Reklama

Reklama

Ranč U Zelené sedmy

(seriál)
  • Slovensko Ranč Pri zelenej sedme
všechny plakáty
TV spot 12
Komedie / Rodinný
Česko, (1998–2005), 18 h 49 min (Minutáž: 26–29 min)

Hrají:

Miroslav Noga, Milena Steinmasslová, Jana Štěpánková, Lubomír Kostelka, Marián Beník, Pavel Zedníček, Ivana Škarková, Patricie Pagáčová, Robert Jašków (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(42)

Obsahy(1)

Donedávna byli Kudrnovi rodina jako každá jiná. Žili ve městě, maminka (Milena Steinmasslová) optička, tatínek (Miro Noga) počítačový programátor, děti typické "oběti konzumní společnosti". Jediným disharmonickým bodem jejich životů bylo soužití se sarkastickou babičkou (Jana Štěpánková), upoutanou na kolečkové křeslo a nešetřící jízlivými poznámkami. Pak se to ale stalo - jistý notář jim telefonicky oznámil, že Kudrnův strýc Hubert (o kterém slyšeli poprvé) zemřel a odkázal jim statek. Maminka, nadšená zastánkyně zdravého života, to uvítala s nadšením, ostatní s rozpaky. Přesto se Kudrnovi na ranč přestěhovali a začala tím velká zemědělská sága, kdy se pošetilí městští lidé naivně pouštějí do sžití s přírodou. Nad některými nápady jejich nejbližší soused, starousedlík Jeřábek (Lubomír Kostelka), jen kroutí hlavou. (Česká televize)

(více)

Videa (17)

TV spot 12

Recenze (207)

MarleyCZ 

všechny recenze uživatele

Vzpomínka na dětství, které jsem proseděl s rodinou u tohoto seriálu. I po těch letech se na tento seriál rád dívám. Pravda.. poslední série trochu klopýtla, ale bylo to asi tím, že toto téma bylo vyčerpáno a scénárista mlel z posledního :-) Dnes se trochu pousmívám, když vím, že Mira Noga(otec Kudrna) daboval Petr Rychlý, přitom obstojně hovoří česky. Bez Jany Štěpánkové si nedokážu tento seriál představit a je tak mojí nejoblíbenější postavou (babička). 5* - 1* za poslední sérii = 4* Rozhodně bych si představoval vyšší hodnocení než je zde na csfd, představte si co nyní dávají televize za sr..cky. :-( ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Dospělá část je výborná a jejich hlášky a vtipné situace do kterých se dostávají hrají lidsky, uvěřitelně, příjemně a je opravdu potěšením a pohodu se na ně dívat. Hlavně sarkastická babička Jana Štěpánková je vynikající. Ale bohužel dětské osazenstvo je pro mě zklamáním. Za celou dobu mě nedokázali přesvědčit a ani jedno ze třech dětí Kudrnových mi nepřišlo nijak sympatické. Celkově teda 60% ()

Reklama

TheMe 

všechny recenze uživatele

Čeho je moc, toho je příliš, což je škoda.. Seriál jsem sledoval moc rád, ale přitáčení dalších a dalších dílů mu více škodilo, než prospívalo...bohužel pro něj, protože tím u mě hodnocení o jednu hvězdu kleslo. A jinak ohledně předabování - nevím, jak dobře / špatně mluví česky Miro Noga, ale Petra Rychlého mám moc rád a jeho hlas se mi líbil v seriálu, takže i když je to třeba zbytečné, tak to nikterak neuškodilo. ()

Medinka 

všechny recenze uživatele

Když si vezmu českou seriálovou polistopadovou produkci, pak si Ranč ty tři rozhodně zaslouží. První dvě série by si možná říkaly i o čtvrtou hvězdičku. Dneska musíme být šťastní, když nám u českého seriálu není trapně, takže si tu babču, sourozenecké půtky a farmaření můžeme vlastně v pohodě užít. Ale co, já tu čtvrtou přihodím (v noci mě straší Ulice, Ordinace, Hotel Herbich a kol.:-D) ()

sa_kra 

všechny recenze uživatele

Navzdory hodnocení všech ostatních- když si vezmu, kolikrát jsem to viděla a jak mě to pořád baví, nemůžu jinak. Parádní oddechovka na nedělní odpoledne. 100% milosti, která mi kupodivu nepřijde trapná ani přeslazená. Srdcovka! // update: no ale ta třetí série to srazila alespoň o dvě hvězdy. z nostalgie 4* ()

Galerie (14)

Zajímavosti (15)

  • V druhém díle, když si jde babička Kudrnová sednout k počítači jí rodinka zapne notebook, ale vedle toho je vidět i normální monitor od stolního PC. (Elisebah)
  • Závod mezi koněm a motorkou se z velké části musel natáčet v okolí Řevnic, protože křivoklátské lesy, ve kterých se seriál natáčel, jsou chráněným územím. (Likan7)
  • Název filmu má svůj původ v příběhu – v první řadě seriálu – je to reakce na onen slavný Kudrnův večer, kdy obehrál sousedy v mariáši. Od té doby se bývalému statku Otty Huberta už jinak neřeklo než Ranč U Zelené sedmy. (Česká televize)

Reklama

Reklama