Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinské činy patria k vojne. Jedna z najodvážnejších akcií histórie Prvej svetovej vojny sa stala námetom aj pre tento film, ktorý opätovne oživuje príbehy ľudí, ktorí čelili vojnovému ošiaľu. Major Charles Whitlesey (Rick Schroder) je vojakom na pohľadanie. Jeho oddiel sa dostal do veľmi nepríjemnej situácie, keď je obkľúčený v hustých francúzskych lesoch nemeckým vojskom. Bez jedla, bez zásob a bez možnosti zanechať o sebe správu. Mal na výber dve možnosti. Vzdať sa alebo umrieť. Ale on si vybral tú tretiu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (118)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Film, obdařený obrovskou dávkou amerického válečného patosu, který se od svých bratříčků liší snad jen v tom, že se odehrává na bojišti I. světové války, což u většiny podobných filmů není zase tak obvyklé. Na druhou stranu se na to i tak dalo koukat, protože technické zpracování bylo víc než povedené vzhledem k tomu, že se jedná o televizní záležitost. 60% ()

kurcatovium 

všechny recenze uživatele

První světová válka je (narozdíl od té druhé) filmovým průmyslem značně opomíjená záležitost. I proto jsem se na Ztracený prapor poměrně těšil. Film to určitě není špatný, ale téma skýtalo rozhodně větší potenciál, než jaký se ve výsledku před diváka dostal. Akce je zmatená zejména díky místy doslova příšerné kameře. Naprosto nicneříkající třesoucí se záběry jsou možná moderní, ale tohle ještě válečnou atmosféru nedělá, srozumitelnosti také nepřidají a navíc jen u diváka vzbuzují pocit, že by přeci jen mohli toho chudáka kameramana s parkinsonovou chorobou vyměnit... Celkově vzato ucházející průměr. ()

Reklama

PiLgRiM 

všechny recenze uživatele

Na poměry Tv filmu velkolepá záležitost. I přes nízký rozpočet je výprava na poměrně kvalitní úrovni a kdybych si zde nepřečetl, že se jedná o televizní film, tak by mi to během sledování ani nenapadlo. Je mi jen trochu líto, že film nebyl o dvacet minut delší kvůli prostoru pro postavy, na které film silně trpěl. Jsem vděčný za každý film z první světové války. Tento rozhodně nezklamal. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

No já byl spokojen film o 1.světové válce podle skutečné události o velkém hrdinství... Banda gangsterů z NY dobije klíčový bod v lokalitě a musí ho za každou cenu udržet a k tomu pár falešných informací od velení + ostřelování vlastními děly k tomu dodejme akci s plamenomety atd.. atd.. opravdu spokojenost jako nebylo to vyloženě na 5z5 (trošku mi nesedělo jak po dobytí bodu v místě zůstaly skvěle umístěné německé kulomety a naši hrdinové bez munice je nevyužijí + jsou v obležení, ale útoky jsou vždy z jedné a té samé strany..), ale 4 bez debat. Jinak parádní závěr s knoflíky. ()

J.Bourne 

všechny recenze uživatele

No popravdě, kdyby to nebylo podle pravdivý události dal bych hvězdičky sotva dvě. Je to až obludně oslavnej film americkejch jednotek. Takovejch náborovejch kliše sem neslyšel snad nikde. Ale ono se to fakt stalo. A když k tomu přičtu velmi povedený bojový scény, podání atmosfery zákopový války a celkem dobře zahraný role, vychází mi z toho tak 3,5 hvězdy. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Film Stratený prápor sa natáčal v Luxembursku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama