Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Princ Jaroslav se vydává do světa hledat ztracené sourozence – staršího bratra Jindřicha a své dvojče Jaromíra. Ti se zamilovali do tajemné krásky na portrétu, do princezny ze Země démantových skal a při jejím hledání zmizeli kdesi ve skalách. Princ Jaroslav nalezne princeznu Milenu a rozhodne se splnit tři úkoly, aby sourozence zachránil z prokletí… (Bohemia MP)

(více)

Recenze (408)

Una111 

všechny recenze uživatele

Zase jedna nepovedená pohádka a důkaz, že i dříve se pohádky vždycky nepovedly, že to není jen fenomén dnešní doby, kdy takových nepodařených pohádek přibývá jako hub po dešti. Pro jaké děti je tato pohádka určena? Je tak neprůhledná, tak zmatená, že si opravdu neumím, představit dítě, které by z ní mohlo mít radost. ... K čemu tam byl ten třetí, resp. první princ? Proč chudou  ženu se sedmi dětmi museli zastoupit kejklíři? Co je na tom lepšího? Kdyby se pánové raději drželi toho Erbena a nevnášeli do zpracování klasických pohádek své hloupé a nesmyslné inovace, udělali by rozhodně líp! ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Je mi až záhadou, proč tato pohádka má tak nízké hodnocení. Kvalitativně se nijak neliší od ostatních, ba co víc, Třetího prince mám raději než některé z nich. Pohádka je zajímavá, napínavá a skvěle herecky obsazená. Nebudu se rouhat a tvrdit, že se rovná třeba Třem oříškům pro Popelku, ale rozhodně se jedná o skvělou podívanou, která by si zasloužila být v červených číslech. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Najviac ma bavilo pozerať sa na tu viac, tu menej vynaliezavé spôsoby, ktorými tvorcovia zamaskovali slabý rozpočet ohľadom dvojičiek. Šikovné strihy a rafinované zábery kamery ale čoskoro prestanú baviť a vy si poviete, že toto je predsa len trošku jednoduchý a lacný (ehm) spôsob, ako pracovať s jedným hercom hrajúcim dve postavy v jednej scéne (napr. ak sú dvojičky v jednej scéne, tak ako na potvoru prechádzajú temným tunelom, kde im nie je vidieť do tvárí). Okrem toho ma zaujalo ponuré princeznino kráľovstvo (natáčané v úžasných Adršpašských skalách) s miestami až hororovou atmosférou. Libuše Šafránková prekvapivo nesympatická, Pavel Trávniček prekvapivo sympatický. ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

Dvě věci mi jako dítěti na této pohádce přišly krajně podezřelé - princ, který je tak do větru (a ke všemu výhradně na poddané) a princezna, která ani po zrušení kletby nemá jméno. Ale jinak se rozhodně jedná o pohádku, na kterou se dá dívat opakovaně, i přes to, že není tak líbivá jako jiné, kultovnější kusy. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Ve všem tom mačkání ovladačky televizoru a hledání toho nejvhodnějšího pro naše oči vždycky narazím na tuto pohádku s Pavlem Trávníčkem a "neodolatelnou" Libuší Šafránkovou. :-) Ačkoliv místy hodně depresivní a pochmurná pohádka, skrývá se v ní jisté kouzlo, kterým si mě vždycky získá a já ji nedokáži odolat. Ať je to herci nebo prostředím, jisté charisma má a to je dobře :-) 65% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (22)

  • V Adršpašských skalách se natáčely poměrně náročné scény, kdy herec Pavel Trávníček v rámci své dvojrole princů Jaromíra a Jaroslava musel lézt po skalách. Všechny tyto své scény natočil bez zdravotní újmy hlavně díky horolezcům, kteří mu do skal připravili speciální úchyty. (Lynette)
  • Než princ Jaromír (Pavel Trávníček) zkamení, je vidět ve scéně, kde se přehrabuje v diamantech, že má na prstě prsten od svého otce. Tedy prsten má zkaměnět s ním. Ovšem když už je v Diamantových skalách i princ Jaroslav (Pavel Trávníček), tak ve scéně nad truhlou s diamanty mluví k témuž prstenu: „Splnil jsem druhý úkol, bratříčku!“ (Diamondsky)

Související novinky

Zemřel herec Luděk Munzar

Zemřel herec Luděk Munzar

26.01.2019

Ve věku 85 let zemřel legendární český herec Luděk Munzar. Toho dlouhodobě trápily zdravotní problémy, v minulosti například prodělal rakovinu ledvin a prostaty. Diváci si herce mohou pamatovat… (více)

Reklama

Reklama