Reklama

Reklama

Krupiér

  • Francie Croupier (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Ví, že existují jistá pravidla, jejichž porušení znamená pro krupiéry konec jejich kariéry. Ale právě ono porušení je konečně výzvou, kterou celou dobu hledal. Jack Manfred shání práci a životní uplatnění. Vrátil se z jižní Afriky, kde pracoval v jednom z provinčních kasín a jediné, co ví je, že krupiérem už rozhodně být nechce. Stal by se raději spisovatelem. Nedostatek hotovosti ho ale nakonec přeci jen přinutí nastoupit do kasína U Zlatého lva. Návrat do domu závislých je mnohem lehčí, než si Jack myslel. Tentokrát ale chce mít vše pod kontrolou on. Nemíní se nechat nekončící mašínérií vydělávání a prohrávání peněz sešrotovat, vyždímat a vyvrhnout. Ví, že existují jistá pravidla, jejichž porušení znamená pro krupiéry konec jejich kariéry. Ale právě ono porušení je konečně výzvou, kterou Jack celou dobu hledal. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (140)

castor 

všechny recenze uživatele

Není to zlé, ale při závěrečných titulcích jsem si říkal, že si tvůrci mohli víc vyhrát. Do snímku se vkrádá zvláštní atmosféra a ku prospěchu věci mu jsou zejména herci. Klidná nezúčastněnost Clive Owena může někoho iritovat, nicméně herec jako takový se role zhostil výborně. Přijímá místo krupiéra v jednom ošuntělém kasinu, aby nasbíral zkušenosti pro svou knihu. Nemá potřebu vstupovat do hry, přesto se ocitá uprostřed nebezpečné hry. Film na britských ostrovech propadl, ve Státech ho ale umělecká kina přijala s nadšením. A bylo „skoro“ zaděláno na další hvězdu.. Filmu trochu škodí místy podivné dialogy a dle mého hodně nudná a nezáživná režie!! Nadšený jsem určitě nebyl.. ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Snímek má několikeré signifikantní prvky. V první řadě rozhodně představení Clive Owena, jemuž je role snad šitá na míru. V tomto momentě mě nenapadá nikdo, kdo by měl tak hypnotický a uhrančivý pohled, aby se do hlavní role hodil víc. Zadruhé je to styl vyprávění, kde velká část příběhu je divákovi předkládána ve formě monologů ústřední postavy. Dále je to jistě hutná atmosféra, v níž hltáte každou minutu stopáže, aniž byste tušili, co za zvrat bude následovat. Začtvrté je to neobvyklé prostředí. Jistě, kasina jsme tu už měli mnohokrát, ale aby se vše točilo okolo krupiéra, to je něco, co se nevidí. Proč ale všechno prozrazovat, že? 80 % Oblíbená část- Owenovo rozdání karet přátelům při pokeru ()

Reklama

sona123 

všechny recenze uživatele

Drama z atraktivního prostředí kasina? Je jich jako šafránu, ale většinou jsou zdařilá a Krupiér není výjimka. Navíc zde nesleze z obrazovky tehdy ještě ne moc známý Clive Owen, kterému to skutečně víc slušelo blond, jak říká jeho partnerka. Odbočka s jeho milou je krapet zmatená a vyústění tohoto vztahu ještě víc, zákulisních věcí a triků s žetony a víření kuličky v ruletě by taky mohlo být víc, je to přece ten tak trochu mystické a svůdné, ale i tak jsem byla vtažena do celého dění víc než dostatečně. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 5/10 Efekty 7/10/// +inteligentní scénář, zajímavé zvraty, Clive Owen a jeho monology -snad jen, že film působí hodně televizním dojmem/// Docela překvapení. Neočekával jsem od filmu tolik. Je poutavý, zajímavý a má atmosféru i spád. Možná škoda, že nebyl úplně uzavřen ze všech stran. Hlavně narážím na samotnou loupež, její průběh jsem nějak nepochopil. Dopadla dobře, nevo špatně? A taky by mě zajímal následující děj. Reakce když zůčastnění zjistí kdo je ten anonymní spisovatel. A spoustu dalších věcí. Každopádně zajímavý film./// Celkem 64%/// ()

Josefin 

všechny recenze uživatele

První film, který jsem od Mike Hodgese viděla a milé překvapení. Cliwe Owen se na roli krupiéra připravil opravdu výborně. Užijete si ruce kouzelníka nebo falešného hráče? Ruleta, Black jack, šlape to jak nejlepší švýcarské hodinky. Trochu mi vadil ten konec, kdy scénarista přiklepl krupiérovi morbidní smysl pro humor. Na druhou stranu tím dostal zajimavou pointu, bez zbytečných klišé. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (4)

  • Snímek se dočkal uvedení až dva roky po svém dokončení. (oje)
  • Film byl vyloučen z Academy Awards krátce potom, co byl uveden v nizozemské televizi. (becki_tu)

Související novinky

Zemřel režisér Mike Hodges

Zemřel režisér Mike Hodges

21.12.2022

V požehnaném věku devadesáti let odešel britský režisér a scenárista Mike Hodges, znám především díky filmům jako Flash Gordon a Pomsta bratra. Informaci médiím předal filmařův kolega a dlouholetý… (více)

Reklama

Reklama