 5. série se ve Španělsku strhla vášnivá diskuze mezi fanoušky a diváky o potírání sexuálního násilí v diskuzích a kritikách v pojmu „Blanqueo a la violación“ (natírání problému na bílo). Už tak se jedná o další kontroverzi seriálu, který je kritizován za silnou propagaci homosexuality, užívání drog a násilí mezi mladistvými. (Aleix)
  • Pieseň, ktorá hrá v 1.sérii na oslave konca školského roku a v 3. sérii na maturitnom večierku, je "Forever" od CHVRCHES. (QooBo)

Reklama

Reklama