Reklama

Reklama

Dangal

  • Indie দঙ্গল (více)
Trailer

Mahavir Singh Phogat (Aamir Khan) býval vynikající zápasník, ale musel nechat sportu, aby si našel práci, která ho uživí. Doufá, že jednou aspoň jeho syn vyhraje pro Indii medaili. Jenomže se mu narodí samé dcery, a tak zklamaný Mahavir na svůj sen pomalu zapomíná. Pak si ale přijdou rodiče dvou chlapců stěžovat, že Mahavirovy dcery zbily jejich syny. Dívky se k tomu přiznají a Mahavir si uvědomí, že i když má dcery, ještě to neznamená, že z nich nemůže vychovat zápasníky. K překvapení a nelibosti celé vesnice je začne trénovat k zápasení. Film je inspirován skutečností. (rikitiki)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak zázraky sa predsa len dejú! Kto by si bol pomyslel, že jedna z najlepších športových drám (možno vôbec najlepšia) čo som kedy videl príde z Indie, mnou nie veľmi preferovanej filmovej krajiny. Ide po všetkých stránkach o dokonalý a priam fantasticky namixovaný športovo-dramatický snímok, v ktorom nechýba absolútne nič. Zo začiatku sa dokonca myslelo aj na štipku humoru, neskôr.... páni to bola jedna veľká dramatická lahôdka. Vôbec ma nenapadá ani jedna chybička alebo aspoň jeden malinkatý dôvod, prečo by mal niekto tomuto skvostu strhnúť hviezdičku. Aj samotný životný príbeh oboch dievčat a ich otca bol veľmi zaujímavý a pútavo vykreslený. Čím všetkým si museli prejsť a čo ich to stálo... Dievčatá sa najprv museli popasovať s otcom, potom samé so sebou a nakoniec aj s celým svetom. Športové scénky boli zase precízne a veľmi profesionálne spracované, napínavé a v samotnom finále tak emotívne, že som ledva dýchal. Naozaj si nepamätám, že by som videl niečo podobné a na tak vysokej úrovni, čo by na mňa takto silno zapôsobilo. Jednoducho snímam klobúk, sánka dole... BOMBASTICKÉ. Aamira Khana ako herca začínam brať veľmi vážne. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Bollywoodský styl má své limity a i Dangal je v některých momentech (stříhání vlasů, interview s australskou zápasnicí) svou snahou o maximální emocionální působivost téměř úsměvný. Na druhé straně si nemyslím, že bych bez něj byl schopný 161 minut žrát příběh o indickém tatíkoví z vesnice, který ze svých dcer vytrénuje úspěšné zápasnice.Což asi neplatí jen o mně, ale třeba taky o rekordním množství čínských (!!!) diváků, kteří Dangal katapultovali do pozice pátého nejvýdělečnějšího nehollywoodského filmu všech dob. ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele

Vo filme nechýbajú všetky tradičné klišé športových filmov a je veľmi ľahko predvídateľný (akým hmatom skončí finále som vedel už na jeho začiatku), no je tak skvele natočený, že som sa neubránil emóciám a Geetine zápasy som prežíval takmer tak, ako finále proti Rusom v Göteborgu (a to je zápasenie jeden z mála športov, ktorým som nikdy nedokázal prísť na chuť). Krásny a pozitívny film. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Bezvadně natočené. Osobně by mě zajímalo jak to udělaly, aby ty zápasy vypadaly tak věrohodně. Několikrát jsem se přistihla, že se kroutím jak Letty na žíněnce a rvu se jak o život :-) Neměly to děvčata jednoduché. Nejdříve se rvaly s otcem, pak samy se sebou, pak mezinárodně a naposledy na celosvětové scéně. O co všechny v mládí přišly, to ví jen oni, ale asi toho bylo víc, než dost a závěr stál opravdu za to. A to jsem se toho trochu bála....v žádném případě. Uživatel misterz to napsal tak, jak jsem to vnímala i já a proto jdu do plných. Nenechte si ujít závěr, tam jsou jejich skutečné podobizny i s otcem. Holky hrály skutečně super! ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+4* Nejsem žádný příznivec sportovních filmů, ale zato se rád občas podívám na zajímavou indickou produkci a tento k ní rozhodně patří. Film sice svým příběhem není nijak originální a taky nevyhne sentimentu a klišé, ale vyvažuje to svým citlivým podáním a profesionálním provedením. Dokázal mě vtáhnout do děje a sportu, který vůbec nesleduju a dokázal mě přesvědčit, že má svůj smysl. Navíc je zajímavý z několika hledisek: co se týče ČSFD tak tím, že je v TOP300, ale přitom ho v tento moment hodnotila jen necelá pětistovka uživatelů. Taky je to film, který za svým úspěchem může vděčit zejména Číně, kde svým příběhem ambiciózního otce, kterému se podaří vychovat úspěšné závodnice, oslovil milióny a milióny diváků. Bavil jsem se hodně a možná bych dal i 5 hvězdiček, ale to až třeba po případné repríze. Ale rozhodně doporučuji širokému diváctvu a tentokrát se nemusíte bát ani typických indických tanečků a písniček ;-) [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

Galerie (34)

Zajímavosti (15)

  • Mahavir Singh Phogat trénoval ve wrestlingu všechny čtyři své dcery a také dvě dcery svého bratra. Čtyři z nich – Geeta, Babita, Vinesh a Rita – jsou zlatými medailistkami v různých váhových kategoriích z Her Commonwealthu, zatímco Priyanka získala stříbrnou medaili na asijských šampionátech a Sangita získala medaile na mezinárodních šampionátech. (Macik1982)
  • Hlavní hrdinky absolvovaly náročný sedmiměsíční trénink, aby jejich zápasení působilo věrohodně. Kromě toho se jich spolu s celým štábem ujal Kripa Shankar Patel Bishnoi, trenér indického ženského wrestlingového týmu. (HellFire)
  • „Dangal“ je indický název pro zápasy ve wrestlingu. (radecacek)

Související novinky

Reklama

Reklama