Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policejní důstojník Dutch se dozvídá, že jeho žena tragicky zahynula při leteckém neštěstí společně se svým milencem právníkem Chandlerem. Dutch je posedlý touhou pochopit, co vlastně jeho ženu k nevěře vedlo a do pátrání zapojuje i Key Chandlerovou. Společně se tedy vydávají na cestu, na niž se nemohou vydat jeden bez druhého. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (95)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Bez Harrisona Forda a Kristin Scott Thomasové by bylo Náhodné setkání poloviční. Sydney Pollack umí i lépe (Firma, Tlumočnice). A když se podívám do filmografie Harrisona Forda, tak musím napsat to samé co k režisérovi. Natočil už lepší filmy (Uprchlík, Idiana Jones). Navíc, jak už tady někteří zmiňují - Ford a Thomasová se k sobě moc nehodí. Viděl jsem už spousty lepších podobných filmů, a proto musí hodnocení mírně klesnout. Za 3. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jsou tu novináři a vědí o vás ... ale možná si odskočí na hamburger." Kdyby mi manželka jezdila pravidelně nasazovat parohy do Miami, tak jsem si celkem jistý, že bych si toho nevšiml. A určitě bych jí to nevrátil, protože před mým šarmem sličné dámy vždy prchaly a já jsem si pouze lstí odchytil tu nejpomaleší. To už se mi nemůže znovu podařit, neboť jsem s věkem taky trošku zpomalil. Ale abych se vrátil k Dutchovi a Key. Protrpěl jsem to s nimi statečně, ale nebavilo mě to o nic víc než je. Navíc to bylo strašně dlouhé, nijak to nejiskřilo a volby ani policejní vyšetřování mi to moc neulehčili. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„A toto je čo?“ – „Haineken.“ Auč. Zvláštny a nie príliš vydarený žánrový mix drámy, romantického trileru a zákulisnej politickej tragikomédie (!), ktorý by zrejme nefungoval ani keby režisér Pollack namiesto šarmantného Forda siahol po svojom dvornom Redfordovi, ktorý by sa do úlohy možno hodil predsa len viac. Herecké obsadenie je inak samo osebe fajn (Dutton, Coyote) a niekoľkým scénam nemožno uprieť poetickú krásu obrazu a emócie. Ale Kristin Scott Thomas fakt nie je moja obľúbená herečka a veľké škody pácha i nezvládnutý scenár, biedna réžia a strašná minutáž. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Kurt Luedtke .. Sydney Pollack tvoří dost proměnlivě. Některé jeho filmy jsou skvělé, některé zase nudně prázdné. Náhodné setkání je tím prázdným filmem. Slušný námět je postupně zcela ubit v hloupém scénáři a ani herecké výkony nejsou tím, co by kvalitu zvedalo. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Nesmyslný plkání mezi zmrskanými citovými zkraty. Původní myšlenka snad měla smysl, celá ta nesmyslnost se nesmyslně znesmyslněla v totální slátaninu, kde se zhrzelej fízl hrabe ve sračkách minulosti tak důkladně, že posere život všem okolo. Plácáním a hledáním jakési pravdy, se Harrison Ford dostává na vrchol své Harrisnovské Fordovosti takovým způsobem, že se marně snažím najít důvod, proč by měl dál patřit mezi mé oblíbence. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (12)

  • Celosvětová premiéra proběhla 3. října 1999 v New York City (New York, USA). (BMW12)
  • Toto je jediný film, v ktorom Harrison Ford hral postavu, ktorá nosí náušnicu, ako to robí Ford v skutočnom živote. (Arsenal83)
  • Havária Boeingu 737 bola inšpirovaná haváriou letu Air Florida 90, Boeing 737-200 13. januára 1982, ktorý vzlietol z Národného letiska Ronalda Reagana vo Washingtone s cieľom do Tampa Bay na Floride, no narazil do mosta cez rieku Potomac. Haváriu zdramatizoval aj televízny film z roku 1984 Let 90: Katastrofa na rieke Potomac. (Arsenal83)

Reklama

Reklama