Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ovdovělý, světově proslulý neurochirurg Michael Hfuhruhurr (Steve Martin) je vlákán do manželství bez lásky s Dolores Benedictovou (Kathleen Turner), kterou zajímají pouze jeho peníze. Během cesty do Vídně na lékařskou konferenci se zamiluje do mozku naloženého v líhu a také se zaplete do vražd, které na svědomí tzv. Výtahový vrah. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

Han22 

všechny recenze uživatele

Ze sedmičky "stovkových" sci-fi v roce 1983 bylo tohle jediné, které jsem nikdy neviděl, tak jsem si to pustil jako první. Je to v podstatě romantická komedie - úspěšný doktor se zamiluje do ledové mrchy a útěchu nachází u jiné. Jen ta jiná je živoucí mozek ve speciálním láku a doktor hledá způsob, jak ji oživit. Turnerová je jako mrcha skvělá, hraje to na Frankensteinovskou notu a je tu pár pěkných nápadů (hrad šíleného vědce uvnitř činžovního bytu). Jenže ten humor je tak urputně debilní, až to bolí. Nejsem intelektuál, vždycky dám přednost Žhavým výstřelům před Allenem, ale ty Reinerovy filmy s Martinem jsou prostě tak pitomé (šplhání po římse, šroubovací hlava, pinball), že se až stydím. 2*. ()

dezert 

všechny recenze uživatele

Chvílema geniální a chvílema ne-až-tak-geniální, ale vždycky hodně legrační komedie, na které je poznat Reinerův rukopis (naprosto imbecilní věci a absurdity podáváný jako samozřejmost). Steve Martin tu jede jak blázen. -"Doktora XY zabili v Evropě!" -"Ano, takže nejen, že je mrtvý, ale je i 10 000 km daleko!" ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi vydarená komédia, ktorú som vo svojom detstve miloval so slovenským dabingom. Aj keď Steve Martin nieje môj obľúbenec, dokonca by som mohol napísať, že ho nemusím vôbec, tak tu sa zhostil svojej vtipnej role veľmi obdivuhodne. V iných komédiách ho nemám rád, lebo na mňa pôsobí, akoby často preháňal, alebo sa na silu snažil byť vtipný. Tento snímok má veľmi originálny nápad a potenciál bol využitý skoro na plno. Navyše hlavnou ženskou postavou je moja obľúbená Kathleen Turner, ktorá výborne hrá a tiež sekunduje Martinovi. Snímka je plná na prasknutie vydarených vtipov a gagov a rozhodne patrí do kategórie tých najvtipnejších komédií 80.tych rokov. Neviem ako ju prijme dnešný náročný divák, ale my pamätníci na ňu nedáme dopustiť. ()

nanamarak1 

všechny recenze uživatele

Slušná komedie z několika naprosto perfektníma scénama. Bohužel, těch trapnejch je taky celkem dost (hlavně z počátku). Dalším negativem je nepovedený soundtrack. Nevim, jak ho přesně popsat. Takový lacino-šmírácký. Jinak nechápu, jak někdo může napsat, že je Martin v tomto filmu nevýrazný. Vždyť tu přehrává víc jak v Růžovém panterovi. 60% ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Část vtipů je naprosto skvělá, část trochu trapná a část vyzněla do ztracena. Naštěstí dostal hlavní roli Steve Martin, a ten i z hluchých míst vydoloval velice slušnou zábavu. Kathleen Turner kupodivu moc nezaostávala, takže svou manipulativní mrchu zvládla naprosto s přehledem. Bláznivá střela, Žhavé výstřely a Připoutejte se, prosím jsou pořád jinde, ale mezi zbytkem se tohle rozhodně neztratí. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (5)

  • Jedna ze scén („...jakékoliv znamení, zatím tě dám na záchod“) se v ČR proslavila díky pořadu Banánové rybičky (od r. 1999). (Loik)
  • Tento film byl oblíbeným snímkem Donalda Hardena, který vyluštil šifru vraha jménem Zodiac. (Mornastr)
  • Název metody mozkové operace Dr. Hfuhruhurra (Steve Martin), tzv. cranial screw-top (metoda lebečního víka), později inspiroval britskou punk-popovou skupinu Cranial Screwtop, která název převzala. (PogoJoe)

Související novinky

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

30.06.2020

V požehnaném věku osmadevadesáti let opustil filmový svět americký herec, režisér a scénárista Carl Reiner. Zemřel z přirozených příčin v noci z pondělí na úterý ve svém domě v Beverly Hills, jak… (více)

Reklama

Reklama