Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První celovečerní animované dobrodružství Scooby-Dooa míří do našich kin a slibuje skvělou podívanou! Zjistěte, jak to se Scoobym všechno začalo a podpořte Záhady s.r.o. při řešení jejich nejděsivějšího případu! Film vás zavede na samotný začátek přátelství Scoobyho a Shaggyho a konečně na velkém plátně uvidíte, jak s mladými detektivy Fredem, Velmou a Daphne, založili dnes již legendární srandabandu Záhady s.r.o. Po stovkách vyřešených případů musí teď ale Scooby a jeho parta přijít na kloub nejprekérnější záhadě všech dob. Zločin totiž nikdy nespí a svět má brzy zakusit zlobu přízračného bájného psa Kerbera. Začíná napínavý závod s časem! Psapokalypsa je na spadnutí a prima parta brzy zjisťuje, že pravým klíčem k záhadě může být právě Scooby. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (3)

Trailer 5

Recenze (75)

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Ústřední dvojka je sice fajn, ale film jako takový je docela nepovedený...Celou dobu se žánrově hledá a nenachází- chvíli tu máme typický animák se spoustou vtípků, narážek a gagů, chvíli chabý pokus o sci-fi, potom zas hororová atmosféra a řecká mytologie, prostě naprostý mišmaš. A přesto, že se pořád něco děje, je to celkem nuda a zápletka je ohraná až to bolí- padouch, hrdinové, superhrdinové - a na konci zničení padoucha. Ne, nebude to patřit k povedeným animákům letošního roku a vlastně nevadí, že to nejde v kinech, ale docela mě to mrzí, protože jsem měl celkem vysoká očekávání a těšil jsem se...40% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Scoob!" sa konečne dostalo na zhliadnutie. Som rád, že WB priniesli film na VOD a tak som si k nemu dnes mohol sadnúť a pozrieť si ho. A pravda je taká, že je tu mnoho momentov, ktoré ma pobavili a potom sú tu momenetky, nad ktorými som trošku prevracal oči. Aj keď nie je na filme nič vyslovene zlé, je cítiť, že sa na niektorých miestach snažili trošku moc. Okey, čo sú pozitíva filmu? V prvom rade si myslím, že dabing našich dvoch hlavných hrdinov. Shaggy a Scooby sú presne takí, akých sme potrebovali. Dokonca sa tu dočkáme skutočne verných interpretácií originálnych hlasov. Skvelá práca. Animácie sú podľa mňa dostatočne farebné a veľmi dobre vystihujú svet Scoobyho Doo. Je rovnako super, že sa dočkáme aj mnohých iných postáv zo sveta Hanna Barbera. Stretneme Dicka Dastardlyho, Blue Falcona, Dynomutta a dokonca sa tu objaví aj Captain Caveman. A na malú chvíľu sa na obrázku objaví aj Hong Kong Phoey. Takže ako človek, ktorý vyrastal s týmito postavami som si to celkom fajn užil. Na druhú stranu sú tu však veci, ktoré úplne nefungujú. Jason Isaacs ako Dastardly sa snaží, no miestami som v tom hlase túto postavu úplne necítil. Hlavne som nemal pocit, že by niekedy zachytil jeho smiech. Mark Wahlberg ako Blue Falcon je veľmi zvláštny. Hoci som bol na začiatku celkom okey s tým, že Dynomutt si s Falconom vymenili role, postupne sa viac ukazoval ako zbabelec. A ako Blue Falcon mi to aboslútne nepasovalo. Priam som chcel, aby sa tu objavil jeho otec, ktorý bol skutočným Blue Falconom. Ale toho sa nedočkáme. Naopak Dynomutt sa stal celkom chytrým a inteligentným psom. A to ma celkom príjemne prekvapilo. A v dobrom. Ostatné postavy sú podľa mňa celkom okey, no mal som pocit, že film mal na viac. Asi som proste fajnšmeker na Scoobyho-Doo, no nemyslím si, že tento film je nejako extra vynikajúci. A radšej by som sa asi vrátil k starým epizódam, než k tomuto filmu. Alebo ak chcete modernejšiu verziu Scoobyho-Doo, ktorá však má v sebe dostatok dobrých a funkčných momentov, pozrite si seriál "Scooby-Doo! Mystery Incorporated". Myslím si, že to ponúka väčšiu zábavu. Hodnotenie: C+ ()

Reklama

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele

Scooby-Doo je součástí mého života prakticky od narození a mezi dlouhým seznamem animáků, kvůli nimž jsem každý víkend usedal před šestou ráno k televizi, hituje vrchní příčky v oblíbenosti, možná až samotný vrchol. Snad každý rok vyjde nějaký Scooby televizní film v klasickém 2D formátu, pár jsem jich viděl, nejsou špatné, ale už několik let produkci dalších a dalších takových jednohubek prostě nestíhám. Proto když vyšla zpráva o novém Scoobyho animáku, jenž by se měl zařadit do programu našich biografů, začalo mě to velmi zajímat, jelikož Scoobyho popularita od mých předškolních let smutně poklesla a je proto milé vidět, že se s tou značkou pořád počítá. Jak víme, tak globální okolnosti chtěly tomu, aby se Scooby přece do kina nepodíval, rovnou ho šoupli na VOD platformy a... ono je to možná i dobře, jelikož se bohužel o nějakou pecku nejedná. Snímek je jeden z těch, co kvalitou kopírují konturu horské dráhy, jednou je to strop, o okamžik později dno. To bude pravděpodobně tím, že se tvůrci snaží zavděčit všem, což trošku nabouralo soudružnost humorné popřípadě atmosférické složky, tedy pomyslné základy pro Scoobyho příběhy tak typické. Například vtípky o prdění pro nejmenší, z nich náhlý přechod na too much meta narážky na náš svět, poté dochází k pofidérnímu bourání čtvrté zdi, několik neškodně lechtivých pomrknutí k dospělejšímu publiku, když nejmenovaná postava tam zandá dab a mnoho dalších… Některé z nich byly i dobré, ale když Velma jen tak mimoděk najednou prohlásí něco o toxické maskulinitě, tak můj majáček na detekci nechtěné SJW výchovy začal hlásit hrozbu. Cíl se odlišit schytal i příběh, místo poctivého Scoobovského dobrodružství, kdy by parta pátrala po strašidlech v tajemných hradech, se vsadilo na rádoby velkolepou akční „superhrdinskou“ podívanou, z čehož je zase vidět, jak se autoři chtějí svést na vlně populárních vlivů, tomu odpovídá i hudba založena na konzumních rapových beatech. Za pozitivní stránku beru animaci, Scooby se vydal po výtvarných stopách našich milovaných lovců divočáků z malebné Armoriky a poprvé po 50. letech existence nasadil 3D kabátek, jenž mu náramně padne a dovedu si v takovém provedení představit případné pokračování, jež bych i přes ne moc valnou kvalitu tohoto snímku i tak uvítal, protože ty postavy stále miluju a tady je naštěstí pojali velmi dobře. Zbytečně rozjuchaná nekonzistentní paráda, jež by při výrazném zásahu dramaturga a jednolitějšímu uchopení tvůrců mohla být výrazně lepší. 4,5/10. P.S. Zasazení jiných postav kresleného WB katalogu, reference na původní Scoobovský seriál a kompletní vizuální předělávka klasické Where are you? znělky beru za skvělé (a vlastně jediné) nápady. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Trojrozměrný Scooby Doo mi přišel méně potrhlý než jeho kreslení předchůdci, což je rozhodně plusovým bodem. V tomto případě nejde ani tolik o řešení záhad a demaskování padoucha, jako spíše o jeho pronásledování, přičemž se v popředí nachází trable mezi členy Záhad s.r.o. zažívajících menší vztahovou krizi. Vedle toho film představuje další zajímavou partu, která se také snaží dopadnout zlosyna. Příběhově obsahuje Scoob! několik zkratkovitých a scenáristicky divočejších míst, avšak já jsem se i přesto vesměs bavil a v závěru jsem se nechal i lehce dojmout. I když se jedná primárně o snímek pro mladší publikum, myslím, že obsahuje i místa, která osloví i dospělého diváka. P.S. Po zhlédnutí filmu se člověk už nikdy nebude dívat stejně na bowlingové koule. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Tak mě ukecala moje pětiletá dcérečka, ať se s ní podívám na novýho Scoobyho. Jako dítě mě kreslenej seroš docela bral, zfilmovanej už míň, ale animovanýmu celovečeráku jsem docela věřil. Já jsem na téhle partičce vždycky obdivoval, jak nám dokazovali to, že bubáci a strašidla prostě neexistujou a vždycky za tím je nějakej kokot v převleku. Začátek Scooba, kdy byli hlavní hrdinové ještě dítka, přesně ten náběh měl, ale tam to bohužel končí. Poslední dobou je nějako moc přesuperhrdinováno a bohužel se to nevyhlo ani Záhadám s.r.o.! Modrým Sokolem a mechanickým psem tuhle pohádku total zesrali! Za to nedám ani průměrnou známku. Ale jsem rád, že dceru to baví, té to hnusit určitě nebudu. 45% ()

Galerie (66)

Zajímavosti (14)

  • Z důvodu pandemie koronaviru se film neobjevil v kinech, vyšel pouze digitalně. (petr.koca)

Reklama

Reklama