Reklama

Reklama

Mořská horečka

  • Česko Nebezpečí z hlubin (více)
Trailer 1

Študentka morskej biológie Siobhán (Hermione Corfield) musí opustiť pohodlie vedeckého laboratória a v rámci štúdia sa spolu s poverčivou posádkou vydať na týždennú plavbu rybárskou loďou, kde má zdokumentovať podmorský život. Prvá takáto príležitosť sa naskytne, keď ich loď uviazne uprostred oceánu a u členov posádky sa začnú objavovať príznaky neznámej infekcie. Siobhán tak musí využiť všetky svoje vedomosti a aj za cenu ľudských životov zabrániť rozšíreniu nákazy na pevninu... (TV Markíza)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (62)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příjemný sci-fi horor z mořského prostředí, na němž je sice vidět menší rozpočet, ale to se týká zejména speciálních efektů. Tedy udělané jsou dobře, ale není jich mnoho. Komorní námořnické drama tak trochu připomene snímky - Harbinger Down, Věc, Vetřelec aj. Snímek mohl být klidně brutálnější, i když dojde na výstřel očí doprovázený karmínovou fontánou, leč příležitostí k rozkladu těl bylo více. Pěkná paranoická atmosféra, kdo má parazita v sobě a kdo ne, se stupňuje a míří ke katastrofě. Konec si zaslouží pochvalu. Samostatnou hvězdu dávám za podmořské záběry, byť jich samozřejmě mohlo být víc. A neznalí si možná půjdou zjistit, co znamená slovo hadál. ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Předně bych si dovolil vyjádřit nesouhlas s tvrzením, které zaznělo ve filmu, totiž že zrzky nosí smůlu. Je tomu právě naopak a když se povedou, jsou pro muže skutečným požehnáním. Dají se najít všude, kde v populaci přetrvávají keltské geny, tedy hlavně v Anglii, Skotsku a Irsku, ale vyskytují se i v Čechách, byť vzácněji. Ta ve filmu docela ušla, i když to byla hrozná šprtka. – Během sledování filmu se mi v popelníku nahromadil větší počet vajglů odpovídající počtu přestávek na kouření, z čehož je patrné, že jsem se příliš dobře nebavil; filmy o infekcích u mě od doby covidové nějak ztratily na oblibě. Kdybych byl stejný systematik jako ta zrzka, spočítal bych po každém filmu vajgly v popelníku a před puštěním dalšího filmu bych popelník vysypal. Dále bych musel vypracovat způsob přepočtu množství vajglů na zde používanou pětibodovou hodnotící stupnici, přičemž by bylo třeba určitým způsobem zohlednit stopáž filmu. Na takové hračičky jsem však příliš líný, takže hodnotím odhadem. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tohle nemuselo být tak hrozný, protože to má takový ten lehce Vetřelec be like nádech a vesměs mě tu nic vyloženě neštvalo a vlastně mě i zajímalo, co se to tam teda pod tou vodou nachází. Problém je v tom, že asi nebylo zas až tak moc peněz na vytvoření něčeho kvalitnějšího a ten nápad je taky trochu moc plochý a nezajímavý. Další mínus jsou tu postavy, protože kromě Hermione to byly příšerně nesympatické nezapamatovetelné tváře. Je to ale jeden z těch dvouhvězdičkových filmů, které se ještě dají unést a třeba je nakonec i v něčem oceníte. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tohle už tu dlouho nebylo Irsko/Americko/Anglicko/Švédsko/Belgický horor a takový bídný výsledek. Mořská bioložka se nalodí na loď s lovci ryb po cestě narazí na cosi co vypadá jak pijavice křížená s medúzou a chobotnicí a to jich napadne. Teď si možná řeknete paráda a nyní se to rozjede , ale chyba lávky v celém filmu už uvidíte pouze jedny prasklé oční bulvy a nic víc. Chybí zde atmosféra hororové scény a kromě té bioložky i sympatické postavy (ta babka mě srala už od začátku) navíc zde máme i imigrační politiku máme tu asi Pákistánce , Syřana na černouška a Asiata se bohužel opět nedostalo. 40 procent za toho tvora pokud se nepletu nic takového ještě v hororech nebylo a za konec , který překvapil s tím kdo to přežil. Herečka z Rust Creek a Slaughterhouse Rulez herečka z Wonder Woman herec z Vatikan Tapes ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že v řadě scén působí Sea Fever trošku podfinancovaně, nicméně čekat od laciné evropské koprodukce hollywoodské triky by mohl jen prosťáček prostinký. Horší je, že celovečerně debutující režisérka příliš přesvědčivě nedokázala podat ani stupňující se ponorku mezi postavami a z jejich nezávidění hodné situace vykřesat trochu toho filmového napětí. Tajemno mořských hlubin na mě ale stejně zase fungovalo, mám pro tyhle náměty slabost, takže slabší trojku dám. Každopádně letošní Underwater mě potěšil násobně víc. ()

Galerie (84)

Reklama

Reklama