Reklama

Reklama

Bazén

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Sarah Mortonová, anglická spisovatelka kriminálních bestsellerů, přijíždí do luxusní vily svého francouzského vydavatele, aby si odpočinula a našla inspiraci pro svůj další román. Náhlý příjezd nakladatelovy dcery ji však rychle přesvědčí, že odpočinek a práce rozhodně nejsou to pravé! Krásná Julie vede bouřlivý život a Sarah se stává jeho nechtěnou součástí. Prožívá soukromou sexuální revoluci a musí se také vyrovnat s tragickými okolnostmi, jichž je svědkem. (Canal+ Action)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

castor 

všechny recenze uživatele

Inteligentní a atmosférou dychtící film má několik zvratů a širokou škálu interpretací. Zralá a unavená žena přijme nabídku svého vydavatele a hodlá strávit klidné chvíle v jeho venkovském sídle ve Francii, aby získala novou inspiraci na další román – její rekonvalescenci však naruší spontánní blondýnka, vydavatelova dospívající dcera. Upjatost kultivované spisovatelky slábne, rezervovanost střídá fascinace dívčího těla a sexuálními praktikami promiskuitní rebelky. Ozon nás klamně uvádí do řady situací, jeho komorní drama je disciplinované, klidné, herecké výkony rozdílných generací strhující. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Dlouhou dobu mě to moc nebavilo a trošku jsem u filmu usínal, ale posledních 30 minut mě zaujalo a zachránilo celý snímek. Charlotte Rampling je opravdu otravná anglická sucharka a Ludivine Saigner je naprosto dokonalý fracek! Osobně bych dal cenu spíše druhé jmenované, ale jinak všechny čest oběma. Atmosférická hudba, jeden bazén a několik scén, kdy jsem se musel skutečně zasmát. Viděl jsem od Ozona Jen 17 a přiznám se, že kvalitativně mi to přijde srovnatelné. Více mě však zaráží fakt, že stylově je to naprosto mimo. Určitě je to zajímavý tvůrce, kterého budu dále sledovat. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Vynikající atmosférická laskomina. Autorce detektivek lačníci po klidu v půjčeném domě s bazénem nabourá soustředění inspirace: je mladá, blonďatá, frivolní, mírně vyšinutá, prostě inspirace, jak má být. A postarší, usedlá a nervózní spisovatelka se jí - ač zprvu neochotně - zmocní v jakémsi netečném napětí bezezbytku. Ozona mám za 5x2 hodně ráda, za 8 žen už míň, ale díky Bazénu si už budu vždy pana "O" ostře sledovat. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že si Francois Ozon zahrál na Davida Lynche. Měli by ho za to ale zlynčovat a ne ocenit. První polovina postrádá jakýkoli náboj a nebýt krásného těla Ludivine Sagnier, tak vážně nevím, proč na to ještě koukám. Ve druhé půlce přijde zajímavá zápletka a já čekal nějaké "flashbacky" a co a jak a tak podobně, ale ono nic. Prostě to skončí a to malé velké překvapení na závěr je další důvod, proč Ozona zlynčovat. Ticho po pěšině a ani smrt nebere. [květen 2005] ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Ozon sa teda vie zahrávať s divákom...Za pomoci vynikajúcej práce kamery a hudobného backroundu vie vytvorit zvláštne napätie a atmosféru. A práve atmosféra "neistoty" je na tomto filme to najpôsobivejšie, spolu s výborným hereckým obsadením. Bazén je navonok jednoduchý až triviálny film, ktorý však mnoho skrýva "pod povrchom", ktorý vás núti premýšlať, ktorý vo vás každopádne vyvolé nejaké pocity a ktorý po produkcii len tak nevyšumí z hlavy. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Film se umístil na 18. příčce žebříčku "50 nejžhavějších filmů" časopisu Entertainment Weekly. (imagoo)
  • V záběru, kdy Sarah (Charlotte Rampling) píše na svém notebooku, lze vidět. že mačká klávesy náhodně a někdy jich dokonce stiskne i několik najednou. (imagoo)
  • Postava Sarah, kterou ztvárnila Charlotte Rampling, je pojmenována po její sestře, které ve svých 23. letech spáchala sebevraždu. Charlotte prohlásila: "Myslela jsem, že po tak dlouhé době, co není se mnou, bude hezké přivést ji zpět do mého života". (imagoo)

Reklama

Reklama