Reklama

Reklama

Princezna Nevěsta

  • USA The Princess Bride (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hrdinové bez bázně a hany, chrabří piráti, všemocní kouzelníci, démoničtí zlouni a princezna čekající na záchranu – prostě pohádka, jak má být, jen tentokrát trochu lépe a s nadhledem... Žila, byla překrásná dívka jménem Pomněnka, která vyrůstala na statku. Tam také pracoval mladý čeledín Westley a jak už to tak bývá, postupně oba zjistili, že je k sobě něco pojí. Přísahali si věčnou lásku, ale aby mohli být svoji, odešel Westley do světa vydělat si peníze. Jenže loď, na které se plavil, přepadl Strašný pirát Roberts, jenž jak známo nebere zajatce. Truchlící Pomněnka padla do oka rozmarnému princi Humperdinckovi a ten oznámil, že si ji vezme za ženu. Ale než dojde ke svatbě, odehraje se sousta věcí, počínaje únosem princezny a konče znovuzrozením Westleyho. A to nemluvě o nezměrných dobrodružstvích, která naši hrdinové cestou za láskou a svobodou budou muset podstoupit, a setkáních s roztodivnými postavami jako jsou veršující obr Fezik, strůjce zázraků Divotvorný Max a především mistrovský šermíř Inigo Montoya. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (427)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

inu, minimálně velmi zajimavý počin to byl. Nemůže se to srovnávat těm našim (pche), ale na americké poměry :-)) dost neobvykle zpracována, napsána a velmi dobře zahrána a podkreslena. Příběh skáče od téměř reálného historického děje k úplným nesmyslům a ironickým leckdy černohumorným vtípkům. Je cítit, že scénaristé k tomuto projektu opravdu přistoupili bravurně, skoro bych to dokázal srovnat s Nekonečným příběhem. Škoda, že jen ten celkový feeling není tak velkolepý, jak by mohl být. Ale stejně, komu by to v té všeobecné zábavě vadilo? (Scéna s jedem je asi nejlepší ukázkou toho, v jakém duchu se tento film nese) ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Cary Elwes na mě udělal dojem jako Robin z Loxley, zapůsobil jako doktor v Saw... ale jako opravdu dobrého herce jsem ho začal brát až po hajzlíkovi, kterého zahrál v Aktech X -- Princess Bride jsem chtěl vidět vyloženě kvůli němu. S výkonem spokojenost, s filmem též. Tak si tak zpětně uvědomuji, kolik v posledních letech točených pohádkových a fantasy příběhů z Princess Bride vyloženě čerpá, co se týče pojetí a stylu vyprávění. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Kulisy 9/10/// +pořád stejně krásné, neškodné, zábavné, hezké, dobré postavy, příběh -o něco mohla být výraznější hudba, přeci jen občas trošku dětinské/// Název mi nic neříkal, ale jakmile začali běžet první vteřiny filmu, hned jsem si uvědomil, že tohle už jsem kdysi viděl. A ať následovala jakákoliv scéna, zdála se mi povědomá, nebo dokonce hodně známá a vždy jsem byl o pár minut napřed před dějem. To je další důkaz toho, že když je kvalitní pohádka, tak i v malém věku si ji díte zapamatuje. Určitě mi tehdy nebylo ještě ani deset, když jsem to viděl prvně. Teď už jsem z toho trošku odrostl, to ale nic nemění na tom, že to stojí za vidění./// Celkem 78%/// ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Oslnivá od začátku až do konce každou minutu plně uvědomělá ujetá parodie na epické velkorozpočtové pohádky. Jestli taková byla už předloha, to netuším, ale na plátně to díky výborně vybraným hercům funguje bezvadně. Víc toho asi nemá cenu psát, snad jen že podobně laděná Ella Enchanted je podstatně víc střelená než tohle, ale Cary Elwes je v obou stejně vtipný, i když hraje zcela opačné role. 80% ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: William Goldman .. Život je utrpení, Výsosti. Každý, kdo říká něco jiného, chce jen něco prodat. Stařík s knihou v ruce v úvodu slíbí mnohé. Mnohé z toho také dostaneme, to mi věřte! Kouzelnou Robin Wright netřeba vyzdvihovat, spíše bych vypíchnul Wallace Shawna, který ovládl každou svoji scénu. Princess Bride je opravdu hezká pohádka o velké lásce a cestě k jejímu naplnění, přes mnoho překážek. Obsahově je to celé v klasickém střihu, ale zejména dodaný humor je skutečně inteligentní ba místy odzbrojující. Osvěžující je i zvolené vyprávění, které scénárista zabalil do čtení vlastní knihy dědečkem chlapci, který tráví nemoc vysedáváním u televize(-ních her). Tento nenucený apel k návratu ke knihám má v dnešní době ještě daleko větší význam, než tehdy. 85%. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (31)

  • Ve filmu jsou zmíněny dvě vzájemně znepřátelené země – Florin a Guilder. Názvy obou zemí jsou ve skutečnosti tentýž název pro nizozemskou měnu používanou od roku 1434 až do roku 2002, kdy byla nahrazena eurem. (Nick321)
  • Dědeček (Peter Falk) na začátku filmu sice řekne, že knihu „Princezna nevěsta“ napsal Simon Morgenstern, ten je ale fiktivní. Skutečným autorem knihy je William Goldman. (Nick321)
  • Herec Andre the Giant, který hrál obra Fezzika, měřil 213 cm. (Kulmon)

Reklama

Reklama