Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Benedict Cumberbatch ztvárňuje hlavní roli v tomto aktuálním a palčivém dramatu ze zákulisí kampaně referenda o brexitu. Film sleduje tuto kampaň z pohledu nepříliš známých stratégů z obou táborů – jak příznivců, tak i odpůrců unijního odcházení. Zatímco se jedna strana snaží získat navrch nad druhou, paktují se s politiky, kteří se snaží protlačit na výsluní, a kontroverzními sponzory. V době, kdy se do popředí zpravodajského zájmu dostávají odhalení o zneužívání osobních dat i škodlivém vlivu tzv. "fake news" a mikrocílené reklamy na sociálních médiích, snímek "Brexit" zkoumá, jak moderní techniky kampaní řízených daty přispěly k jednomu z nejméně očekávaných, nanejvýš napjatých a také nejkontroverznějších rozhodnutí v moderní politické historii. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (176)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Oceňuji, že film o hlasování k Brexitu vyšel takhle rychle po tom, co se to odehrálo. Každopádně je škoda, že tvůrcům chyběl trochu větší odstup a z některých postav udělali úplně karikatury. Ne, že by si to Johnson, Gove nebo Farage nezasloužili, ale ubírá to na vážnosti vyznění. Ale bezpochyby je to zajímavý náhled do toho, jak se dělá kampaň. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Je to herecký koncert Benedicta Cumberbatche. Tento film se snaží přiblížit jak vznikl Brexit, kdo zatím stál a jak se to asi celé stalo. Film je zajímavý a rozhodně umí zaujmout. Problém je, že to je trochu nestravitelné pro člověka, který nesleduje politickou situaci ve Velké Británii. Spoustu jmen, motivací a lehká nepřehlednost. Film je docela krátký a stane se toho tady opravdu hodně. Přesto se na to kouká dobře, a divák se dozví i něco nového, a místy bude dost překvapený. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zpočátku se mi moc nelíbilo, jak lacině jednostranně scénář vykresluje probrexitové politiky - málem jako pekelníky (chyběly jen rohy) nebo jako mafiány od Scorseseho (chyběly jen italské přízvuky). Ale postupně se toho film zbavil, když se víc a víc soustředil na Cumberbatchova žraloka Cummingse, no a když do hry vstoupil ten - promiňte - hňup Johnson, už mi nějaká jednostrannost vůbec nevadila, naopak. Brexit (film) nabídl řadu důležitých námětů k zamyšlení, otazníků i vykřičníků, a hodně toho říká zdaleka nejen o současné Velké Británie. Konec rozhodně patří k těm nejsmutnějším závěrům filmů, jaké jsem v poslední době viděl. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele

"It's not rocket science, it's simple. There are three types of voter. Those certain to vote to exit that's one third, they're in the bag, so, ignore them. Those certain to stay, that's another third, we can't touch them, so fuck 'em. The last third "I would like to leave, but I'm worried about what the effect will be to jobs and living standards." These are the only people that we need to care about. And, trust me, the others will be after the same bunch. Now these are who will decide the result." ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Není co dodat. Vyvážené shrnutí průběhu brexitové kampaně z pohledu obou táborů, které by si měl povinně shlédnout každý, kdo šel v roce 2016 volit v referendu. Důsledkem tohoto politického debaklu je rozhádaná Británie, propadající se do čím dál tím hlubších vod nejistoty a ještě zoufalejší britská politická reprezentace, která si neví rady s tím, co jim připravili jejich předchůdci v kombinaci s nečistými marketingovými praktikami. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Benedict Cumberbatch byl ve skutečnosti narozdíl od Dominica Cummingse, kterého ztvárňuje, zásadně proti Brexitu. (Blanch)

Související novinky

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (více)

Reklama

Reklama