Reklama

Reklama

VOD (1)

Agentka FBI je zatažena do vyšetřování kolegy ohledně nadpřirozena. (Disney+)

Recenze (84)

WScully 

všechny recenze uživatele

Temná a tíživá pilotní epizoda pozdějšího seriálového kultu. Pilotní epizoda je jednou z nejlepších epizod seriálu právě pro svou tíživou a temnou atmosféru, pro prvotní seznámení s později velmi populárními seriálovými hrdiny a pro svůj zápal nalézt pravdu, která je tam venku. Již pilotní epizoda poukazuje na směr, kterým se The X-Files budou ubírat, nebude se totiž jednat o detektivku opředenou mysteriosním oparem, která však má čistě vědecké vysvětlení, nýbrž o skutečné řešení případů odehrávajících se mezi nebem a zemí... Povinnost pro každého, kdo jen trochu pochybuje o pravdě, která je nám servírována každý den médii... Navíc si divák užije výtečně vygradovanou atmosféru strachu s výbornými hlavními představiteli. Samé superlativy. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám seriál neuvěřitelně rád. Jako malej jsem prosil rodiče, aby mě nechali večer koukat a nakonec jsem se u něj vždy strašně bál. Tak to chodilo týden, co týden. Jenže vzpomínky a nostalgii stranou. Nyní koukám na celý seriál znovu a pilotní patří (samozřejmě jen dle mého názoru) k těm slabším. Což samozřejmě neznamená nic špatného. Naopak jsem rád, že úvod nebyl slabý a přesto byl v dalších částech překonán. Chemie Scullyová/Mulder funguje od samého začátku a ufouni již začínají ufounovat. Jen to pořád trošku drhne. Kvalita teprve přijde. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak takto to začalo. Zatiaľ ešte bez legendárnej zvučky, zato v tretej minúte na scénu nastupuje ultratajuplný Muž s cigaretou... a dá sa povedať, že už neodišiel. A treba dodať, že William B. Davis si nejednoznačnú rolu užíval od začiatku, až do konca. Pilotný diel otvára hláška, že príbeh je inšpirovaný skutočnými udalosťami, k čomu sa fakt netrúfam vyjadriť, ale osobne sa mi to skôr nepáčilo, než páčilo a som rád, že sa Carter následne prestal hrať na „realitu“ a začal písať proste normálne nadprirodzené, hororové a sci-fi epizódy. Mulder hádže šupky z tekvicových semien do hrobu a smeje sa mŕtvole, čo nie je TEN Mulder, na akého sme zvyknutí (a máme radi) z neskorších častí, ale vnímam to ako Duchovneho hľadanie správnej hereckej polohy pre danú rolu. Mimochodom, už tu zaznie prvá zmienka o jeho sestre, ktorú možno áno možno nie uniesli mimozemšťania. Osobne ma sci-fi linka v Aktoch X nikdy nejak enormne nebrala (hoc samozrejme nie je zlá, skôr naopak, ale proste som vždy bol veľký hororový fanúšik), takže ani tento diel ma neodrovnal a hoc by si z historického hľadiska už z princípu možno zaslúžil 4*, budem hodnotiť podľa stupňa zábavnosti a ten je v prípade prvej epizódy pomerne vlažný a nízko postavený. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Agentka FBI Dana Scullyová (Gillian Anderson) dostává od svých nadřízených nevšední úkol - má dohlédnout na agenta Fox Muldera (David Duchovny), který se až příliš detailně zabývá odloženými případy. Společně se vydávají do Oregonu, kde je několik nevyřešených úmrtí mladých lidí. Po příjezdu na místo zjišťují, že místní policie něco skrývá, a že všechny oběti něco spojuje. Kdo však bude další obětí a dokáží tomu Mulder se Scullyovou zabránit? ... Jako úvodní film k seriálu naprosto skvělé, jako samostatný film o ničem. Jde o tom, že pokud jste měli nějaké otázky na začátku, tak na konci tohoto filmu nejenže nebudete mít žádné odpovědi, ale otázek budete mít stokrát víc (předpokládám, že už tento první "film" byl točen se záměrem pokračování a nejen zkoušky, jak se k tomu postaví veřejnost). Nicméně i přes lacinost výpravy tohoto pilotu se podařilo nastolit atmosféru, která pak diváka provází celým seriálem... A fakt se těším na těch dalších 200 dílů, byť mi to nějaký ten pátek zabere :) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to tu. Oficiálne oznamujem že som sa pustil do tohto seriálu a plánujem ho dokončiť a spoznať všetko, čo ospevujú moji známy. Zatiaľ som s dobrodružstiev Muldera a Scullyovej videl len dva filmy a bol som z nich nadšený, čo je vlastne prípad aj tohto pilotného dielu. Všetko tajomné a nevysvetliteľné mi robí poslednú dobu strašný pôžitok a všetky tie konšpiračné teórie a paranormálne javy, ktoré sú tu len v náznakoch zobrazené, alebo spomenuté, budujú predzvesť niečoho epického. Mýtus Aktou X hovorí za seba, preto keď som pozeral tento diel mal som v sebe akúsi úctu a ten pocit, ktorý som mával ako malý chlapec, keď som to náhodou uvidel na televíznej obrazovke. Rozhodne sa mám na čo tešiť. A tento diel( aj napriek celkom odfláknutému vyriešienu) má v sebe presne ten hnací motor, vďaka ktorému si idem pozrieť ďalší diel. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (26)

  • Pitva podivné mrtvoly Raye Soamese nalezené v rakvi začíná v 10:56. Jedná se o odkaz na narozeniny Chrise Cartera, který se narodil 13. 10. 1956. (Kubaaa97)
  • Ke konci epizody si můžeme všimnout, že hodiny u Scullyové (Gillian Anderson) přeskočí z 11:21 na 11:22. Prvotní čas odkazuje na datum narození Dori Pierson (21. 11. 1948), manželky Chrise Cartera. (Kubaaa97)

Reklama

Reklama