Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Falešné zprávy, zavádějící titulky nebo neuvěřitelné a přesto nečekaně pravdivé fotografie. To vše komentují Halina Pawlowská a Aleš Háma v novém zábavném pořadu České televize. Každý týden se k nim připojí dvě známé osobnosti a společně se pokusí rozpoznat smyšlené od skutečného. Pořadem provede moderátor Tomáš Měcháček. To se ví, že na tom asi něco bude, když k tomu existuje fotka. To se ví, že je to pravda, když to píšou na internetu. Nebo není? Falešné zprávy, dezinformace nebo i fámy jsou tu s námi už dlouho. Kdysi se věřilo, že je země placatá. Dnes se tomu smějeme. Pojďme se pobavit i nad zprávami, mýty a drby, které kolují bulvárními médii, sociálními sítěmi nebo prostřednictvím emailů dnes. Poznáte, jestli je fotografie skutečná nebo byla upravená fotomontáží? Odhalit manipulace mají za úkol i dva soutěžní týmy, které budou v několika kolech rozlišovat pravdivé zprávy od falešných. (Česká televize)

(více)

Recenze (86)

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

A mně se to líbí. Baví mě to. A koukám na to ráda. Komentáře a odpady mne nezlomí. Mně to prostě baví. Tomáš Měcháček je v tomto přesnej moderátor a síla těch zpráv je kolikrát hodně pekelná. A teď... Je to pravda, nebo ne? Proč se na základě tohoto nepobavit? Vždyť to jde docela snadno. Tak kritizujte dál, to je asi nejednodušší forma projevu. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Upřímně nechápu tu až takovou vlnu nevole od místních intelektuálů. A vysílací čas je asi zřejmě nastaven kvůli občasným sprosťárnám, které jsou součástí našeho virtuálního i reálného světa. Tomáš Měcháček to celkem pěkně s uvolněných přednesem moderuje a co všechno ještě neznám a poznám jako kokotiny, na které se spousta z nás nachytá jsem docela zvědav. Zatím s rezervou.. S dalším dílem mi trochu začíná vadit neměnnost kapitánů Haliny a Aleše. Vystřídal bych to ať na sebe prozrazují další. ()

Reklama

charlee.dog odpad!

všechny recenze uživatele

Všichni se smějí Soukupovi a ČT vyplodí toto? Vrchol nevkusu veřejnoprávní televize zaměřený na diváky s IQ +- 60 placený z koncesionářských poplatků. Já jen čekám kdy o tom zlém Babišovi natočí i večerníček. Milion chvilek nenávisti rozhodl, že Babiš se musí pomlouvat ve všech pořadech ČT. Opravdu vrchol trapnosti. Tak to byla hrůzná podívaná, ČT klesá čím dál níž. Bohužel za naše peníze. ()

nonick1 odpad!

všechny recenze uživatele

Trapný veřejnoprávní pokus se třemi hosty a Halinou, která už se dnes nevejde ani do širokoúhlé TV s úhlopříčkou 150 cm. Odkrývání falešných zpráv, dezinformací? Tak to ať začnou u sebe - v České televizi, kde reportér v hlavním zpravodajství v "přímém přenosu" hovoří (a dokonce hned třikrát) o premiérovi jako o bývalém(???) premiérovi. A ve studiu nikdo ani nehne brvou...přestože jde o fake news jako Brno. O fake záběrech z bombardování Sýrie (ve skutečnosti noční útok na Luhansk) nemluvě... ()

Frank234 odpad!

všechny recenze uživatele

To si tak ideologové z ČT, která před týdnem rozšířila hoax o "zatčených fotbalových fanoušcích, kteří chtěli provokovat Kosovany dronem," rozhodla poučovat ty hloupý důchodce o tom, co je pravda. Až na to, že pokud sledujete řetězové maily, nic vám ten pořad nedá a pokud máte vyhraněný názor, pořad na vás působí stylem: "Volíš toho a toho? Tak jsi špatnej a věříš houxům." Silně pochybuji, že ČT bude vysílat o svých vlastních omylech, mnohdy vypadajících jako účelové matení diváků a čtenářů... Jo a ty vtipy jsou spíš nevtipy. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama