Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V době útoku na americkou ambasádu přijíždí do Hongkongu na dovolenou losangeleský detektiv James Carter. Jeho přítel, zdejší policejní inspektor Lee, se domnívá, že explozi má nejspíše na svědomí gang Rickyho Tana. Večer jdou společně do nočního podniku, který patří Tanovi. Zatímco Lee pátrá v zákulisí, Carter se dobře baví. Lee zahlédne v klubu obávanou gangsterku Hu Li. Pokusí se ji pronásledovat, ale žena unikne. Krátce nato se stává cílem útoku hongkongská policejní stanice. Lee se domnívá, že Carter zahynul v troskách. Ten se pustíl do pronásledování Rickyho Tana až k jachtě, kde se právě začíná večerní párty. Dostane se na palubu a seznámí se tam s Isabellou, milenkou amerického milionáře Reigna. Pak narazí na přítele, který na loď tajně pronikl. Jsou zajati a předvedeni před Tana. Chce, aby mu Lee pomohl opustit město, je však náhle zastřelen Hu Li. Rozzlobený policejní náčelník odvolá detektiva z vyšetřování a přikáže mu, aby Cartera dovezl na letiště a posadil do nejbližšího letadla směrem do Spojených států. Muži se dohodnou, že budou pokračovat v pátrání. Než se jim podaří případ uzavřít, čeká je ještě řada životu nebezpečných situací, nečekaných zvratů a překvapení. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (223)

castor 

všechny recenze uživatele

Většina druhých dílů se snaží vychytat mouchy prvních kousků a hlavně znovu slušně vydělat, tu a tam se to podaří, většinou ale tvůrci nasekají další hrubky. Takoví druzí Vetřelci, druzí neohrožení Krotitelé duchů nebo druhé terminátoří dobrodružství jsou nicméně jasnými důkazy, že kolikrát to jde i lépe. Tady to ovšem neplatí. Tedy vlastně jo, ukecanější je to mnohem víc než jednička. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Lalo Schifrin: 1. Area Codes ,2. Mine, Mine, Mine ,3. Umg Sequence V1 T3 ,4. No ,5. He's Back ,6. Love Again ,7. Keep It Real [Tell Me] ,8. Crazy Girl ,9. How It's Gonna Be ,10. Paper Trippin' ,11. You Make Me Laugh ,12. Mercedes Benz ,13. Blow My Whistle ,14. Figadoh ,15. I'm Sorry ,16. Brollic ,17. The World Is Yours , ()

Reklama

haj 

všechny recenze uživatele

Téměř to stejný co první díl, jen je zde o trochu víc akce. Bohužel je vidět, že Jackie neměl na bojové scény moc času, takže ničeho originálního nebo výrazně nadprůměrného se člověk nedočká (s výjimkou proklouznutí okénkem na žetony). Naštěstí těchto průměrných bojových scén je zde celkem dost, takže se člověk nenudí, jen škoda, že s humorem je to podobně. Některé scény jsou sice opravdu vtipné, ale bohužel často se dočkáme jen dlouhého a otravného žvanění Chrise Tuckera, který zde kecá ještě o něco víc než v jedničce. Celkově je to podle mě lehce nadprůměrný americký film, ale podprůměrný Jackieho. Jen doufám, že nevznikne další díl. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Tucker je idiot, který má plnou hubu rasismu. Jacki Chan je chudák, že s ním musí hrát. CITÁT - Už mě štvou ty tvoje kecy. Isabella ( Roselyn Sanchez ) je kočka. Rvačky Jackiho Chana jsou parádní a choreograficky perfektně sladěné. Film je sranda, ale Tuckerovi řeči někdy lezou na nervy. Závěrečné titulky jsou opět ve znamení nepovedených záběrů. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Rush Hour 2 je minimálně stejně skvělý film jako jednička, což u nejrůznějších dvojek vůbec nebývá pravidlem. Je v něm taková spousta skvělých momentů, že se musí vidět několikrát, aby ho divák celý důkladně vstřebal. Několik nezapomenutelných vedlejších postav (jako třeba negročínský kung-fu restauratér nebo oděvní homoprodavač) korunuje má oblíbená čínská diblice a ďáblice Zhang Ziyi. Tenhle film považuju za poslední velký majstrštyk Chanova vrcholného období. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (33)

  • Chris Tucker (Carter) natočil spoustu verzí krátké řeči, kterou měl pronést k Hu Li (Zhang Ziyi) po jejich vzájemném souboji. Režisér Brett Ratner cítil, že to pořád ještě není ono a řekl mu, ať ji nazve "čubkou". Tucker to ale odmítal, a trvalo prý hodiny, než s návrhem souhlasil. (SG-1)
  • Philip Baker Hall, který hrál velitele losangeleského policejního oddělení v prvním díle, ztvárnil stejnou roli i v tomto filmu, ale nakonec se tato scéna nedostala do finální verze. (SG-1)
  • Když Carter (Chris Tucker) říká, že Asiati vždycky panikaří, když nadejde nějaká nebezpečná situace, a jako příklad uvádí filmy o Godzille, křičí: "Hayaku! Hayaku!" Což v japonštině ve skutečnosti znamená: "Rychleji, rychleji!" (SG-1)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno