Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zámecká paní říkají patnáctileté Katce (S. Julinová), jejíž rodiče jsou správci hradu Krabonoš. Dostala poslední vysvědčení, má před sebou bezstarostné dny prázdnin. Ale místo s kamarádkami u vody je tráví v hradní pokladně prodáváním vstupenek. Jednoho dne se na Krabonoši objeví student Petr (J. Hartl), který tu má přechodně dělat průvodce. Stačí jediný pohled, aby se Katka bezhlavě zamilovala. Petr je ale samotář a Katčina snaha upoutat jeho pozornost se nesetkává s úspěchem. Vynalézavost zámecké paní se stupňuje a jednoho dne to dojde tak daleko, že se na hradě objeví policie. Ze sbírky hradu totiž zmizí vzácný exemplář. Za vším je Katka. Její příběh vypráví právě o tom, co dokáže udělat první láska. (Česká televize)

(více)

Recenze (127)

Gereth 

všechny recenze uživatele

Shlédnuto náhodou při relaxaci na horách. Takhle nějak jsem si vždycky představoval obsah červené knihovny. Občas jsem až koulel očima nad přiblblými dialogy, rádoby vtipnými a rádoby roztomilými hláškami hlavní krásky. Nebudu lhát, sem tam je to film i vtipný, ale spíše omylem. Asi tak, jako když se smějete nad něčí tupostí. Z velké části je to dáno jeho stářím, kdy ještě nikoho netrápilo, že v romanci primárně určené pro široké publikum puberťaček všichni už v patnácti bez problému chlastají a hlavní vztah je právě mezi holkou ukončující základní školu a doktorandem z vysoké. Z podobných nesmyslů zřejmě mladé dámy berou své představy. // 40% ()

topi 

všechny recenze uživatele

Prázdninový příběh provoněný létem vypráví o prvním milostném vzplanutí Kateřiny, která o prázdninách prodává lístky na hradě Krabonoš (skutečný Bouzov) a zamiluje se do studenta Petra (Jan Hartl), který přijel na léto dělat na hrad průvodce. Hlavní roli Kateřiny zahrála sympatická Sylva Julinová a je škoda, že se herectví nevěnovala nadále, měla v sobě něco, co dnešním herečkám zoufale chybí. Přirozenost, živočišnost a šibalský šmrnc. Nejlepší jsou její hovory s nějakým šlechticem z obrazu, který ji poslouchá a rozumí :). Moc příjemný film s nádhernou, až pohádkovou hudbou Jiřího Svobody. Nejsem příznivcem přemluvení herců, bohužel tady se tomu dostalo v míře vrchovaté. Stanislav Tříska - Lubomír Lipský, František Husák - Zdeněk Řehoř, Pavel Kříž - Jan Kraus, Pavel Klůs - Jiří Lábus, návštěvníci hradu - Helena Růžičková, Lubor Tokoš a Vladimír Hrabánek. I tak mám ale Kopretiny rád. "Katko, copak jsi praštěná?" "Jo mami, vratama od stodoly". :) ()

Reklama

Master19 

všechny recenze uživatele

Povedená prázdninová komedie, ze které úplně dýchá ta pohoda. Postavy jsou příjemně nešablonovité a děj, i díky prostředí zámku, celkem neotřelý. Navíc se mi líbili i herci (za zmínku stojí jedna z prvních filmových rolí Pavla Kříže) a protože se dá i zasmát, nebudu mít problém, zase se na to někdy podívat. ()

quixote 

všechny recenze uživatele

Typický totáčový film pro mládež (pro dívky především) podle tehdy populárního dívčího románku. V příznačném socialistickém bezčasí se nic zvláštního neděje, jediný „problém“ se zmizelými starožitnostmi je obratem vyřešen chápavým příslušníkem VB. Na závěr samozřejmě happy ending. Jako celek je to vcelku stravitelné, u mnohých to možná vzbudí trochu nostalgie totáčových prázdnin, ale pro dnešní teenagerky jde nepochybně o archaickou a místy těžko uvěřitelnou záležitost. Polovina herců je zcela zbytečně předabována, což celkový dojem hodně ruší. Přesto v rámci žánru a doby patří tohle dílko k těm lepším. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Z filmu dýchá letní atmosféra a romantika. Taky jsem chtěla, aby moji rodiče pracovali jako kasteláni a já se mohla bezstarostně procházet po chodbách nějakého hradu nebo zámku a nasávat tu úžasnou atmosféru, která by byla všude kolem. Ale teď se vraťmě k filmu. Další adaptace podle románu Stanislava Rudolfa. Docela pohodový film. Hlavní hrdinka je sice trošku praštěná a nafinguje krádež poháru, ale to k příběhu patří. Láska holt dělá s lidmi divy. Člověk se snaží upoutat pozornost milované osoby různými způsoby. Třeba i tak, jak to udělala pravě Katka. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (7)

  • Sylva Julinová se před „Kopretinami" ani po nich na stříbrném plátně neobjevila. Netoužila po dráze herečky, vystudovala LF UP v Olomouci, vdala se, má dceru a zavedenou praxi. (Brtniik)
  • František Husák se během natáčení šel opalovat, ale tak se spálil, že se ten den nemohlo točit a muselo se čekat až trochu vybledne. (cariada)

Reklama

Reklama