Reklama

Reklama

Punk je hned!

Trailer

Obsahy(1)

Jehla s drogou bolí hodně, ale tvrdá realita ještě víc. Slovensko-český film pro všechny, kdo si myslí, že nemůže být hůř... Celovečerní debut Juraje Šlauka vypráví příběh drogově závislého pankáče Pala alias Kvička žijícího na periferii společnosti ve Stupavě na jihozápadě Slovenska. V otřesných podmínkách a v polorozpadlém domku žije také se svou přítelkyní Paťou a dvouletým synem Samkem. Jeho každodenní rutina se pak skládá především ze shánění drog, sbírání železného šrotu a častých konfrontací s policií. Takovýto nezřízený způsob života ale může vést k bolestivému pádu… Projekt začal vznikat v roce 2012 jako dokumentární film, ale v průběhu natáčení se tvůrci rozhodli pro hranou formu a dokončen byl až v roce 2018. Juraj Šlauk ve svém vysoce naturalistickém snímku chtěl zachytit životy lidí na samém okraji společnosti, jejichž touha po svobodě jim může přivodit až vlastní zkázu. Jako ústřední postavu si vybral svého spolužáka z dětství Pavola Kovačovského, který ve snímku ztvárnil de facto sám sebe, ostatně jako většina účastníků z řad neherců. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

curunir 

všechny recenze uživatele

,,PÓJDEME KÚPIŤ PLÉNKY.“ ,,TY MÁŠ PRACHY?“ ,,NA TY PLÉNKY BUDÚ PRACHY.“ ,,TAK MI KÚP AJ PIVO PROSÍM ŤA, KEĎ UŽ PÓJDEŠ KUPOVAT TÍ PLÉNKY.“ __ Vzhľadom na predchádzajúce Ostrochovského projekty som mal obavy, že Punk je hneď bude vyzerať ako Koza, prípadne Môj pes Killer, ktorých kameňom úrazu bola nerozhodnosť medzi hraným a dokumentárnym spracovaním, čo sa odrazilo na ich technickej stránke.  Punk je hneď je však formálne v poriadku, pretože disponuje kamerou doplnenou o škrabance a neostré zábery (trefná podpora rozprávania), zrozumiteľným zvukom, výbornou hudbou a najmä sofistikovaným strihom, ktorý sa naplno ukazuje v posledných 15 minútach. V svojej podstate pokrýva nejasnú realitu drogovo závislého a nedalo mi nespomenúť si na strihovú skladbu Otca, kde sa pokúša navodiť videnie sveta očami pacienta s alzheimerovou chorobou. Postavy z dna spoločnosti boli samozrejme predstavené skvelo. Ktovie, čo s tých ,,hercov“ je teraz? Sarkastický happy end je vlastne úplne v poriadku, pretože punk´s not dead.  (760. hodnotenie, 56. komentár k filmu) ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Výborný! Juro Šlauka by mohl být slovenským Kenem Loachem. Mohl by být lepší než on, protože Loachovi vyvrhelové a outsideři jsou proti těm Šlaukovým middle class. Tohle je díra na filmovým trhu. Míra autenticity maximální. Mělo to atmosféru, děj, spád...bylo to prostě hodně dobrý. Nepotěšili mě zvukem, ale nesmím na to koukat o půlnoci, mohl bych si to víc ohulit. Respekt, vážně... ()

Reklama

mourinho 

všechny recenze uživatele

Syrový pohled na dno lidské společnosti. Lehce zavádějící název filmu pro mě nebyl překážkou, naopak jsem přesvědčen, že spousta takovýchto individuí si slovo punk takto idealizuje a svůj opovrženíhodný styl života jím pak následně omlouvá. Škoda, že si tvůrci nepohlídali zvukovou stránku. Tam jsou, jak už tady bylo někde zmíněno, velké rezervy a některým dialogům jde skutečně velmi špatně rozumět. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ak film chcel poukázať na to, že väčšina pankáčov sú špinavé socky, vulgárne, prašivé a sfetované, tak to vylamuje otvorené dvere. To všetci predsa vieme. Takže film je nielen zbytočný, ale aj nevkusný, vulgarizmus pomaly každých 20 sekúnd a to aj pred malými deťmi. Nehrajme sa tu na to, aké je to umelecké. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

No, být pankáčem ujíždějícím na kreku a současně nemít stále bydliště může být problém. Jedinou záchranou může být přátelství s podivínem s hrbem, jehož tlapičky vypadají podezřele podobně s tlapičkami kuchtíka ve Scary Movie II. Velice přínosný film zejména pro někoho, kdo je v depresi, jelikož mu film obratem dodá informaci, že se má vlastně velice dobře. 67 % ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Hlavná postava jazdí na motocykli Jawa Pionier, ktorý neskôr vymení za britský Austin Allegro. (shushen)
  • Jeden z hlavních představitelů, Juraj Gerža, zemřel den před premiérou na následky autonehody. (ČSFD)

Reklama

Reklama