Reklama

Reklama

VOD (1)

Bratr a sestra nabourají Santovy sáně a pak musí celou noc zachraňovat Vánoce. Ještě že si Santa vždycky umí poradit. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (206)

lamps 

všechny recenze uživatele

Ten film jde hrozně napůl cesty. Má řadu originálních nápadů a skvělého Santu v energickém podání Kurta Russella, ale vesměs nezajímavou režii a rozbředlé tempo, takže kdykoli příběh na delší dobu odbočí od bodrého fousáče, začíná nudit. Jako nová vánoční výplň to šlape bez problémů, ale zaděláno bylo na mnohem zábavnější jízdu, která tak často neřadí ze sympatické akční rychlosti na obyčejný rodinný neutrál. 60% ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Jo, tenhle film si pamatuji, že jsem někde našel a celkem mě překvapil. Kdysi v roce 2018 jsem si ho pustil... já nevím... v listopadu? A překvapilo mě, že kamera té holky tam měla datum 24. prosince 2018, což v té době ještě nebylo. Velice kuriózní případ, který se nestával moc často a dostal mě do zvláštních pocitů. Film každopádně sám o sobě je velice originální. Úžasné dobrodružství dvou sourozenců, kteří nejsou moc v lásce po smrti otce a nevěří na Santu a kteří v průběhu nešťastné cesty na saních zažijí velkolepá dobrodružství plná pr**rů, honiček, vtipných momentů, kde Santa troluje poldy a všechny v okolí, jak byli hodní, a co si přáli a přejí. Film je též o průběžném pomáhaní jak sourozenců mezi sebou, tak Santovi, aby stihl doručit všechny dárky. Potkáme zde i celkem roztomilé Santovi pomocníky, kteří se sice zdají být roztomilí, ale v těle mají dravého orla, a dokázali zmasakrovat člověka. Nechybí zde ani dojemné momenty, kdy si bratr přeje, aby se mu vrátil otec, i když je to prakticky nemožné. Mě se tehdy ten film strašně líbil, i když je to taková vymyšlená kravinka, která ale má to Vánoční srdce. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak Netflix to konecne dokazal a vyprodukoval dobry film. Dokonca Vianocny, ktory ma presne tu devätdesiatkovu prijemnu atmosferu aku mali filmy Johna Hughesa a Chrisa Columbusa. Ziadne infantilne alebo nechutne vtipy. Taky citlivy pristup k rodinnym hodnotam bez toho, aby to prilis pôsobilo ako nejake ponaucanie. Neskutocne sa vydarili hlavne postavy. Roztomile dve deti a najmä Santa v podani bozskeho Kurta Russella, ktory je trochu neortodoxny, ale zaroven velky dobrak od kosti. Charizmatickejsi Santa ma nenapada. V jadre je film taky klasicky road movie behom ktoreho postavy zaziju mnoho prihod pri ktorych sa poucia a zmenia k lepsiemu. Len niektore epizodky mi pripadali menej zabavne a trochu natahovane. Ale celkovo to je velmi nadpriemerny film, ktory sa u mna pravdepodobne stane Vianocnym evergreenom. 7/10. Edit: On to produkoval Chris Columbus. Tak uz dava zmysel, preco to je v jeho style rodinnych komedii. edit2. Vydaril sa aj CZ dabing a aj na druhé pozretie ma to baví, ale stále je to u mňa za 7/10. Občas to má hluché miesta. Chcelo to trochu doladiť scenár a bolo by to bezchybné. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tie hysterické deti mi sem tam vadili. Pardon, že deti. Toho chlapca nemohli dať mladšieho? Pomaly budú do filmov o Santovi dávať dredatých tridsiatnikov z antify, aj tak sú väčšinou nezamestnaní, tak nech si privyrobia. Ale inak Russelovi rola výborne sadla a v súvislosti s ním bolo veľa vtipných situácií. Ale na moje počudovanie nedostal toho priestoru toľko, zbytočne to pokazili škriatkami a inými rozprávkovými bytosťami. Možno som príliš chcel, aby to bol Santa pre dospelých, ale ono to bolo orientované skôr na deti. ()

JustMeeKatie 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že Netflix šlápnul na plyn a na konec roku 2018 si pro nás přichystal nálož docela dost očekávaných filmů. U mě to začalo s "The Christmas Chronicles", o jehož existenci jsem až donedávna vůbec nevěděla. Musím ale říct, že tak milý a velice dobře natočený film jsem už dlouho neviděla. Úplně to naladí na vánoční atmosféru, navíc má poměrně originální příběh. Hodně se mi líbilo, že si do role Santy zvolili Kurta Russella, kterému to šlo nejen po herecké stránce, ale taky vážně dobře vypadal. Body dávám i za roztomilé a nově pojaté skřítky a rozhodně za finální scénu s paní Clausovou, jejíž herecké obsazení mě vážně moc potěšilo :). ()

Galerie (7)

Zajímavosti (6)

  • Prvé meno na Santovom zozname mesta San Francisco je Ryder Robinson. Rovnako sa volá aj skutočný syn Kurta Russella a Goldie Hawn, ktorí si tu zahrali Santa Clausa a Pani Clausovú. (Astonko)
  • Natáčelo se v Pinewood Toronto Studios v Torontu (Ontario, Kanada). (Rominator)

Reklama

Reklama