Reklama

Reklama

Walker, Texas Ranger

(seriál)
  • USA Walker, Texas Ranger (více)
USA, (1993–2001), 152 h 15 min (Minutáž: 45–90 min)

Scénář:

Leslie Greif, Albert S. Ruddy, Paul Haggis, Rick Husky (více)

Hrají:

Chuck Norris, Clarence Gilyard Jr., Sheree J. Wilson, Judson Mills, Nia Peeples, Noble Willingham, Roxanne Hart, Gary Graham, Marshall R. Teague (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(196)

Obsahy(1)

Chuck Norris  se svým bojovým uměním ochraňuje zákon v Dallasu a jeho okolí. (TV Nova)

Recenze (1 002)

Lavran 

všechny recenze uživatele

Objektivně za 1*, ale z hlediska komického jasných a zasloužených 5*. Opravdu jen vzácně se vyskytne něco tak neomaleně vtipného a přitažlivě idiotského, ač to tvůrci zamýšleli přesně naopak. Dokud bude ryšavec Chuck The Total Gym naživu (a jako, že to bude zatraceně dlouho), zlo (tj. pochybující mladiství, překupníci s hladkou moukou, kovbojové bez práce, dřevorubci, neonacisté a mimozemšťané v domácnosti...) se na trhu mocenského vlivu netrhne. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Seriál, který je zárukou nekvality. Problém u mě nastal se samozvaným borcem Chuckem Norrisem. Jak mu mám věřit, že skolí každého protivníka, když v každé druhé scéně za něj zaskočí kaskadér s nalepenými vousy?! Kdyby to byly náročné scény, ve kterých jde o zranění, nebo je ohrožen hercův život, ale je to v podstatě plochá akční scéna většinou někde na trávě, kdy pouhá otočka při kopu už znamená asi nenapravitelné prasknutí v zádech seriálové hvězdy, protože jinak si nedovedu vysvětlit tak okaté scény s dublem. Akční scény jsou zfušované, a aby se to zakrylo, hodí režisér zpomalený záběr, který to ještě víc podělá svojí trapností. Nesmí chybět žertovné špičkování mezi spřátelenými partnery, kterým je zakončen téměř každý díl. V pozdějších řadách už se vytvořil kolem Rangera tým, do kterého spadala i pružná Nia Peeples, Clarence Gilyard a Judson Mills a stále více se přidávalo na akčnosti. Překvapivě se i občas řešilo nějaké vážnější téma. Hlavní protagonista to pak završil svatbou se Sheree J.Wilson. Několik dílů bylo koukatelných také z toho důvodu, že se za celý seriál v něm vystřídala celá řada známých záporáků z béčkových filmů, kteří sem docela přesně sedli jako protipol ultrakladného hrdiny v klobouku, který nesnášel bezpráví. Jenže u mě převládá negativní vyznění celého projektu v tom, že režijní stránka byla slabá, choreografie bojových scén otřesná, příběhy hodně stereotypně podané a hlavní hrdina Walker neměl žádné slabiny a každému nevěrohodně nabančil, a navíc byl přechytralý až hrůza.Ta jedna hvězdička je z velké milosti. Mé hodnocení: 20% ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Mám takové podezření, že si takhle jednou Chuck sedl s přáteli okolo sudu v jeho oblíbené vesnické hospodě a řekl si, že by vlastně bylo fajn natočit nějaký seriál, kde by vystupoval nějaký patriot, legenda a vůbec super správňácký idol všech amerických srdcí. No a ostatní mu to samozřejmě s povděkem kvitovali, otřeli kravince z bot a už se těšili, jak se napakují a ještě si užijí spoustu legrace, když jako budou velice drsňácky dobývat ten Hollywood.. My máme Mirka Dušína, Amerika má Walkera! Parodie sama sebe s nejhustějším zabijákem, který kdy chodil po tomto světě, a který dostal na prdel jen jednou v životě od Brus-lí-ho (jen jako, samosebou, protože to bylo ve scénáři)! Hvězdička z nostalgie. 10% ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Děj dílu (jakéhokoli): Debilní zápletka. Hovadské dialogy. Rádoby humor. Jakože vyšetřování. Několik kopů do hlavy, z toho alespoň jeden z otočky. Morální ponaučení. Než koukat ještě jednou na tohle, to se radši budu dívat do zdi a po 50 minutách se kopnu do hlavy sám. Jinak co se týče tvůrce, moje oblíbené jsou tyhle: Někteří lidé mají jednu mozkovou hemisféru větší než druhou. Chuck Norris má větší obě. / Chuck Norris zničil periodickou tabulku prvků, protože uznává pouze prvek překvapení / Chuck Norris nespí, jen čeká. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nebudu lhát, když se přiznám, že jsem tady měl původně odpad! Ale když si uvědomím, kolik dílů toho seriálu vzniklo, zřejmě by se nám Chuck Norris posmál, pokovaď by dřív neshodil celou tuhle databázi pouhým pomyšlením. Já jsem na ten seriál koukal, nač lhát. Bavil jsem se u něj, a abych se přiznal, bavim se i doteď. Chuck se tam fakt s ničím nesere a já se nestačím divit, co v týhle době dokáže vzniknout. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (55)

  • Triwette (hraný Clarencom Gilyardom Jr.) je vegetarián. (rador)
  • Walkerovo celé meno je Firewalker. (rador)
  • V seriáli si zahralo množstvo známych tvári, napr. Giovanni Ribisi, Tobey Maguire, Burt Young, Mila Kunis, Danny Trejo, Tobin Bell, Gary Busey, James Remar, Lane Smith, Frank Stallone, David Keith, Sammo Hung, Cary-Hiroyuki Tagawa, Mako, Tzi Ma, Hulk Hogan, Francis Capra, Josh Holloway, či Sting. (m.a.t.o.)

Související novinky

Zemřel herec Clarence Gilyard Jr.

Zemřel herec Clarence Gilyard Jr.

29.11.2022

Ve věku šestašedesáti let odešel americký televizní, filmový a divadelní herec Clarence Gilyard Jr., jehož si většina diváků vybaví z televizních obrazovek jako rangera Jamese Trivetta, věrného… (více)

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

24.09.2019

Po rebootech Čarodějek, MacGyvera a Magnuma došla konečně řada i na legendárního Walkera, Texas Rangera. Hrdina, jenž pro kop z otočky nikdy nešel příliš daleko a z Chucka Norrise učinil kultovní… (více)

Reklama

Reklama