Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jitka je obézní dospívající dívka, která se obtížně vyrovnává se svou tloušťkou a nemotorností i s posměšky spolužáků. Největší muka prožívá zejména v hodinách tělocviku vedených sympatickým tělocvikářem, dívkami přezdívaným Bohoušek. Jedinou výjimkou je vybíjená, kde její střely jsou nechytatelné. Nikdo netuší, že trénuje doma ve sklepě, kde se trefuje míčem do zdi, na níž je Bohouškovo jméno. Změnou k lepšímu se stane zápas ve vybíjené, který dívky vyhrají právě díky Jitčiným dělovkám. Hned při prvním zápasu ji kluk z publika označí přezdívkou Metráček, což ji tak dopálí, že do hry vloží veškerý vztek a výrazně přispěje k vítězství v turnaji. A právě tentýž kluk, který se jí po zápase omluví, ji přivede do atletického oddílu, kde se Jitka začne věnovat vrhu koulí a prožije tam svou první lásku. (TV Nova)

(více)

Recenze (169)

sud 

všechny recenze uživatele

Milý a příjemný snímek pro mládež, dnes spíše pro pamětníky a jako dokument doby. Uvěřitelný lidský příběh, civilní herecké výkony (Ladislav Mrkvička je prototyp tělocvikáře a nezvanou návštěvu v podání Heleny Růžičkové jsem si vždycky tak nějak představoval) a pěkná písnička Milušky Voborníkové. Lehce nadprůměrný odpočinkový filmeček, hvězdička navíc za uvěřitelný a neklišovitý závěr. 70%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Keď má dievča štrnásť rokov a ku tomu zopár kilo navyše, nemá to ľahké. Tlustoprdky bývajú terčom teenagerského posmechu. Tak tomu bolo aj v dobách dávno minulých. Pionierka Jitka Pažoutová rieši svoj problém s nadváhou tým, že sa stane dôležitou členkou dievčenského teamu a ide svoju školu reprezentovať na okresný turnaj vo vybíjanej. Tam sa spozná s mladým atletom Honzom Koubkem, ktorý ju zlanári do ich športového oddielu. Jitka sa začne venovať disciplíne, čo je pre ňu priam ako stvorená. Dá sa na vrh guľou. Popri tom sa samozrejme aj zaľúbi do blonďavého Honzíka. ** ()

Reklama

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu jsou víceméně světlý hlavně dva momenty. Pan učitel se svou hláškou "no co, co, co.." a H. Růžičková, která si celej film ukradla pro sebe, přestože tam měla jen jednu asi tříminutovou scénu. Tomu se říká výrazná osobnost (a teď to rozhodně nemyslím prostorově). Jinak to není zase taková pecka, hlavní hrdinka se chová mnohdy dost nepochopitelně a divákovi to začíná postupně lézt na nervy. Ale tak asi to má představovat ten problematickej věk puberty. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(6/10). Nevěřil bych, že starý, černobílý film mě bude takto bavit. Díky Metráčkovi jsem zavzpomínal na mladá léta na Základní škole, kde jsme také hráli vybíjenou. A já to miloval. Jednou bych si to rád zopakoval. Jinak film byl poutavý, vtipný a hezky přirozený. Asi je jasné, že jsem větším favoritem první půle filmu, kde se odehrával turnaj ve vybíjené a objevil se zde poprvé Vítězslav Jandák. ()

Armin82 

všechny recenze uživatele

Příběh o dívce,která trpí komplexama, jako mnoho dalších dívek v jejím věku a v dnešní době tomu není jinak--->nadváha a nespokojenost s vlastní postavou. Jitčin trénink do tabule,kde si kreslila lidi podle jejich zásluh,mě opravdu pobavil a ty rány,při té vybíjené...no jako,docela masakr....Láďa Mrkvička a jeho legendární ,,No co co co´´? haha...Metráček zlatým písmem v československých filmových análech zapsán určitě není,ale svou kvalitu má--->60% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (14)

  • Scény ze školy a školní tělocvičny byly natočeny v ZŠ Vizovice. (Slitch)
  • Velká část exteriérových scén, hlavně lehkoatletické závody v druhé půli filmu, se natáčely v Rožnově pod Radhoštěm, kde se před kamerou objevila řada místních obyvatel a také studentů jako kompars či dokonce v malých rolích. Scény závodů se natáčely na dnes již neexistujícím fotbalovém hříšti, které sloužilo také jako lehkoatletický areál tehdejší Tělovýchovné jednoty v Rožnově pod Radhoštěm. Na místě závodiště dnes stojí hala bývalého podniku na výrobu barevných obrazovek TCT. Několik scén se též natáčelo na rožnovském náměstí a před školou na Videčské ulici. Dále se filmovalo ve Štramberku, Příboru (na náměstí Sigmunda Freuda a přilehlých uličkách), Bechyni a na řece Lužnice. (Pucmeloud)

Reklama

Reklama