Reklama

Reklama

Srdcová královna

  • Dánsko Dronningen (více)
Trailer 1

Úspěšná právnička Anna žije v krásném moderním domě se dvěma dcerami a manželem, lékařem Petrem. Její perfektní život ohrozí až příchod Petrova problematického náctiletého syna z předchozího vtahu, s nímž Anna naváže intimní pouto. Co se zdálo být pouhým flirtem, se rychle promění ve znepokojivý příběh síly, zrady a zodpovědnosti s ničivými důsledky… (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (121)

Garson 

všechny recenze uživatele

Spokojená rodinka složená z právničky Anny,lékaře Petera a jejich dvou dcer obdrží trhlinu velkou jako kdysi Titanic od ledovce brzy po té co si Peter nakvartýruje do své moderní vily problémového synáčka Gustava.Postupné sbližování neukojitelné Anny a jejího nevlastního syna dává tušit,že dojde k sexuální explozi.Chtěl bych věřit,že jsou takové případy ojedinělé a možné převážně ve filmu,ale jednou jsem slyšel pořad v rádiu něco jako TEST VĚRNOSTI kdy jedné ženě volali z rádia a ona se do éteru pochlubila svým milostným vztahem k nevlastnímu synovi,ale k její smůle u telefonu seděl na druhém konci její manžel který chtěl otestovat její věrnost,který také všechno slyšel a když ho přepojili do rádia tak ženě v tom afektu vzkázal,že si může přijet pro svoje věci které bude mít v kufrech za dveřmi,prostě přirozená a pochopitelná reakce.Anna si párkrát s Gustavem v posteli zašpásuje a pak se rozhodne radši vztah ukončit a brát to jako uzavřenou věc a ještě víc je o konci přesvědčená po tom co její manžel Peter odjede s Gustavem na chatu a ten mu celý svůj milostný poměr vyžvaní.Peter se sice Anny na to po příjezdu zeptá,ale ta všechno popře a ještě víc se cítí ukřivděná.Petera jsem docela litoval,protože on podvědomě cítil,že mu Gustav řekl pravdu,ale nechtěl si to připustit.Gustav se nakonec z vily odstěhuje,protože cítí,že citovou válku prohrál,ale několikrát Annu navštíví i když ona už nechce o své milostné avantýře ani slyšet.Peter je nakonec policií povolán do Stockholmu s tím,že se našlo zmrzlé Gustavovo tělo v lese a Anna tak vyvázla ze svého milostného karambolu bez trestu a osud to tak bez cizí pomoci vyřešil za ní. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Celou dobu se zdálo, že půjde o poměrně jasnou linku, že zápletka bude zřejmá už z popisu filmu. To se do určité míry potvrdilo a film se tak stal lehce čitelným. V jeden moment dokonce začal připomínat jiný dánský film Potvora. Nicméně podobná manipulace zde byla přítomna. Závěr byl docela logickým vyústěním. K zlepšení by mi určitě pomohla lepší hudba, tohle bylo místy dost mdlý. ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

Dánové prostě umí. Film upoutal mojí pozornost trailerem a obsahem. Byl jsem dost natěšený, jelikož poslední filmy, které jsem viděl z Dánska byly velké pecky. A totéž platí i pro Srdcovou královnu. Je to parádně natočené a zahrané drama. Režisérka May el-Toukhy má obrovský cit pro vyprávění. Je to poznat z úvodu a hlavně z konce. Režisérka krásně buduje napětí, parádně pracuje s postavy a cele zápletku moc dobře prodává. Jediné co, jí lehce podraží nohy je to, že film, krom závěru nemá čím překvapit a celé je to čekání na nevyhnutelné, které musí přijít. Trine Dyrholm je výborná a odvádí perfektní a velmi silný výkon. Gustav Lindh neměl snadnou roli, ale zvládl jí hodně dobře. Film má působivé scény a dokáže tnout do živého. Je to působivé, ale nekouká se na to snadno. Srdcová královna je zajímavý a hlavně dobrý film, který jen tak z hlavy nedostanete. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Surový severský reál, bohužial, aj toto sa deje v živote. Sexuálne zneužívanie mladého zajačika dámou v rokoch, ktorá sa profesijne sama stará o týrané deti. Téma ťaživá a desivá, zložitá na strávenie. Film Srdcová kráľovná otvára diskusiu, že sexuálny agresor nie je len úchylný typ pobehujúci v plášti po parku a nie vždy je mužského pohlavia. Agresor potrebuje mať nadvládu, práve pocit mať moc sa stáva slasťou. Krásne to bolo možné vnímať vo vzťahu Anny k nevlastnému synovi, ale aj v pracovnej sfére, kde potreba dostať čo potrebuje dominuje nad konvenčnosťou a dodržiavaním zaužívaných pracovných pravidiel. Okrem iného sa mi páčila ako bola vykreslená rovina prijatia informácie o zneužívaní rodičom od syna. Kde je pravda a čo je vlastne pravdou. Záhada o pravde a lži sa rozlúskne až tým najsmutnejším činom. A zostávajú obete. Zranené a usmrtené mladé srdce. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Presvedčivejšiu postavu ako Anna som už veru dlho nezažil. Vlastnú vinu dokázať obrátiť vo svoj prospech, to je priam majstrovské umenie manipulácie. Mohli by sa od nej učiť aj tí najväčší manipulátori, lebo takto vykonštruovať krivdu z krivého obvinenia, to sa len tak nevidí. Trine Dyrholm bola v tejto úlohe výborná! Avšak, aby som len nechválil, prvé fázy filmu boli na môj vkus trochu mdlé a bez dynamiky. Potom sa to postupne rozbehlo a záver už bol maximálne vypätý a fascinujúci. Gradácia na severský spôsob určite nesklamala. Skôr ma mrzí ten nenápadný začiatok. A musím uznať, že tie necenzúrované intímne scény to poriadne okorenili. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (2)

  • Název filmu odkazuje na postavu Srdcové královny z knihy „Alenka v říši divů“ od Lewise Carrolla, která je ve filmu opakovaně zmiňována. (Homerking)

Související novinky

SCANDI 2020 se blíží

SCANDI 2020 se blíží

04.01.2020

Šestý ročník Scandi nabízí to nejlepší ze současné severské kinematografie napříč žánry – od temného noiru přes melancholické drama až po provokativní dokument. Úspěšná právnička zamilovaná do… (více)

Reklama

Reklama