Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pilot Charlie Lavery nastupuje do letadla, aby dopravil palivo do vzdálené arktické oblasti. Po vyložení nákladu odlétá zpět s nemocnou ženou, kterou má vzít do nemocnice. Jeho stroj má však poruchu a zřítí se na místo daleko od civilizace. Oba dva pád přežijí. Charlie se vydá napříč krajinou, aby nalezl pomoc. Po bezcíleném hledání zkolabuje. Těsně před smrtí se u něj objeví žena, kterou nechal v letadle, a která ho začne pomalu učit jak přežít v divoké krajině na rozlehlých místech vzdálených desítky kilometrů od jakéhokoliv kontaktu s civilizací. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

Ant 

všechny recenze uživatele

Hezký malý film o přežití v divočině. Barry Pepper jako vždy vynikající a překvapila i Annabella Piugattuk jako eskymačka. Líbilo se mi, že film zabrouzdal i do zvyků eskymáků. Příběh není nijak zvlášť sentimentální, ale konec mi připadá až moc protahovaný a svým způsobem emocionálně neodotažený. Hudba všechny scény putování skvěle podbarvuje. Je to jeden z těch filmů, které rozhodně stojí za vidění, ale z nějakého důvodu se nemůžu přinutit dát víc než 3*. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Arogantni letec ztroskota na bezne trase v nehostinne oblasti severni Kanady s navic cestujicim na palube - nemocnou a velmi mladou eskymackou. Krasna priroda spojena s nekoncicim putovanim a klisoidnim vzplanutim mezi protagonisty (Barry Pepper zari) jsou nejvetsimi lakadly tohoto neprilis znameho dobrodruzstvi. 65% ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Charlie Halliday (Barry Pepper) je pilotem kdesi v zapadlé Aljašce. Místní piloti jsou ale drsní hoši, tak pijou, kouřej a laškujou s děvčaty (znáte to, v každém přístavu jedna). Charlie není jinej. Ale při jednom obyčejném letu je přinucen (no přinucen, vezme za to těžký prachy) vzít do letadla nemocnou eskymačku, a při zpátečním letu havarují. V drsné divočině je těžké přežít, ale za pomoci Kanaalaq si Charlie uvědomuje priority života, a učí se přežít v nelidských podmínkách. ... Kanadské drama, které ozdobil v hlavní roli Barry Pepper (ten chlapec roste, od Ryana či Bojiště země se dost zvýraznil). Jeho Charlie prochází mnoha proměnami, ať po fyzické stránce či po duševní, a Barry je všechny výborně ztvárnil. V menší roli se zde mihl např. James Cromwell. Toto celé doplnil pěknou hudbou Mychael Danna... Rozhodně tento filmeček neurazí :) ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Naturálny príbeh z ďalekých pustín zasneženého severu Kanady, kde Inuiti dávajú dobrú noc. Tá pustá divočina bola kúzelná; spätosť s prírodou, od ktorej biely človek tak dávno ušiel, zasa príťažlivá. Tú pokoru k nej by sme Inuitom mali závidieť. Pekne je to vykreslené v rozdielnosti tých dvoch kultúr - pokoj, pokora a viera vo vlastné sily na jednej strane a hnev, nadávky, arogancia, zlé sny a beznádej na tej druhej. Dobrodružný dej dodával punc zaujímavosti a napätia, podfarbený peknou hudbou a celé to dorazil silný záver. Nebyť zbytočnej línii o vojne a spomienkach na ňu a trochu ťažkopádnemu spracovaniu záchranárstva, bolo by to ešte lepšie. Český názov je veľmi mimo a lepší ako ten anglický je názov knihy, z ktorej vyšiel námet na tento film - Walk well my brother. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Barry Pepper je od pohledu strašnej nesympaťák a člověk si na něj musí zvyknout, ale jinak je to skromné, leč parádní survival drama skutečně natočené uprostřed nehostinné kanadské tundry. Jednoduché, docela předvídatelné a až na pár momentů zavánějících americkou limonádou ovšem příjemně syrové a realistické. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Zimní scény byly točeny v teplotách až -28°C, s efektem ochlazování větrem až -45°C. (orkadimenza)
  • Po dobu natáčení se s filmařskou skupinou pohybovali i strážci vyzbrojení střelnými zbraněmi, kteří chránili štáb před ledními medvědy. Jeden z medvědů dokonce přerušil natáčení, když poškodil videozáznam. (orkadimenza)

Reklama

Reklama