Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dr. Peyton Westlake (Liam Neeson - Schindlerův seznam, Rob Roy) je před realizací velkého objevu syntetické kůže, když gang vedený sadistickým Robertem G. Durantem (Larry Drake) zničí jeho laboratoř. Popálený Westlake se s přítelkyní Julií rozhodne přestavět zničenou laboratoř a obnovit spálené poznatky. Stojí však před vážným rozhodnutím. Má začít nový život s Julií a nebo se má jako Darkman - muž s novou identitou - mstít a bojovat za spravedlnost? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (251)

InJo 

všechny recenze uživatele

Obstojná zábava, v níž Raimi opět dokazuje, že akci rozhodně umí (ovšem nečekejte akční jízdu!), Liam Neeson a Frances McDormand podávají v rámci žánru velmi slušné výkony, Elfmanova hudba je sázka na jistotu (i když určitě není jeho nejlepší), bohužel scénář je na tak dobrý námět příliš tuctový a ani ta stylizace není zdaleka tak výtečná jako ve filmech o tom "lehce" zmutovaném chlapci s pavoukem ve znaku. Ale při vzpomínce na výbornou scénu s vrtulníkem a lahodné cameo Bruce Campbella prostě nemůžu jít pod 4*! ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

V dávných dobách komiksového půstu počátku 90. let minulého století se muž jménem Sam Raimi rozhodnul natočit adaptaci svého oblíbeného komiksu jménem Shadow. Jelikož se mu ale nepodařilo získat autorský souhlas, zdravě se naštval, přepsal si scénář po svém a vlastně si po svém udělal celý film. Pokud jste měli tu čest a podařilo se vám shlédnout obě dvě zásadní trilogie Raimiho tvorby (tedy Evil Dead a Spiderman), budete se v Darkmanovi cítit jako doma. První jmenovanou budete poznávat v některých postaru dělaných efektech a prolínačkách, druhou jmenovanou v záběrech ulic, střech a vůbec celého města. I přes to je ale Darkman osobitý a svůj. Civilní hrdina v podání začínajícího Liama Neesona rozhodně nevadí a pokud Arnold Vosloo vypadal ve dvojce po nalíčení aspoň z půlky tak dobře, vůbec se nedivím, že dostal roli v Mumii právě on. A pokud máte Raimiho aspoň trochu nakoukaného, přijde vám poslední scéna jako naprosto boží! ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„I'm everyone - and no one. Everywhere - nowhere. Call me... Darkman.“ Liam Neeson se nám mění. Z mladého vědce se stal krásný sen plastických chirurgů a druhý největší světový odběratel obvazových materiálů po Mumifikačním centru v Káhiře. A když ho rozzlobíte, je z něj Darth Maul šmrncnutý Freddy Kruegerem.. Raimiho rukopis je čitelný, ať už pohledem zpět (Evil Dead), či do budoucna (Spiderman) a za pomoci Elfmana ukazuje i se skromnými prostředky svou (nikoliv však nejvyšší) třídu komiksového vypravěče, leč nějaká zábava postupně přichází cvakátkem na doutníky pana Duranta o všechny prsty a nezachrání to ani závěrečný Božský Bruce mizející v davu. Jinak Darkman vymyslel i úžasný recept na paradentózu, protože jak vám můžou ustoupit dásně, když žádné nemáte.. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Raimi se tady potrénoval, aby za dvanáct let natočil známějšího (a provařenějšího) jinýho 'Mana', ale tam kde mu to s Pavoukem vyšlo, to tady tak nějak skřípe... Jasně, triky už za to čtvrtstoletí zestárly, ale to by nebyl největší proublém, páč si to Sam zase dává tam, kde ho máme nejradši- černej humor, nadsázka a samozřejmě samé hororové pomrknutí. Ale celkově je to prostě taková blbinka, která potřebovala být o něco temnější a vážnější (něco na způsob Watchmenů). No, kašlat na to, Darkman je fajná komiksová libůstka a závěrečnej fejs Darkmana, kdo by se při ňom nepousmál a blaženě si nezamlaskal... :-) Ale Raimi umí lépe. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Nechapem, ako sa mi tento film mohol celych 20 rokov vyhybat, ked prave tieto tipy filmov mam najradsej a o to viac, ked ho natocil Sam Raimi. Stvrtu hviezdicku nedavam preto, ze by si ho tento film zasluzil, ale preto, ze si viem predstavit, ako by som sa pred 20-timi rokmi na tomto filme bavil a urcite by som si ho s chutou pozrel i viackrat, pretoze chyby som vo filmoch vtedy nevyhladaval. Proste je to nenarocna zabava, ani chvilku som sa nenudil a naslo sa tam aj par brutalnych scen, teda nie je to natocene aj pre deti, tak ako SPIDER-MAN (2002)... 29.05.2010 _______ Liam Neeson - (Peyton Westlake / Darkman) +++ Frances McDormand - (Julie Hastings) +++ Colin Friels - (Louis Strack Jr.) +++ Larry Drake - (Robert G. Durant) +++ Jessie Lawrence Ferguson - (Eddie Black) +++ Ted Raimi - (Rick) +++ Bruce Campbell - (Muž na konci filmu) +++ Hudba: Danny Elfman +++ ()

Galerie (95)

Zajímavosti (17)

  • V poslední scéně filmu má Darkman tvář herce Bruce Campbella, který hrál hlavního hrdinu v trilogii Evil Dead Sama Raimiho. (cubajz)
  • Zbrane, ktoré používali gangstri boli samopal G3, pištoľ Desert Eagle, guľomet FN minimi a upravený granátomet MM1. (N0X.)

Související novinky

Vrátí se Sam Raimi k dalšímu superhrdinovi?

Vrátí se Sam Raimi k dalšímu superhrdinovi?

07.05.2022

Režisér Sam Raimi (Lesní duch, Spider-Man) poslal čerstvě do kin novou marvelovku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství, která má nakročeno k tomu stát se dalším velkým hitem pro studio. Úspěch je… (více)

Reklama

Reklama