Reklama

Reklama

Banda - Série 2

(série)
Trailer 2
USA, 2020, 8 h 14 min (Minutáž: 54–68 min)

Předloha:

Garth Ennis (komiks), Darick Robertson (komiks)

Hrají:

Karl Urban, Jack Quaid, Antony Starr, Jim Beaver, Aya Cash, Jessica Hecht, Claudia Doumit, Chris Mark, Jennifer Esposito, Colby Minifie, Laz Alonso (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

V intenzivnější a vypjatější druhé sezóně se Butcher, Hughie a ostatní snaží vypořádat se ztrátami z předchozí řady. Na útěku před zákonem stále bojují proti superhrdinům. Vought, společnost, která se stará o superhrdiny, mezitím profituje z paniky, kterou vyvolá hrozba super-padouchů. Objevuje se nová hrdinka, která způsobí ve společnosti rozruch a provokuje už tak labilního Homelandera. (Prime Video)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (97)

UhLee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série - (8/10). The Boys jsou bezesporu seriálovým superhrdinským fenoménem, který okupuje streamovací službu Amazon Prime Video. Přijde mi, že až v druhé sérii mohli tvůrci pořádně roztáhnout křídla. V první sérii to bylo spíš takové oťukávaní, ale v té druhé se až tvůrci mohli pořádně odvázat. Jde to vypozorovat na několika aspektech, ze kterých mi ne všechny úplně sedly. V první řadě se dostáváme všem postavám ještě hlouběji pod kůži a divák k nim nachází cestu. Tím pádem seriál kolikrát sundá výrazně nohu z plynu a jedná se o hru především dialogů. V tomto ohledu mě mrzí, že jsme v druhé sérii dostali daleko méně černohumorných scének než v první sérii. Humor je zde pořád cítit, ale vaše bránice u toho trpět rozhodně nebude. Na straně druhé se tady otvírají daleko zajímavější témata než v sérii první, které komentují dění ve Spojených státech. Jsme tedy svědky děsivých politických kampaní, stále převládající nenávist k opačných rasám a nebo třeba homosexuálové. The Boys s dokonalou přesností uhodili hřebíček na hlavičku a nastavují celé nejen americké společnosti zrcadlo. Po herecké stránce stále exceluje Karl Urban, jako Billy Butcher. Ovšem začínám také přicházet na chuť taky Homelanderovi, který zde dostane zase několik nových vrstev a v první sérii mi postava Anthonyho Starra přišla nevýrazná. Kdo mi však přišel podobně jako v první sérii naprosto zbytečný, tak to byl The Deep, který se zapletl s církevní sektou. Jeho dějová linie patřila k těm, které mě většinu času téměř nezajímaly. V konečném důsledku druhá série mírně zaostává za tou první a to hlavně kvůli absentující humorné stránce. Ovšem po závěrečné epizodě druhé sezóny jsem pociťoval daleko větší hlad po další sérii než u té první. Jinak se pořád jedná o nefalšovanou zábavu, která momentálně zachraňuje superhrdinský žánr na seriálovém poli. "This is a fucking mess son. But don’t you worry - Daddy's Home !" Nejlepší epizoda: What I Know(S02E08) ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Byl to právě Garth Ennis, kdo mně přivedl do toho světa komiksů, byl to jeho Punisher, Hitman a Preacher, co sem začal číst, on ve mně probudil tu lásku k tomu co je dneska in, cool a hustej nářez. A tenhle seriál si vede velice dobře, když jsem ho začal sledovat, měl sem mírné pochyby, aby to nebyl další Invincible, ale neni a to je dobře. Je tedy pravda že ve druhé sérii si mohli, ale fakt mohli odpustit ty dialogy na téma "Bůh žehnej Americe", "Vy jste skuteční hrdinové" a "Bůh nás vyvolil", jako v první série to sice bylo nesnesitelné, ale chápal sem to, ve druhé sérii je to jen nesnesitelné. Ale zase na druhou stranu, je to celkem vtripné, ten PR marketing, to sbírání odpadků, vybírání na charitu a silné vlastenecké řeči. Tak v tomhle vidím určitou podobnost, protože něco podobného dělají Youtubeři a to jak na světové tak i České scéně, támhle jdou sbírat odpadky, támhle dělají charitativní stream, ale přitom je to jedna velká, odporná přetvárka. Ano, ano, i mezi nimi je pár Starlight a Queen Maeve, ty ale bohužel nejsou tak vidět, protože je zastíní Homelander a Stormfront. Takže v tomhle směru, je seriál dost originální a je to takové hezké zpestření. A co se týče postav, tak Hughie si to dost polepšil, Mateřské Mlíko je furt jediný normální, Frenchi a Ženská si prošli zajímavým vývojem a stále sou moji oblíbenci aaa Butcher se až do osmé epizody, chová jako ten největší hajzl, pokrytec a sobec. V první sérii sem to bral tak, že je nasranej a ta nasranost musí ven, ale že by nikdy neudělal to co vlastně dělá ve druhé sérii. A jak v první, tak i ve druhé sérii mi nepřišli žádné epizody, nudné, navíc nebo tak, každá epizoda posouvá ten serál dopředu a to je velice důležité, protože i když v nějaké epizodě neni tolik akce, šíleností atd, tak ti herci, ty emoce a to všechno, to je hrozně velký tahoun. No kdyby nebylo neustále se opakující propagandy, tak bych i dal pět, ale propaganda nejenže jede, ale ještě přidala na rychlosti, takže zase za čtyři. Snad už to nebude ve třetí sérii........prosím. PS : Jo a při sledování, sem si vzpomněl na třetího kapitána a to na scénu, kdy hrdinové zvažují onu smlouvu, která je bude činit zodpovědnými za jejich činy.....jo třetí série, toho nabídne dost. ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

UPDATE PO SEASON 02: Neskutočný nárez po druhý raz. Po druhý raz dostávame famózne protipóly v podobe psychopatického antihrdinu Homelandera a démonického antihrdinu Billyho "Cunt" Butchera. Stormfront sa stala pekným orieškom a po záverečných minútach som naozaj zvedavý, kam to ďalej povedie, keďže komixovú predlohu som doteraz neokúsil... Viac rozpočtu = viac gore = viac efektov = more more and more crazy fun... ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série začala pomalým rozjezdem. Ovšem zlom nadešel ve třetí epizodě, kdy se celá show rozjela na plné obrátky. Také velice chválím nově vybrané postavy, především tedy jedinečnou Ayu Cash v roli Stormfront. Zakončení série sice kulervoucí, ale i tak cítím úpadek oproti první sérii. 88% ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Připadalo to jenom mně, nebo 2. série plnohodnotně začala až třetím dílem? 2. série střídala výplňové epizody s těmi nabušenými a divácky atraktivnějšími. Oproti 1. sérii si toho prostě všimnete, ale žádný pokles kvality nečekejte. Jen už to prostě všude nebude 5/5. Problém který se 2. sérií mám je ten, že obsahuje až moc WTF momentů. Třeba záchrana jedné postavy z jedné z nejhlídanějších budov Voughtu působila opravdu komicky a jednodušeji než nákup v Kauflandu. Naopak už dlouho se mi u žádného seriálu nestalo, abych ho sledoval a přál si, aby v něm většina postav umřela krutou a bolestivou smrtí. To se tady náramně povedlo. Stormfront a Homefront jsou sv*ně prvního stupně a pocta hercům že je dokázali tak skvěle vystihnout. Nesmím zapomenout ani na skvělé hudební videa, která bylo stvořena přímo k jednotlivým epizodám a můžete si je plně užít buď v bonusové sekci na Amazonu nebo na YouTube. Tuhle písničku od Starlight k uctění památky jednoho "hrdiny" nebo tento Cyberpunkový skvost od A-Traina si musíte vychutnat ještě jednou. Lahoda pro mé uši a úžasná satira. Seriál druhou sérií neztrácí dech ani kouzlo. ()

Galerie (158)

Zajímavosti (23)

Reklama

Reklama