Reklama

Reklama

Randall a Hopkirk

(seriál)
  • Velká Británie Randall and Hopkirk (Deceased) (více)
Akční / Komedie / Krimi / Drama / Fantasy / Mysteriózní
Velká Británie, (1969–1970), 21 h 41 min (Minutáž: 50–51 min)

Hudba:

Edwin Astley

Hrají:

Mike Pratt, Kenneth Cope, Annette Andre, Carol Cleveland, Peter Cellier, Michael Ripper, Brian Blessed, Walter Sparrow, Olga Lowe, Michael Gothard (více)
(další profese)

Epizody(26)

Tato dvojice detektivů je poněkud zvláštní… Jeden z nich je totiž duch... Jsou dva, jak se na správné detektivy patří, a vlastní kdesi v Londýně soukromou detektivní kancelář. Tedy lépe řečeno, byli dva. Až do oné autonehody, při níž přišel – jak pozůstalí detektiv Jeff Randall (M. Pratt) a sekretářka Jeanie Hopkirková (A. Andreová) věří „nešťastnou náhodou“ – Marty Hopkirk (K. Cope) o život. Když Jeff truchlí nad ztrátou přítele a společníka, náhle se ozve telefon, v němž slyší Martyho hlas. To ještě netuší, že se z něj stal duch, co mu bude od této chvíle neustále na blízku, a to i často proti Jeffově vůli. S nově nabytými schopnostmi mu bude pomáhat řešit případy, na které by za normálních okolností byli oba krátcí. A bude se snažit udržet kancelář nad vodou, aby Jeff s Jeannie mohli žít aspoň trochu důstojně. Nejdříve ze všeho se ale chystá staronový Jeffův parťák vyřešit případ vlastní vraždy – nikoliv nehody, jak se každý domnívá. (Česká televize)

(více)

Recenze (106)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Po více než patnacti letech musím konstatovat, že u mě tento seriál opravdu "vyvanul." Nejzávažnějším zjištěním je, že představitel Randalla je podobný Humphreymu Bogartovi a Hopkirk zase Charlesovi Grodinovi :-D Příjemná záležitost, leč často opravdu jednoduchá, až vás napadá, že Jeff by bez toho chlápka v bílém sám snad nic nevyřešil. Humor je podáván po malých dávkách, řekl bych, až moc opatrně. Spraví se to přibližně až v půlce dílů, což je poměrně pozdě. Aspoň, že ta Anette Andre je sexy, jako celá šedesátá léta, i když postava Jeannie má poněkud "trpnou" úlohu. 70%. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Legendární britský kriminální seriál s duchařskou zápletkou. Randall a Hopkirk jsou parťáci v detektivní kanceláři. Hopkirk je zavražděn, jako duch pomáhá svému kolegovi s řešením případů. Pozdější remake se zrovna moc nepovedl. Jen škoda, že některá z našich povedených TV stanic tenhle seriál nereprízuje. Určitě by ho sledovalo hodně lidí. Na svou dobu povedené dílko s originálním nápadem a příjemným humorem. ()

Reklama

Honza__St. 

všechny recenze uživatele

I na můj vkus je to až moc archivní záležitost. Akčních scén minimum (byť se najdou výjimky), hlavní hrdina koneckonců ani nenosí pistoli, je to opravdu úplně jinde, než jen o necelé desetiletí mladší Profesionálové. Přesto je to zábava. Některé díly jsou nudnější, ale v jiných skutečně není o dobrodružství a o legraci nouze (zejména díky Martymu). Nedivím se tomu, že byl ten seriál u nás ve své době velký hit, a že si ve světě i u nás získává nové fanoušky. Jediná škoda je, že na několik dílů se zapomnělo, a až na jednu výjimku se na ně nevzpomnělo ani v roce 90. Jejich nový dabing je v porovnání s ostatními dabingy posledních let těžký nadprůměr, ale na starou školu prostě nemá. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Předsudek, že v lehkém žánru jsou humor a odlehčenost s nápaditostí nezvanými hosty, je opravdu jen předsudkem. Aby to mohlo platit, znamená to zvládnout určitě řemeslo, nevyhýbat se přemýšlení a nebát se původních nápadů. Také co nejméně opisovat. Tohle všechno má Randall a Hopkirk v náležité míře a pak ještě cosi navíc. Vtip, humor, nadhled, sebeironii, i poněkud potutelnou úsměvnost. To, co dnes zejména v lehčích žánrech chybí až fatálně. ()

Logout 

všechny recenze uživatele

Z některých recenzí nabývám dojmu, že pokud detektivka není přeplněná průhlednými LCD a 3D animacemi, střih scén nevypadá jako by ho dělal epileptik na speedu a krev necáká jak z voda z hasičského vozu, tak to nestojí za nic. V roce 1990 mi bylo šest, viděl jsem tehdy možná jeden či dva díly. Teď, při příležitosti vysílání na ČT3, jsem si sehnal vše v původním znění a za dva týdny to zkoukl od A do Z (anglická abeceda má 26 písmen, stejně jako seriál dílů) a jsem skutečně nadšen. Je to přesně ten druh klidné zábavy, který mám rád. Takové se dneska už netočí, protože by byly jen kritizovány, nezbude tedy než pro ně chodit 57 let do minulosti. ()

Galerie (165)

Zajímavosti (32)

  • „Wentworth-Howe Mansion“ se nachází na adrese Barnet Lane, Elstree, Hertfordshire, WD6 3RE. (sator)
  • Duch Hopkirk (Kenneth Cope) v 5. minutě žvýká žvýkačku. V dalším záběru už ji však nemá. (sator)
  • Hrob Hopkirka (Kenneth Cope) se nachází na fiktivním hřbitově v Elstree Studios na Shenley Road v Borehamwoodu. Je to britské filmové a televizní produkční centrum provozované společností Elstree. (sator)

Reklama

Reklama