Reklama

Reklama

Julie Lescautová

(seriál)
  • Česko Julie Lescaut (více)
Francie, (1992–2014), 151 h 30 min (Minutáž: 90 min)

Tvůrci:

Alexis Lecaye

Předloha:

Alexis Lecaye (kniha)

Scénář:

Alexis Lecaye, Alexis Lecaye (původní scénář), Charlotte Oubitza (více)

Hrají:

Véronique Genest, Jennifer Lauret, Mouss Diouf, Walter Kreye, Joséphine Serre, Mariele Millowitsch, Renaud Marx, Hans-Martin Stier, Claire Borotra (více)
(další profese)

Série(22) / Epizody(101)

Obsahy(1)

Julii je pětatřicet, má dvě dcery a právě se rozvedla, neboť její manžel odmítl dál snášet nelehké soužití s policistkou. Přeložení je pro ni velice potřebná životní změna, jmenovací dekret policejní komisařky v typickém francouzském maloměstě Meaux tedy vítá. Mnohem méně se tam však líbí jejím dcerám. Dosud se nevyrovnaly s otcovým odchodem a nové prostředí je ničím nezaujalo. Julii čeká čtyřiadvacet uniformovaných a devět civilních podřízených, s nimiž má v Meaux udržovat pořádek a prosazovat spravedlnost. Ne vždy se to daří – na velkou chybu jednoho ze strážníků narazí komisařka hned po příjezdu. Naštěstí je tu celá řada kolegů, kteří velitelku nejen podporují, ale i obdivují a dávají najevo, že by byli občas ochotni i nosit ji na rukou. Julie se tedy může ponořit do svého prvního případu, únosu dětí přistěhovalců, a začít při tom odhalovat dávná i současná tajemství svého nového působiště… (TV Prima)

(více)

Recenze (160)

Cherubin 

všechny recenze uživatele

Seriál, který svojí vlastní osobitostí řeší nejrůznější zločiny, od lehkých po těžké, řeší život policajtů i detektivů, vnáší prvky odlehčení formou rodny komisařky...A dokázal přežít roky, i nové díly jsou stále zajímavé a nápadité. Lehčí detektivní seriál, u kterého se i zasmějete a hlavně odreagujete. Já teda alespoň jo... ()

raelz 

všechny recenze uživatele

Tady je to složité. Někdy tento seriál sleduji a přijde mi, že je vážně super a jindy u něj umírám nudou. Přijde mi, že ty světlá místa jsou většinou asi části různých řad, protože buď to je několik dobrých dílů za sebou, nebo několik příšerných. Dokážu si dost dobře představit, že bych přišel k tomuto seriálu ve špatnou chvíli a dal bych mu jednu nebo dvě, ale také naopak narazil na ty dobré díly a dal bych i pět. ()

Reklama

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Prvních 65 dílů celkem ujde a jsou důstojným konkurentem ke Komisaři Moulinovi. Pak ale náhle takřka v jednu chvíli odejde hned několik důležitých dlouhodobých postav (tři kriminalisté, ex-manžel i mladší dcera) a na komisařství se čím dál víc střídají noví detektivové bez špetky charismatu. A největším úpadkem seriálu je přemístění Lescautové do Paříže, tam nejenže její tým má obdíl jiné složení, ale celkově to na mě působí strašně chladně a neosobně. Případy jsou nudné a ti pařížští kriminalisté jsou jaksi robotičtí, jen práce a nic víc, bez toho, že by do děje bylo zakomponováno i něco z jejich soukromého života. Celé to pak působí jako kdyby se tvůrci snažili co nejvíc přiblížit béčkovým americkým kriminálkám. Za první polovinu seriálu bych dal i 3 *, ale druhá půle kvalitu silně degraduje, proto mé celkové hodnocení vychází na lepší 2 * a 40%. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

No dobře.Není to příliš skvělé. Ale mě Julie(žilíí)Lescaut prostě bavila. Nyní po cca 20 letech je to tak nějak zdlouhavé,nezajímavé.Z toho také hodně dělá i délka jednoho dílu.Je to neskutečně dlouhé jak může být seriál takhle dlouhý proboha????Nedokážu uvěřit,že jsem u tolika dílů vydržela celou dobu..Když to vidím teď tak bych s klidem po 10 minutách usnula.Ve starých dílech mě spíše než děj samotný zaujme pokaždé plejáda předpotopních oděvů tehdejší francouzské módy :-D. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Kriminální seriály to nemají u diváků lehké, protože jich je mnoho a moc se od sebe neliší. Ale v tomhle seriálu je mi smypatický fakt, že tu nejsou bůhvíjaké akční scenérie, že se tu řeší většinou normální, obyčejné lidské problémy a že je tu stravitelný humor. Určitě 1 z těch lepších kriminálních seriálů. ()

Galerie (240)

Zajímavosti (15)

  • Bulharští únosci jsou vyzbrojeni československými samopaly Vz.61 Skorpion. Vůdce bulharských gangsterů zase vlastní pistoli CZ 100. (Jan.Kanak)
  • V epizodě je na pohledu, který dostane komisařka Lescaut (Véronique Genest) od Sarah (Jennifer Lauret), adresa „Rue de République 20“ (tedy v překladu ulice Republiky č. 20). Když však zve komisařka o pár záběrů později na večeři svého přítele, tvrdí mu při diktování adresy, že bydlí na ulici Narcisová 43. (cundak)
  • Hned na začátku nemá N'Guma (Mouss Diouf) ve voze Peugeot 405 kombi vnitřní zpětné zrcátko. Na místě vraždy ale už ve voze zrcátko je. (marcel5)

Reklama

Reklama