Reklama

Reklama

Vynálezkyně: Z kapky krve

  • USA The Inventor: Out for Blood in Silicon Valley
Trailer
USA, 2019, 119 min (Televizní verze: 114 min)

VOD (1)

Obsahy(1)

Díky vynálezu, který sliboval přinést revoluci do způsobu testování krve, se Elizabeth Holmesová stala nejmladší miliardářkou na světě, a Američané na ni pohlíželi jako na Steva Jobse v sukni. Pak se po její společnosti přes noc slehla zem... Elizabeth Holmesová vtrhla do Silicon Valley s revolučním lékařským vynálezem. Nazvala jej "Edison": malá, hypersofistikovaná černá skříňka, která měla být schopná provést až 200 typů krevních testů během pár minut, to vše z jediné kapky krve. Jehly, laboratoře a pár vyvolených společností, které je ovládaly, by se rázem ocitly v propadlišti dějin. Stejně jako Mark Zuckerberg, Steve Jobs i samotný Thomas Edison chtěla Holmesová převrátit celý průmysl vzhůru nohama a vnést do něj revoluci. Mělo to však jeden háček – celé to byla lež. Jednalo se o jednu velkou habaďůru. Z původně nejžhavější technologické společnosti roku 2014, oceňované na 9 miliard dolarů, se vyklubal podvodný, krachující systém, který odhalil zranitelné místo Silicon Valley. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (40)

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Pri dokumentoch nehodnotím, čo sa stalo, ale hodnotím dokument, a myslím si, že tento bol potrebný a dobre zvládnutý. Ako môže dať nejakej šialenej piči, čo nemrká, toľko miliónov bez akýchkoľvek dôkazov, že bude fungovať absurdita?!! Už v detstve vyzerala šialená. Oči vystrelené ako posledná smažka v klube, nemrká, neslzí, čierny rolák ako Steve Jobs (ten narozdiel od nej nepodvádzal), zahmlieva fakty, hlas ako drevorubač a nijaké dokončené vzdelanie... Ehmmm... Poďme sa nad tým zamyslieť: nikomu nenapadlo pozrieť sa do tej škatule, čo vyzerala ako kávovar? Asi by v nej nebolo možné zanalyzovať z kvapky krvi dvesto testov za desať minút... Ehmmm... investori, tak vám treba. ()

NiWi 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavě a dobře zpracovaný příběh někoho, kdo věřil svému nápadu tak moc, až dokázal obelhat nejen obyčejné lidi, ale i ty opravdu zkušené, kteří byli ochotni investovat miliony dolarů jen díky pronikavému pohledu a sebevědomému vystupování. Víra je dobrá věc, dokud se nezmění ve fanatismus. . ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

První polovina dokumentu se celkem vleče, zasloižila by si zvýšenou pozornost střihače. Pak najednou jako kdyby začal úplně jiný film, který kolem sviští rychlostí blesku a zahrnuje diváky spoustou zajímavých informací. Mimochodem, věřím Elizabeth, že nelhala, je evidentně nemocná a svému projektu stále věří. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Kauza Theranos si vzhledem ke své velikosti dokument jistě zasloužila, ale je pravdou, že jeho finále působí tak, jakoby Gibney začal stříhat týden po prvních obviněních a to nejdůležitější citelně chybí. Holmes je ale dokonale bizarní postavička ze Silicon Valley, to se musí nechat. Aneb hltáme moudra Stevea Jobse od rána do večera. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Je důležité mít nápad, ale pak také někoho, kdo ho umí realizovat. Zuckerberg, Steven Jobs a i Elizabeth Holmes jsou lidi, kteří měli své kouzlo, obchodního ducha a sebevědomí, aby strhli okolí,.. Bohužel ale nápad Elizabeth úplně nevyšel.. A teď je jen otázkou, jestli to udělala úmyslně, nebo jestli přesvědčila i sama sebe o lži :o) ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama