Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh o složitých vztazích režisérky zvané Bonžůrka a nezkrotné hlavní představitelky jejího filmu pro děti Rozmarýně se odehrává na pozadí průběhu filmového natáčení. Rozmarýna hraje dívku, která přišla při virovém onemocnění o vlasy, musí se nechat ostříhat do hola. Pochází z rozhádaného manželství a právě tato okolnost, kdy se vydá za svým otcem, způsobí štábu velké potíže. Nakonec vše dobře dopadne a film se dotočí. A Rozmarýna si po návratu domů s dětmi z ulice hraje na natáčení filmu. (Česká televize)

(více)

Recenze (58)

GIK 

všechny recenze uživatele

Ve snímku můžeme vidět spoustu odkazů na ostatní filmy režisérky Plívové. Kdo tuto tvorbu nezná, může v některých scénách tápat. Líbili se mi uvolněné a vynikající výkony nejen dětských představitelů, především hlavní dětská role a živelná Pavlína Mourková a u dospělých neméně divoká Dagmar Veškrnová. Mám rád tento typ filmů, kde se ukazuje zákulisí a kouzlo filmové tvorby, zde ještě v netradiční formě, kdy je divák nepřipraven vržen přímo do horečných příprav natáčení. Takto hezky to vymyslet a chtít ukázat dětem pohled za kulisy dokazuje opravdovou lásku k filmu. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Slušná dětská rodinná komedie, na kterou se já celkem rád dívám, i když nevyhledávám jí a čekám na reprízu. Musím ale říci, že se mi zde nelíbila ve své roli paní Iva Janžurová, kterou mám jinak velmi rád. Děti hrály celkem hezky, i když některé pasáže mi připadaly nudné a písničky mě tolik neoslovily. Dost mi splývalo, co je film a co natáčení. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Neskutecne debilni film. Jedinej klad je asi v tom, ze se tu vyskytuje spousta znamejch ceskejch hercu coby deti, coz ovsem neznamena, ze by nejak uzasne hrali. Navic sem misty nestihal co je film a co skutecnost, pisnicky mi po chvily lezly na nervy a je tu spousta naprosto nelogickejch situaci, ze sem si rikal o co zrovna de. Navic, i kdyz to je dost kratky, mel sem co delat, abych film dokoukal. Nevim jak detem, ale me se to nelibilo. 2* za herce a zhruba 5 dobrejch foru. ()

Mercilonka 

všechny recenze uživatele

Je to film pro děti, které v koutku duše touží stát taky před kamerou. Jako já, když jsem byla malá. Nahlédnutí pod pokličku (za kamery) je vždy lákavé a zajímavé. Stejně jako slavo75 si z děje pamatuju jen pár okamžiků - ostříhání hlavní hrdinky (mráz po zádech, kvůli tomu jsem se nikdy neodvážila jít na žádný casting, který se u nás ve městě konal), tvorba plešaté hlavy na normální vlasy a věta "Já se v tom točit nebudu." :D No a ještě přidám jednu větu nadrženého hošánka "Dej mi pusu, jsme tu sami." Uznávám, že film není žádná extratřída, ale jedná se o pěkný film pro děti se zajímavou tématikou. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nevím, nevím. Kdyby to byl alespoň takový ten film - Jak se točil... bla bla. Jenže pokud vím, tak k tomuto filmu žádný hlavní film Rozmarýny nejsou. A tak jen koukáme jak se cosi natáčí. Zábavné to není, napínavé také ne. Sice z toho trochu čpí retro končících sedmdesátek a tudíž leckdo zavzpomíná na mládí či dětství za totáče, kdy svět kolem byl nesvobodný, ale my to tak necítili - ale to je tak všechno. Když jsem tak přemýšlel koho může tento film oslovit, tak asi jen tehdejší dětské hvězdy, jichž je film plný. To ony na úkor školy se účastnily všech těch komparzů, zkoušek, natáčení, pobytů s filmovým štábem a natáčecích dní... Leckdy vznikly legendární snímky dětmi dodnes oblíbené jako Bota jménem Melichar, nebo mnou milovaný Ať žijí duchové ! Tenhle film ale nemá šanci oslovit ani rodiče, natož dospělé. Dávám za dvě paruky. * * ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

  • Film bol natáčaný v Novom Bore a v okolí České Lípy. (dyfur)
  • Kameramana hral pôvodne Jan Tříska, po jeho emigrácii bola jeho úloha preobsadená, avšak v niekoľkých záberoch ho môžeme predsa vidieť. (dyfur)
  • Pavlína Mourková chodila mimo záběry a natáčení bez paruky. Po dotočení filmu si paruku vzala na první školní den, ovšem díky spolužákům se její "pleš" ihned odhalila. Pavlína po té již i do školy chodila s oholenou hlavou. Po škole také kolovala pomluva, že musela být ostříhána kvůli vším. (mchnk)

Reklama

Reklama