Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tess McGillová není příliš spokojená se svou současnou prací. Její nadřízený David Lutz jí dohodí možnost pracovat pro jistého Boba v oddělení arbitráží. Jak se ale ukáže, opilý Bob hledá spíš holku do postele než asistentku. Rozzlobená Tess rozešle všem o Lutzovi nelichotivý mail … a  musí si hledat novou práci. Nakonec sežene místo sekretářky oddělení, které právě dostalo novou šéfku, Katharine Parkerovou, stejně starou jako Tess. Katharine se chová velmi přátelsky, dá Tess několik dobře míněných rad a na oplátku vyslechne Tessin nápad na výhodnou obchodní transakci. Pak ale Tess oznámí, že příslušný klient nemá o transakci zájem. Brzy nato odjíždí Katharine na víkend na hory. Zlomí si tam ale nohu a zdá se, že si několik týdnů pobude na lůžku. Tess ji má zastupovat a postarat se též o její byt. A právě tam Tess v počítači najde, že se Katharine zcela bezostyšně chystá prodat její nápad klientovi. Hodlá transakci uskutečnit spolu s jistým Jackem Trainerem. Tess ani minutu neváhá: rozhodne se, že transakci uskuteční sama… (TV Prima)

(více)

Recenze (189)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Není na světě mnoho podobných žen, které jsou tak cílevědomé a podnikavé jako Tess. Fandila jsem ji od samého začátku, je milá, hodná, velmi inteligentní a loajální :-) Kdyby Kate nebyla taková mrcha, kdo ví jak by to dopadlo ... Za sebe dávám plný počet hvězdiček, protože tenhle film mě vždycky bavil svým neotřelým humorem a romantycznem :-) ale ty účesy a ta móóda ... ajajajaj ;-) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Podnikavé dievča bolo asi pre Nicholsa skôr štúdiovou zákazkou, ako nejakým osobným projektom. Vzhľadom na jeho režisérsku a rozprávačskú zručnosť ale nie je v rámci žánru sa na čo príliš sťažovať. Dnes by sa do podobného scenára pridali hysterické scény napríklad jačiacej Cameron Diaz a film by bol o stupeň nižšie. Problémom je tak trochu morálne vyznenie filmu, pretože Tessino správanie nie je až tak úplne košér a konečné utriedenie postáv do čiernej a bielej sa odohrá až v samotnom závere. Ten ale zbavuje film väčšej ambivalentnosti a divák tak nedostáva veľa podnetov k zamysleniu. Proste nenáročný, ale príjemný osemdesiatkový mainstream s fajn sympatickými hercami. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Poměrně dobrá americká komedie. Poměrně zaběhané téma milostného trojúhelníku mezi šéfem (Harrison Ford) jeho manželkou (Sigurney Weaverová) a jeho sekretářkou (Melanie Griffithová). Herecké výkony ústřední trojice nejsou sice nijak vyčnívající, ale odehrají si svůj standart. Zkrátka odpočinková komedie, která neurazí, odpočinete si u ní, ale za pár dní si nebudete pořádně pamatovat o čem to vlastně bylo. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

(Kevin Spacey s xichtem na kozách:) Prominte, promiňte, nechal jsem se unést... Věru. Hodnocení filmu mocně poznamenala osobní intolerance vůči Melanii Griffith, herečce jediné dobré role: Úlohu tupé a zlé matky třináctiletého objektu vášně Humberta Humberta v Lolitě Adriana Laynea, která včas končí k radosti mé i hlavního hrdiny pod koly automobilu, zvládla na jedničku. Oblíbenkyně (I have head for business and a body for sin.) hraje v této oslavě yuppie kultury ambiciózní, povrchní a neoliberarismem lobotomizovanou krávu, která na hranici třicítky vzdor evidenci věří, že cesta k úspěchu vede přes snahu, samostudium, pracovitost a loajalitu k nadřízeným. Přitom jde o sebelítostivou husu, která kníká, postrádá špetku charisma a není snesitelná, ani když luxuje byt nahoře bez. Na cestě k úspěchu, který je tu pro každého, jen si toho většina ke své smůle nedokáže všimnout, Melanii doprovází Ford, pitvořící se ku prospěchu této pohádky jako Woody Allen, a Weaver v uvěřitelné roli korporátní svině, jimiž by v jen trochu realističtějším filmu měli být všichni zúčastnění. Čas mimo pracovní dobu je klíčový. V pozadí lze zahlédnout Davida Duchovnyho atakujícího hranici dvaceti let, lahodná je i atmosféra a estetika osmdesátek, jejichž dekadenci se nám momentálně daří překonávat. Mike Nichols natočil za svou kariéru lepší a chytřejší filmy. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Hlava na obchody a tělo na hřích. Je na tom něco špatného?" Já mám pro strach uděláno, klidně se v temným lese utkám s armádou draků, ale jestli se něčeho opravdu bojím, tak jsou to ženy, který ví, co chtějí a mají plán, jak toho dosáhnout. S Katherine ani s Tess zkrátka svou budoucnost neplánuju, ale kdyby moc prosily, tak si na ně o víkendu čas udělám. A jelikož mám sportovního ducha, tak jsem fandil tý slabší. Tess do toho! Ovšem zdrojem zábavy pro mě byl takřka výhradně Jack, protože ten si svý chvilky při převlékání v kanceláři, nošení slečny z večírku či na svatbě dokázal opravdu užít. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (24)

  • Při natáčení se Melanie Griffith pokusila svést Aleca Baldwina, ale ten ji přátelsky odmítl. „Zahojila“ se románkem s investičním bankéřem Liamem Daltonem, kterého najal Mike Nichols, aby Melanii učil o akvizicích a fúzích. (kenny.h)
  • Během natáčení Melanie Griffith bojovala se svou dlouholetou závislostí na alkoholu a drogách a natáčení muselo být občas přerušeno. Po jednom nočním tahu přišla na scénu tak opilá, že natáčení svatby Cynthie (Joan Cusack) muselo být odloženo. Mike Nichols poté Melanii řekl, že nebude její problémy řešit přes studio, ale musí zaplatit 80 000 amerických dolarů za zrušené natáčení a vyřešit své závislosti. Po zbytek natáčení byla pod dozorem najaté zdravotní sestry. Tři týdny po dokončení filmu nastoupila Melanie do léčebny. Ironií je, že podle oficiální biografie byl Nichols v přibližně stejnou dobu závislý na kokainu. (kenny.h)

Související novinky

Zemřela herečka Olympia Dukakis

Zemřela herečka Olympia Dukakis

02.05.2021

Ve věku 89 let zemřela oscarová herečka řeckého původu Olympia Dukakis. Svůj filmový debut prožila v roce 1964 ve filmu Lilith a objevila se i jako matka Dustina Hoffmana ve filmu John a Mary z roku… (více)

Reklama

Reklama