Reklama

Reklama

Obsahy(1)

3 herečky, 3 pokojíčky, 10 dní a 2458 potenciálních sexuálních predátorů. Radikální experiment otevírá tabuizované téma zneužívání dětí na internetu. Tři dospělé herečky s dětskými rysy se vydávají na sociální sítě, aby v přímém přenosu prožily zkušenost dvanáctiletých dívek online. Ve věrných kopiích dětských pokojů chatují a skypují s muži, kteří je na netu aktivně vyhledali a oslovili. Drtivá většina těchto mužů požaduje sex přes webkameru, posílá fotky svých penisů a odkazy na porno. Děti jsou dokonce vystaveny vydírání. Dokumentární film Barbory ChalupovéVíta Klusáka vypráví strhující drama tří hrdinek alias „dvanáctiletých dívek", pro které se účast na experimentu, od castingu až po osobní schůzky s predátory pod dozorem ochranky, stává zásadní životní zkušeností. Predátorské taktiky se postupně obracejí proti svým strůjcům: Z lovců se stávají lovení. (Aerofilms)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (724)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ožehavý dokument o virtualitě sociálních sítí, která může sakra nevirtuálně ublížit. I kdyby už nic jiného, zaslouží si to kredit jako věc, co může srozumitelně šířit osvětu a to nejen směrem k nezletilým. Dává si to pozor, aby to nebylo manipulativní, jednou růží mezi trním to zajímavě naruší repetitivnost a při osobních setkáních v závěru přijde čas i na tragikomický rozměr. Mám za to, že ty udělené podmínky a zabavené mobily nemusí nutně vést k ponaučení a zabránění recidivy. Nabízí se spíš alternativa s pilkou na železo a činem, který v jednom z minulých životů pocítil Rimmer na dvoře Alexandra Velikého.. A teď by se mohl Klusák zaměřit na svého „skoro-švagra“ Máru a místo otevřených dopisů na facebooku se pokusit zdokumentovat pohnutky, které talentovaného člověka drží na pozici marketéra lidské špíny. Název by mohl být: „V nose“, případně: „Agent, který mě zaplatil“.. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Sice se pořád nemůžu zbavit dojmu, že V síti byl v první řadě kalkul, nicméně když je výsledek nakonec takový, jaký je, snad to ani tvůrcům nemůžu mít za zlé. Pokud je situace opravdu taková, že si překvapení rodiče (ostatně stejně jako dokumentaristé) neuvědomují, jaké nebezpečí na jejich děti na internetu číhá, je třeba jim to nejen říct, ale rovnou ukázat. A je to opravdu ošklivá a znepokojující podívaná, místy i na mě velmi sugestivní. Klobouk smekám hlavně před trojicí hereček, jen je trochu škoda, že zrovna Anežka Pithartová dostala asi nejméně prostoru, protože právě ona si podle mě s volajícími "hrála" nejlépe. Její zdánlivě nevinné otázky neměli muži nejmenší šanci prokouknout, nicméně divák, který věděl, oč právě jde, se mohl snad až bavit tím, jak rafinované pasti to jsou a s jakou až loveckou přesností je herečka klade. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Veľmi si cením snahu tvorcov a taktiež ich chválim za nevšedné spracovanie, ale miestami som mal pocit, že si zbytočne robili z témy srandu (dievčatá so smiechom komentujúce ich "nápadníkov", pes ocikávajúci kabát) a inokedy naopak príliš tlačili na pílu (scéna s prvým slušným video callom bola síce úsmevná až dojemná, ale zároveň na mňa pôsobila mierne silene). Pocitu, že filmári kládli malý dôraz na serióznosť témy, som sa nevedel zbaviť taktiež kvôli hlučným divákom v kinosále, ktorí sa neustále smiali aj na záberoch, ktoré určite nemali pôsobiť humorne. V síti stojí za to, odporúčam zájsť do kina, ale ako som už napísal, určité výhrady, bohužiaľ, mám. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Těch 5* nedávám ani za atraktivní téma, ani za znepokojivou myšlenku, ale především za profi zpracování. Celý projekt je vymyšlený, připravený i zrealizovaný do nejmenších detailů, ale přesto jsou z něj sem tam cítit i "tak to zkusíme takhle a uvidíme, co z toho vznikne" momenty, což je super. Vytkla bych možná až příliš naivní dotazy Zrzky a Blondýnky, ale jinak klobouk dolů... Po "Českém snu", ze kterého je mi upřímně zle (není nic horšího než nadšení ze zklamání druhého), je "V síti" alespoň částečnou dokumentární (a pro mě i emoční a smysluplnou) kompenzací. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Respekt před holkama.. Já bych tak kamenou tvář rozhodně neměla. Mnohým bych se vysmála, jiné bych poslala do patřičných míst. A jsem strašně ráda za dobu, ve které jsem vyrůstala, protože se internet a podobné sociální sítě teprve rozjížděly. Fotky kkt, sex za peníze a podobné nabídky jsem začínala dostávat až v pozdějším věku, kdy už jsem měla rozum . Dokumentu si cením a doufám, že se dostane mezi nejširší veřejnost, možná i povinně do škol!! ()

Galerie (45)

Zajímavosti (38)

  • Dokument má 2 verze. První (necenzurovaná) verze má stopáž 100 minut a je přístupná od 15 let. Druhá verze (cenzurovaná, bez záběrů na genitálie) nese název V síti: Za školou, její stopáž je 63 minut a je přístupná od 12 let. (Marsik)
  • Natáčení podléhalo jasnému kodexu. Ten například mj. udával, že dívky musí hned na začátku hovoru udat svůj věk, nesmí predátory nijak svádět a případné fotografie odeslat až po opakovaném naléhání. (Rehin99)
  • Pouze pět hodin trvalo, než 83 mužů ve věku 23-63 let zareagovalo na fiktivní profil 12leté dívky, který vytvořilo režisérské duo Klusák & Chalupová. Tato alarmující skutečnost vedla tvůrce k natočení celovečerního nezávislého dokumentárního filmu V síti. (Zdroj: Hypermarket Film Ltd.)

Související novinky

Film Zákon lásky do kin vstupuje 5. srpna

Film Zákon lásky do kin vstupuje 5. srpna

08.07.2021

Spolurežisérka úspěšného dokumentu V síti a držitelka Českého lva Barbora Chalupová představuje svůj celovečerní debut Zákon lásky. Tragikomická dokumentární roadmovie sleduje cestu zákona, jenž může… (více)

37. ročník FAMUFESTu právě začíná!

37. ročník FAMUFESTu právě začíná!

26.04.2021

FAMUFEST a jeho 37. ročník již stojí za dveřmi a čekají, až je příští týden vpustí dovnitř. Od středy 28. dubna do neděle 2. května 2021 se v rámci festivalového dění můžete těšit nejen na nabitý… (více)

28. České lvy vyhrál Šarlatán

28. České lvy vyhrál Šarlatán

06.03.2021

Dnes večer byly v rámci svého 28. ročníku uděleny výroční ceny České filmové a televizní akademie (ČFTA), Český lev. Komorní ceremoniál se tradičně odehrál v pražském Rudolfinu, nicméně z důvodu… (více)

Reklama

Reklama