Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Živly nemají slitování. Pocítíte jejich zuřivost. Atlantik se vzdouvá v třicetimetrových vlnách. Vítr zuří na maximum! V říjnu 1991 se tři povětrnostní fronty - mezi nimi i hurikán Grace - srazily v dosud největší zaznamenané bouři, meteorology nazvané "Dokonalá bouře". Ve filmu Dokonalá bouře posádka rybářské lodi Andrea Gail bojuje s nejmocnějšími živly, jaké kdy příroda uvolnila ze řetězu... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (389)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Stahují se mraky. I mezi hrdiny filmu. Přesto vypluli. Vlny jak sviňa. Víc vln, černější mraky. Bouřka jak cyp. Dokonalá bouřka. „Hele, vlna... ta bude asi naše...“ „Jo vidím, vlna jako kráva. Ta je dokonalá.“ „Asi sbohem.“ „Tak čau...“ A pak že neumím napsat stručný komentář. :-) P.S. abych tomu filmu zbytečně nekřivdil, třeba si ho ještě někdy pustím. Teda ne celej, to bych asi nedal a usnul. Spokojím se se zhruba dvaceti minutami završenými Vlnou... ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

The fog's just lifting. Throw off your bow line, throw off your stern. You head out to South channel, past Rocky Neck, Ten pound island. Past Niles Pond where I skated as a kid. Blow your airhorn and throw a wave to the lighthouse keeper's kid on Thatcher Island. Then the birds show up, black backs, herring gulls, big dump ducks. The sun hit ya , head North, open up to 12, steamin' now. The guys are busy, you're in charge. Ya know what? You're a goddam swordboat captain! Is there anything better in the world?Úchvatná souhra poetiky a katastrofy v té nejodvážnější bitvě proti nezkrotnému živlu. 85% ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Je to tak mezi 3 a 4 hvězdičkami. Dokonalá bouře je katastrofický film, který se snaží vyvarovat co nejvíc Emmerichovských klišé a to se mu zdárně daří. Malinko mi sice nesedl závěr a z celkového napětí mě vyrušelo hned 5 reklam. Čert vem debilní Novu. Bohužel i tento fakt mi nakonec pokazil dojem z tohoto filmu. Cítím, že Petersen vytvořil docela solidní katastrofický film, každopádně bych si to dokázal představit o něco bohatší. Ta část filmu, která se odehrává v té šílené bouřce je velmi chaotická, což je logické, ale já bych takové peklo střídal třeba s jinými záběry, protože dívat se tolik minut jen na rozbouřené moře, samej hukot, tmavou helikoptéru, která se snaží vylovit nějaké trosečníky nebo loď, která se pere s vlnami to člověka po chvíli omrzí. Každopádně myslím, že mezi katastrofickými filmy se jedná o docela poctivý film, jehož reálnost je docela věrná, takže v zásadě můžu doporučit, ale potenciál tam vidím přece jen vyšší. 65% ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Wolfgang Petersen si může připsat další poctivě odvedené řemeslo. Jeho bouře sice není zas tak dokonalá, ale v přehlídce komerčních a spíše oddechových dobrodružství v posledních několika letech si přesto zasluhuje hrdé a významné postavení. Už proto, že to není žádný Roland Emmerich a jeho apokalypsa na 500 různých způsobů. Dokonalá bouře se mnohem více snaží o vyprávění, snaží se o přiblížení k hlavním hrdinům a celou dobu usiluje o to, aby závěrečné přírodní běsnění naplno zasáhlo i diváka u televize. A navíc se jí daří skvěle skloubit dramatickou tvář s výbornou vizuální stránkou, což je hlavně při gradování příběhu uprostřed oceánu obrovským plusem. A že scénář občas působí trochu ledabyle a neuspořádaně, to se dá v tomto případě docela dobře tolerovat. 80% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Průměrný film se smutným koncem, kterému chybí vtáhnutí do děje. Divák si nezamiluje žádnou postavu a jen se dívá co se s nimi děje. Režie Wolfganga Petersona mi přijde bez nápadu, bez inovace a sází na velmi silné obsazení, které však nemůže zachránit vše. Film sleduje příběh rybářů, bouří, odvahu a boj proti smrti, schválně jak moc na vás jejich boj zapůsobí a změní. Mě prakticky vůbec. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (14)

  • Když film Dokonalá bouře vrcholí, zazní v doprovodné hudbě obdobný motiv jako při katastrofické scéně s požárem ve filmu Avatar (2009). Ne náhodou hudbu k oběma filmům složil James Horner. (selfesteem)
  • Okrem autentického mestečka Gloucester v štáte Massachusetts prebiehala väčšina natáčania v kalifornských filmových štúdiách. (MikaelSVK)
  • Ve filmu se objeví záběry hurikánu Floyd, které štáb pořizoval tři dny. (HellFire)

Související novinky

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

16.08.2022

Ve věku 81 let zemřel slavný německý filmař Wolfgang Petersen. Režisér se proslavil v roce 1981 snímkem Ponorka, který obdržel šest nominací na Oscara. Tento úspěch vedl o tři roky později k dětské… (více)

Reklama

Reklama