Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sebevražda nebo vražda? Sehraný tým brněnské kriminálky v čele s šéfkou Karin (J. Čvančarová) a její pravou rukou kriminalistou Davidem (J. Dvořák) musí odhalit vraha mladého nadějného malíře, který zemřel za podezřelých okolností. Jeho smrt navíc pravděpodobně souvisí i s krádeží vzácného obrazu P. P. Rubense z Moravské galerie v Brně. V průběhu vyšetřování, do kterého se zapojí i další zkušení detektivové (M. Isteník a P. Bučková), však dojde k další vraždě. Případ zasáhne i do osobního života Karin, jejíž harmonický rodinný život dostane krutý šrám. (Česká televize)

(více)

Recenze (140)

Peabody 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

¨První díl mi pčišel hodně slabý, on scénárista snad detektivku nikdy nepsal a tady se to zdá se učil hodně za pochodu. Takže dva policisté se skroo neobjeví kromě nočního podniku, dva neslezou z plátna, nějaká logika pokulhává. Problém je i v castingu, paní Č mluví v podstatě v jedné hlasové a emoční rovině a navíc místy jí není rozumět, což vyniká zejména v kontrastu s naprosto profesionálním Jiřím Dvoříkem, který vyslovuje zcela čistě. Padouch Jiří Schwarz - co se to s Karlem Hynkem stalo? Ale on nikdy nebyl moc herec. JInak matka opravdu k pohledání, přijde domů pozdě, nedbale políbí dceru, vrátí ji okamžitě chůvě a jde si otevřít flašku vína, se kterým se mazlí asi 3 x déle než s dítětem. Charakterizace postavy? Renčova režie jako obvykle a vedení herců dtto, tedy kdo chce a umí hrát hraje, ostatní si dělají co chtějí, kouzlení s neustálými prostřihy a odlesky je sice o něco lepší, než v jiných jeho pracech, ale pořád zůstává. Podívejte se třeba kolik střihů je než jedna postava projde v galerii dvě místnosti. Docela legrační, podobně zcela nefunkční prostřihy na prosklenou střechu v jiné scéně, jen aby se to hábalo, Mladý Heřmánek hrál psychopata slušně, ale logika toho, že rozbitá a pokrvácená benzínka se nikým neřeší, ačkoli na každé jsou kamery, je tady scénáristický logický ořech. ()

TommmyT 

všechny recenze uživatele

Zas tolik bych to neodsuzoval. Pár drobných kladů to má, Jirka Dvořák je super a i ten prvotní námět s obrazama není špatný. Ovšem scénář již tak dobrý není a ten konec je úplná blbost. Ale hlavně kdo navrhl a schválil obsazení Čvančarové do hlavní role, ten nemá u filmu co dělat. Proti ní samotné nic nemám, ale tady se jako policejní šéf absolutně nehodí. A jak už tu někdo psal, když zakřičela, bylo to jako když prodavačka zakřičí na zloděje v obchodě. Je tu absolutně nereálná, navíc i vzhledově s tou rádiovkou je to hrůza. Myslím, že Renč má spíš známější jméno, než je jeho tvorba. Respektive lidi znají jeho tvorbu, ale poslední léta spíše v tom negativním světle. To s Jirkou Strachem a jeho detektivníma seriálama se Renč nemůže vůbec srovnávat. Renč pouze převede psané do obrazu se zvukem, ale Jirka Strach tomu dá pořádnou atmosféru a to je umění. Jirka Strach je v tomto top, ať žije a tvoří. ()

Reklama

JimDeNiro 

všechny recenze uživatele

No, těšil jsem se, ale měl jsem čuchat, že to nebude nic extrovního. No, holt Renč no. Zlatej pan Strach.. Scénář z pera Hudského, ale jako kdyby mu docházely síly, a ještě mu to Renč przní režií. Obsazení fajn, ale težce nevyužité. Velká, velká škoda. Ale faktem je, že je spousta debilnějších seriálů, tak to po pilotu nebudu zatracovat a uvidíme, co se vyvrbí v dalších dílech. Jinak oceňuji ukončení případů v jednotlivých dílech,takže co díl, to nový případ. Ale stejně jsem rozmlsaný českou Strachovou mysteriozní tvorbou :-) Pilot - 50% - 3* ()

deLaFere 

všechny recenze uživatele

Ještě pět minut před koncem jsem byl připraven tomu dát smířlivé dvě hvězdy. Ovšem ten konec, to je opravdu věc. Celou dobu mi vadil střih, hudba, scénář lehce podprůměrný. Isteník to je detektivní autorita sama. Bohužel Jitka Čvančarová hodně slabé, ale myslím, že to není její chyba, ale Renčova. Chtít po ní, aby se takhle tvářila? Slyšel jsem rozhovor s Renčem, kdy vyzdvihoval, že v hlavní roli je žena. Myslím, že to pěkně podělal. Tohle bylo po několika letech, kdy jsem se podíval naslepo na něco českého. No, zas to dlouho neudělám. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nerad hodnotím a komentuju seriály po prvním díle, ale tohle byl neskutečnej průser. Policajti tady tasí atrapy policejních odznaků jak z nějaké deskové hry a řeší případ, kterej na konci chce přijít s takovým šokem, že jde úplně proti logice. Je mi líto herců, sešla se jich tu totiž pěkná várka a je radost na ně koukat. Ale všechno ostatní je čiré filmařské zlo. Zajímalo by mě, jestli podobné sračky točí i v Polsku nebo zdali k nám chodí jenom ty dobré seriály... ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • „Scéna ubodání tužkou vznikla až na place. Řekli jsme si, že to chceme udělat opravdu brutálně. Pak Filip Renč řekl, že použijeme tu tužku, a šli jsme do toho. Jednou jsem taky zabral trochu víc, ale pan Schwarz si naštěstí nestěžoval,“ prohlásil Karel Heřmánek ml. (Duoscop)
  • Michal Isteník v tomto díle vyslýchá v erotickém podniku prostitutku. S touto partnerkou už si zahrál v seriálu Most (od r. 2019) – také scéna v bordelu, tam byl filmový Eda zákazníkem této herečky coby prostitutky). (a-ja)
  • Premiéru první epizody sledovalo téměř 1,7 milionu diváků starších 15 let. (rublik05)

Reklama

Reklama