Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Věra (Zlata Adamovská) prožila s Jindřichem báječný život a je pevně rozhodnutá splnit jeho poslední přání – zaběhnout maraton! Emancipovaná a rázná matka tří dcer v tom nevidí žádný problém. Prostě si trasu rozdělí na čtyři díly a zdolají těch více než 42 kilometrů jako rodinná štafeta. Žádná z nich sice dosud neuběhla ani metr, ale do startu přece zbývají tři měsíce a trenér Vojta (Vladimír Polívka) připravil skvělý kondiční plán. Stačí jen začít. Dcery se ovšem do běhání nehrnou. Mají úplně jiné starosti. Nejstarší Marcela (Tereza Kostková) čelí dennodenně průšvihům svých tří synů a jejich otec Karel (Ondřej Vetchý) ji už dvacet let neumí, nebo nechce, požádat o ruku. Prostřední Bára (Veronika Khek Kubařová) touží po dítěti, jenže pro něj zatím nenašla toho pravého tatínka. Její biologické hodiny bijí na poplach. A nejmladší Kačka (Jenovéfa Boková) sice chlapa má, ale ten chlap má jeden zásadní háček – manželku. Zamilovaná Kačka přesto lpí na vztahu bez budoucnosti. Je zřejmé, že dcery mají momentálně úplně jiné priority než běžecký trénink. Svérázná maminka Věra proto musí napnout všechny síly, aby rodinnou štafetu přivedla přes řadu překážek a komediálních komplikací na start Jindřichova vysněného maratonu. S běháním je to úplně stejné jako v životě. Důležité je vydržet a nevzdávat se, když cíl je na dosah… (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (777)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Na české poměry více než dobré a díky dějové lince s Ondřejem Vetchým a příjemnou neherečkou Kostkovou, která do role skvěle pasovala, byl film až nezvykle vtipný. Bohužel, jen z 1/4. Linka Veroniky Khek Kubařové mě nebavila, ale hezky se na ni koukalo, protože je i ve svém pokročilém věku (32 let) šťabajzna. Dějová linka Jenovéfy Bokové byla nejenom nudná a debilní, ale ta herečka je chuďátko ke všemu krajně nesympatická a dělalo se mi zle. Tudíž moje dojmy jsou poněkud rozporuplné. Úžasně napsaná a luxusně zahraná role Ondřeje Vetchého je tím jediným, proč bych tento snímek někomu doporučoval. Pokud jste stejně jako já krásný, inteligentní a všeobecně úžasný člověk, tak vám tento film nemá co nabídnout. Je totiž evidentně ušitý na míru českým životem a zejména muži zklamaných třicítkám, které v něm najdou útěchu, naději a energii do zbytku života. V takovém případě budete zřejmě snímek obdivovat a vyzdvihovat až do nebes. Za sebe dávám pěknější 3 kousky. Respektive dávám je spíše za Ondřeje, který si evidentně role různých troubů neskutečně užívá. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Nečekaně legrace. Nebylo to tak trapné, jako občas české komedie umí být. Bylo fajn, jak se všichni kolem v kině smáli, občas někdo vykřikl: „Jak u nás doma.“ A to je asi fajn, ne, jak se diváci dokáží velmi snadno identifikovat s postavami. Samozřejmě celý jejich život byl zjednodušený, ale tak nebyla to sonda do života tří/čtyř ženských, ale vlastně romantická komedie a v rámci žánru to splnilo, co mělo. Hlavně se to obešlo bez fekálního humoru, takže za mě palec nahoru. Pro mě překvapení, že to byla příjemná bezduchá podívaná, opravdu nenáročné podívání a neurážela intelekt diváka, protože se ani nesnažila hrát na něco emancipovaného a hlubokomyslného. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Odľahčený príbeh matky a jej troch dcér. Rozhodnú sa maratónom splniť otcove posledné prianie. Každá z dcér popri tom rieši vlastné vzťahové peripetie. Dej odsýpa ľahko. Zobrazenie žien v príbehu nevadilo. Biologická funkcia ženy je predsa daná prírodou. Nie je nič zlé, ak to film z času na čas pripomienie. Prečo by odrazu každý zámnerne mainstreamový film mal byť odrazu feministický alebo menšinový? Lebo si to prajú neukojení filmoví kritici, ktorí vedia, čo je najlepšie. Ich kritiky často vytýkajú nedostatky domácej produkcie v porovnaní so súčasnými trendom. Mimochodom práve tento typ čecháčkovskej kritiky (nespĺňanie štandardov západu) nie je alternatívnou ani umeleckou kritikou, ale len podbiehaním trendovým kritikom západnej Európy. Prečo teda tak nízke hodnotenie? Neskutočne Iritovali lascívne vtipy, ktorých je film plný. Príklady: "Ona je lakomá, nechce mu dát.", "Chce ji přeřezat." "Kup radši okurky. Udělám pak salát. (uhorky ako model na výučbu syna pre správne navlečenie prezervatívu )" "Pŕíští středu Ti to vynahradím (sex dlhoročných partnerov, každú stredu - raz do týždňa)". Popová pieseň o nemožnosti vzdať boj je nasladkasto odporná. Pripomína motivačnú kampaň zamestnávateľov, prikazujúcu odmakať si prácu, aj keď je podriadený psychicky i fyzicky na dne. 40%. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jeho Kolík mi otravoval moji Fanynku." Začnu zostra - běhalo se tam fakt hrozně, o mým milovaným nohejbalu se jen mluvilo a Kačka byla příjemná jak připínáček ve spoďárech. Jenže pak jsou tu pozitiva - úsměv Báry, mluvící skříň nebo dokonalej soulad pragmatický Marcely s flegmatickým kancem Karlem. To mě bavilo, navíc jsem se naučil vybrat správnou okurku k nasazování kondomu a začal jsem uvažovat o častějším zařazení písmenkový polívky do jídelníčku. Prostě jsem viděl jenom takovej milej film a ono to někdy stačí ke spokojenosti. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak by asi vypadala "filmová" verze seriálu Ulice. Konvenční a podbízivé snad na všech úrovních (filmařsky, hudebně, ideologicky), snažící se skrze oblíbené a sympatické herecké tváře a řešení čistě vztahových peripetií v tom nejodlehčenějším možném duchu navodit v divácích za každou cenu pocit pohody. Samozřejmě to chápu, protože na divácké masy (nejen ty české) tohle logicky spolehlivě funguje. A nejspíš by to fungovalo i na mě, kdyby to bylo skutečně vtipné (a ne jen rádoby vtipné) - zasmál jsem se stěží pětkrát, většina "fórů" mě svou zoufalou obyčejností nechala zcela chladným. Ale nejvíc mě na Ženách v běhu (které samozřejmě skoro vůbec nejsou o běhu) štve ta zjevná snaha nenaštvat ani jednoho průměrného Čecháčka (v tomhle filmu na žádnou minoritu, natož trochu drsnější či jakkoliv nekorektní vtip, opravdu nenarazíte). Jenovéfa (jedna z mých platonických lásek) s Polívkou jsou ale hezký pár, to zase jo. 50 % ()

Galerie (24)

Zajímavosti (23)

  • Budova, u které se nachází občerstvovací stanice při maratonu, je Letohrádek Hvězda v Praze. (Matej.Krajci)

Související novinky

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

27. Český lev – výsledky

27. Český lev – výsledky

07.03.2020

Letošní 27. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer, inspirovaný tradičním českým cibulákem, plný největších hvězd českého filmu… (více)

Reklama

Reklama