Reklama

Reklama

Jiří pes uprchlík

  • angličtina George the Dog, Refugee

VOD (1)

Obsahy(1)

Anička a Eliška bydlí s Jiřím, daňovým poradcem, který si myslí, že je pes. Jiří je sponzoruje a dělá vše pro to, aby byly spokojené. Přistoupí na jejich přísná pravidla: doma smí pes chodit jen po čtyřech, nesmí mluvit, nesmí se protivit. Jí a spí na podlaze, bez povolení nesmí ani na záchod. Holky zneužívají svou moc, protože Jiří jim to dovoluje. Myslí si, že si mučení užívá, tak ho ponižují víc a víc. Nakonec se ale duše Jiřího vzbouří - probudí se v něm člověk, který touží po svobodě a kruté pomstě. (Czech Film Center)

(více)

Recenze (30)

EllienPM 

všechny recenze uživatele

Psí život je čekání na příležitost udělat svého pána šťastným. *** Vetknout do 28 minut emotivní příběh je mistrovské dílo. Vynikající herecké výkony, obraz i téma. Před 20 lety jsem i já neplánovaně poznal jednoho psa, vlastně fenku. Dvoumetrový kamarád mi řekl - víš, proč jsem chtěl jít do zoo a k výběhu vlků? Byl únor, sundal si šálu a pod ní měl/a obojek. Kira byla nejchytřejší ze školy a vyhrála stipendium na Oxford. Snad si našla svoje štěstí. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Už chápem, čo znamená oblízal si mi nohy. To keď si Vančura myslí, že je pes a líže nohy Křenkovej a Bokovej. A po dohode kľudne pridá do portfólia aj kundu. V podstate už aj ako predstava nechutné. Inú pointu som nenašiel, čo to malo byť téma šikany či totálnej šialenosti spôsobenej zrejme drogami? ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

+4* Tento středněmetrážní film jsem měl v hledáčku delší čas a až nedávno jsem si v diskuzi u něj všiml odkazu, kde se dá stále zhlédnout. Tentokrát budu lehce nadhodnocovat, ale to jen proto, že podobný originální námět se jen tak nenajde a bylo to akorát dlouhé, aby to nenudilo a řeklo vše podstatné. Sice se tu řeší jen jedna z mnoha lidských úchylek, ale je to vlastně aplikovatelné všeobecně. Vždycky je to postavené na domluvených pravidlech mezi účastníky a vše je založené na vzájemné důvěře. Ať tento příběh může někomu připadat podivný a možná i odporný, přesto působí lidsky a je citlivě natočený a řekl bych i na slušné herecké úrovni. Proto dávám palec nahoru , chválím autory za odvahu to natočit a doporučuji zvídavým divákům. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 3 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

"Postupně jsme zjistily, že Jiří je mnohem vnímavější a chytřejší, než se zprvu zdálo." Má to svoje momenty. Krátkometrážní film může být celkem povrchní - důležitá je úderná pointa. Doslovnost a polopatické vyřčení ale nesluší ani jemu a Jiří pes uprchlík se svou půlhodinovou stopáží už vyřkne až moc a příliš. Jako čtvrthodina by to mohla být geniální anekdota. Vlastně je mi to ale sympatické, tak ty čtyři dám. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

„I pes je jenom člověk. Neuctíš-li ve mně psa, co tě miluje, člověk ve mně tě bude do smrti nenávidět.” - Je to sice taková trochu úchylárna, ale vztahy mezi muži a ženami, které vykazují jisté sociálně-patologické jevy, tenhle krátkometrážní snímek vystihuje celkem trefně. Navíc mnohdy i vtipně. (70%) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Petr Vančura, který ztvárnil psa a olizuje hlavním protagonistkám chodidla, má fobii z nohou. (Petsuchos)

Reklama

Reklama