Reklama

Reklama

Děs přichází z hlubin

  • USA Humanoids from the Deep (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Místem dění je malé rybářské městečko. Má i bez toho, co se na něj chystá, dost svých problémů, jimiž jsou vztahy jeho obyvatel. Jednoho krásného rána jsou roztrhaní všichni psi, několik lidí se ztratí a je tu další problém. Za jeho původce jsou hlavním hrdinou Jimem a doktorkou Susan označeni mořští mutanti, kteří vznikli údajně jako doposud netušený vedlejší efekt při biologických pokusech. Při těch se manipulovalo s růstovými hormony ryb a žab a výsledkem jsou mutanti, kteří se neustále vyvíjejí do pokročilejších forem života. Tou poslední je člověk. Takže nyní přichází na páření s ženami nadržená armáda zelených mutantů. Ve městě probíhá nějaký festival a nikdo o ničem neví. Jen Jim a Susan, kteří se dostali až do mutantího hnízda a spěchají ostatní varovat, zatímco Jimova rodina je ponechána osudu doma. (surface)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (50)

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Jsem velmi spokojen, spousta koz, krve, násilí, tak je to správně, tak to má být. Strupálov se opravdu povedl, pěkné přímořské městečko, holky by rozhodně na miss neuspěly, jelikož mají solidní trojky a nepropadají kanálem. Herci hrají docela obstojně, hysterky mě vždycky se*ou, ale co se dá dělat. James Horner složil solidní hudbu, byť na samostatný poslech, není nic moc a ukazuje jeho budoucí směřování, tj. brutální vykrádání svých vlastních kompozic. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Naprosto parádní osmdesátková záležitost plná monster, krve a nezbytných bradavek. Námět není nijak převratný, nechtěný výsledek biologických pokusů začne terorizovat menší přímořské městečko, ale dílko prakticky obsahuje všechno, co od něj divák může očekávat. Povedená slizká monstra, která když zrovna netrhají na kusy zvířata nebo lidi, si to rozdávají s místními dívkami na pláži, hrstku správňáku v čele s rybářem Jimem a doktorkou Susan, v jinak totálním buranově, kde zrovna rasová snášenlivost nekvete. Řádku obnažených ženských těl včetně nezbytné sprchové scény a pořádnou porci krve a slušného gore. Tvůrci rozjíždějí příběh v poklidném tempu a v průběhu stopáže nabírají na brutalitě jak při útocích monster, tak při výjevech některých buranů. Celé se to pak řítí do masakrózního finále, kde každý béčkový fanda dozajista kvíkne blahem. Snímek díky své kratší stopáži, příjemnému béčkovému herectví a nerušící režii i kameře nemá šanci vůbec nudit. Navíc, kromě vykouzlení sem tam nějakého úsměvu, dokáže diváka udržet v jistých pasážích pěkně napnutého. Nemám co bych vytknul. U mě jasný plný počet. ()

Reklama

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Na tento horor se pohlíží opravdu různorodě. Odpad nebo pět hvězdiček,já dávám pět hvězdiček,protože jako malého mě to hodně vyděsilo,příšery možná nevypadaj nejlíp,ale jsou dobře udělané velmi dobře,tak i efekty. Tento menší kult mě prostě baví,dobře zkomponovaná hudba,dostatek krvavých efektů a útoků a závěrečný masakr na svojí stopáž stačí. Ona byla pod režié podepsána jen Barbara,tak beru pouze tento film jen pod jejím režíjním vedením. Připadá mi to,že režisérka buď viděla hodně hororů a nebo málo. Řekla si,diváci chtějí příšery,tak jim je dám a samozřejmě,že se chtějí bát,což je dobré přemýšlení. A nevím co máte všichni s Vetřelcem. Když holku znásilní mutant a ona otěhotní,tak jí logicky nějak vylézt musí. Kdyby měl vylézt z toho čeho děti vylézavájí tak by to cenzoři do kin nepustili. Břicho pustí spíše. Navíc Vetřelec není až takové veledílo - moje hodnocení je odpad. Tohle je pro mě o hodně lepší. Taky jsem si to zařadil mezi oblíbené filmy. ()

helljahve 

všechny recenze uživatele

Dlho som tento film prehliadal, ani neviem prečo vlastne. U mňa spokojnosť na 100%. Pekná kamera, dej odohrávajúci sa v prímorskom mestečku, kozy, herci hrali... asi nie som náročný divák. Ale čert to vem, človek sa má pri filme baviť, a ja som sa bavil kráľovsky. A pri tých monštrách čo vyliezajú z morských hlbín som si spomenul na tohtoročný best short movie BRUTAL RELAX. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Armáda netvorov z čiernej lagúny za tónov povedomej podmorskej hudby napadá buranov malého prístavného mestečka (príde aj na mlátičku v hospode) a znásilňuje šťavnaté prcičkovské babenky (spústa obnažených bradaviek), ktoré rodia ich potomkov votreleckým „cisárskym“ rezom. Nechýbajú krvavé gore efekty, mŕtvi psi a batole v detskej postieľke v ohrození. Ešte zahaliť mestečko do hustej hmly, a bolo by to komplet. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (14)

  • V jednej scéne je možné vidieť najviac troch humanoidov. Produkcia totiž disponovala jedným úplne funkčným kostýmom a dvomi ďalšími, ktoré sa dali snímať len z istých uhlov. (beso74)
  • Všetky scény, v ktorých vystupovala Linda Shayne ako Miss Salmon, boli natočené pomocným štábom. (beso74)
  • Záver filmu je takmer presnou kópiou konca Votrelca (1979). (beso74)

Reklama

Reklama