Reklama

Reklama

Bambinot

(seriál)
Komedie / Rodinný / Sci-Fi
Československo, 1984, 5 h 54 min (Minutáž: 59 min)

Režie:

Jaroslav Dudek

Scénář:

Miloš Macourek

Hrají:

Josef Abrhám, Eliška Balzerová, Petr Čepek, Miloš Kopecký, Aleš Procházka, Dana Vávrová, Jiří Adamíra, Jana Brejchová, Žaneta Fuchsová, Petr Nárožný (více)
(další profese)

Epizody(6)

Zmatky s dvojníky vrcholí. Ve světě působí Bambinot pohromu. Lidé si nechtějí pořizovat vlastní děti, protože mohou mít Bambinota, který přestane fungovat, kdy se jim zachce. Jenže lidstvo by vymřelo a hlavně by vymřeli ti schopní. A tak nakonec Bambinoti zmizí i se strojem. Všechno je zase v pořádku – nejdůležitější totiž je, aby se rodiče svým skutečným dětem věnovali a byli jim příkladem. Lidé mají děti proto, že se mají rádi. A i ze zlobivých dětí vyrůstají chytré osobnosti. (Česká televize)

(více)

Recenze (65)

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Opět nechápu zdejší hodnocení. Ano, vypadá televizně, ještě tam chybí L. Chudík a je z toho díky obsazení druhá Nemocnice na kraji města. Ale záleží na tom? Vždyť námět je zkrátka geniální. Navíc je to věčně nedořešná otázka, co a kdo je dokonalé, ideální dítě. Jsem rád, že si tam zahrál i jeden z mých oblíbených dabérů Aleš Procházka. Pravda, Josef Abrhám trochu přehrával, ale vězte, že seriál je především pro děti. Některým hrdinům se jejich postavení mění jako aprílové počasí, čímž si diváka rozhodně upoutá. Ovšem Jiří Adamíra je, tedy vlastně byl, hercem par excellance. Až mám pocit, že byl aristokratem doopravdy. ()

Dzonysek 

všechny recenze uživatele

Nejhorší je, když se přistihnete, jak si broukáte vtíravou Štaidlovu melodii, která seriál doprovází. Název čtvrté epizody je "Katastrofální omyl", což teda dokonale charakterizuje i celej seriál. Je to vážně křeč, trapný vtípky střídají nepříliš záživný dialogy. Jako námět dobrej s velkým potenciálem a k tomu dobová herecká elita - no, a ani to ten seriál nezachránilo. Abrhám se může snažit, jak chce, stejně je to bída. U ostatních totéž. Takže ta hvězda je za to herecký obsazení, jinak bych dával odpad. ()

Reklama

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Blbé seriály se dají rozdělit do dvou skupin: buďto se v nich nic neděje, nebo se toho děje spousta, a jsou to samé kraviny. Sem spolehlivě patří Bambinot. Řetězec nesmyslných zvratů a hovadin. Naštěstí je v něm poměrně velká porce nechtěné situační komiky, a celé to myslím docela dost zachraňuje Janžurová se svým geniálním tikem. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Neprávem podceňovaný seriál. Přitom námět je originální a herecké obsazení dokonalé. Pravdou je, že některé hlášky jsem jako malé dítě nechápala, např. když Miloš Kopecký říká Veškrnové "žůžo za žůžo". Čemuž se dneska směju a náramně se bavím. Btw. takových hlášek tam je... "Kdyby mi dítě mluvilo jak Boris Godunov, rozčilovalo by mě to víc, než nějaké zlobení. " ()

horskejvlk 

všechny recenze uživatele

Vtipný scénář, skvělí herci, povedená zápletka, atraktivní prostředí kapitalistického státu které se natáčelo u nás v reáliích ČSSR přibyli tedy naleštěné lavičky na ulicích a v parku, reklamní plochy, plné novinové stánky, západní auta, západní styl kanceláří počítače, žaluzie,  moderní stejnokroje lékařského personálu přesně dle módních trendů 80tek a jiné. Vše zaplatila západní produkce Německé spolkové Republiky, celý seriál si objednala pro ne za pár Marek, pro ČSSR hotovej majlant. Seriál je plnej humoru, taková Arabela pro dospělé,  myslím že 52% si nezaslouží. Dnes se točí 12 do tuctu seriálů o ničem. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (7)

  • Seriál si u filmárov z Československa objednala na začiatku 80. rokov televízna spoločnosť z Kolína nad Rýnom z vtedajšieho západného Nemecka. (Raccoon.city)
  • Při únosu Docentky Phippsové (Iva Janžurová) použili únosci vůz Citroen 2CV AZU 250, který měl dodat autenticity zahraničního prostředí, ale v době, kdy se seriál odehrává, už to byl dost starý typ. (sator)
  • Josef Nesvadba napsal povídku „Chemický vzorec osudu“, kde šlo o genetické pokusy ovlivnit podobu nenarozených potomků. Touto povídkou se nechal volně inspirovat autor scénáře Miloš Macourek. (sator)

Reklama

Reklama