Reklama

Reklama

Čarodějky z Eastwicku

  • USA The Witches of Eastwick (více)
Trailer

Obsahy(1)

Eastwick je maloměsto v Nové Anglii a všechno to začalo během tradičně nudné slavnosti před Lenoxovou školou. Tehdy si totiž ovdovělá sochařka Alexandra, čerstvě rozvedená učitelka hudby Jane a manželem opuštěná novinářka Sukie přejí, aby přišla bouřka, která by umlčela otravný projev ředitele Neffa. A ona přijde. Když to pak ženy na svém dýchánku zjistí, společnými silami si vysní ideálního muže. V tu chvíli přijíždí do Eastwicku neznámý cizinec, který koupí rozsáhlý dům za městem. Jmenuje se Daryl Van Horne a všude, kde se objeví, způsobí patřičný rozruch. První jeho svodům podlehne Alex. Stejně dopadne Jane a nakonec i Sukie. Maloměsto samozřejmě nezůstane netečné a pobouřeně reaguje na skandální chování tří kamarádek, které se k Darylovi nastěhovaly a pochytily od něj jeho nenucené vystupování. V čele pobouřených občanů je prudérní Felicie, varující v plamených proslovech před nečistými ďábelskými silami, které se vplížili do městečka. Chová se jako šílenec, až ji nakonec manžel v afektu zabije pohrabáčem. Trojice kamarádek cítí vinu za její smrt, kterou si v duchu přály, a rozhodnou se Daryla opustit. Když nepomůže přemlouvání, rozhodne se použít drsnějších metod a každé z žen dá pocítit to, čeho se v životě bojí nejvíc. Alexandra tuší, kdo jejich trápení způsobil, a jde do Darylova sídla. Ten chce pouze to, aby se k němu všechny tři vrátily a vše bylo jako dřív. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (348)

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Skvělý příběh a Jack Nicholson ještě odpornější než v Osvícení. Co víc si přát aneb nechutně zábavná herecká etudka pro Jacka, jehož šílené výrazy vás budou děsit ještě dost dní po zhlédnutí. Nezaostává ani herecké trio Cher, Susan Sarandon a Michelle Pfeiffer představující schopné ženy, které se nechají svést ďábelským charismatem a sebevědomím tajuplného cizince, a které pak se vším umem využijí jeho drsné metody pro svou záchranu. Hravé, vtipné, strhující! ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Pro ženské asi v pohodě, ale mně to nic moc neříkalo. Miller na dobu vzniku sice vytvořil dost slušné vizuální efekty, ale příběh jako takový mě vůbec neoslovil, a tak, ač jsem se nenudil, jsem tenhle film sledoval spíše pro rozšíření obzorů a zaplnění mezery ve vzdělání. Ústřední trio holek ale bylo fajn. 60% ()

Reklama

Gary 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů Jacka Nicholsona.Také jeden z jeho nejlepších výkonů.Nevím nevím.Pořád nechápu,že za některé (horší) filmy byl nominovaný na Oscara,ale za tenhle ne.Ďábel mu zkrátka sedí.I ostatní herečky jsou dokonalé.Rozhodně nejlepší film George Millera. No řekněte: Nemysleli jste si také někdy,že většina upálených čarodějnic byly porodní báby? ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

UPDATE 2018: Ahaaaa? No George Miller prostě vždy točil jinak než ostatní ------ Výborná poctivá komedie z osmdesátých let. Jack Nicholson je opět démonický a i holky mu skvěle sekundují. Našlo by se tam pár scénaristických nelogičností. Ale je to proboha komedie a to hlavní co má správná komedie mít splnuje na jedničku. U tohoto filmu prostě nejde se nudit. Potěší velmi dobrá výprava a hudba. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Film síce budí typický knižný dojem (dej tak na desať stranovú poviedku a to celé natiahnuté bočnými líniami a drobnosťami na tristo stranový výcuc; popravde netuším aká je pôvodná kniha, toť môj dojem z filmu), ale pekelný Jack Nicholson spolu so skvelou ústrednou trojicou (Michelle Pfeiffer je rozkošná!) a atmosférou amerického malomesta pripravujú dostatočný potenciál na kvalitnú zábavu. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (38)

  • Testovacím divákům se nelíbil původní konec filmu, proto bylo natočeno ještě několik verzí. (Aknah)
  • Severoamerické tržby byly 63,8 milionu amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama