Reklama

Reklama

Je konec sedmdesátých let a čtyři teenageři se vydávají na koncert skupiny Kiss. Jako správní vášniví fanoušci se nenechají ničím odradit a nezastaví je ani fakt, že koncert je beznadějně vyprodaný.
V Detroit Rock City, příběhu o dospívání, se čtyři američtí středoškoláci snaží za každou cenu sehnat lístky na koncert své oblíbené skupiny Kiss. V průběhu jedné neobyčejné noci každý z nich prožije trýznivé i veselé momenty, jak je jejich urputná touha vidět své favority, staví proti autoritám, rodičům a neodbytnému vlivu disko hudby. Co začne jako nadšená honba za fantastickým rockovým zážitkem, se mění v sérii zašmodrchaných a komických nehod, s jediným hlavním cílem - získat možnost svobodně si splnit svůj sen. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Je to neskutečně akční, svižný, často natočené s obrazem rozděleným na 2-3 záběry - prostě aby se do těch 91 minut vešlo co nejvíce :) Fanatická obliba skupiny KISS, která vládla světu v 70tých letech a čtveřice kluků, kteří jsou tak rozliční :D Nábožensky fanatická matka, jejíž neustálé upozorňování na víru v Boha mi už lezla na nervy, touha po získání lístků a nic jiného v tu chvíli pro kluky neexistovalo :) Každý si ten večer prožil něco unikátního a jako perlička na konec ten koncert :) Prostě bomba :) Je to šílené, dostatečně prdlé, ale úměrné zábavě, aby to nezabředlo jen v kupě písniček skupiny KISS a nebo zbytečného plácání o ničem :) ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Vždycky mě baví takové ty hudební "road" filmy, které mají určitý start a cíl. Je jasné, že to s hlavními hrdiny dopadne dobře a všichni budou šťastní atd... Ale přesto mě baví sledovat jejich trapasy a překážky na cestě za lístkem na koncert skupiny Kiss :-). Nejsem tak úplně fanouškem rocku, ale třeba se k tomu časem dostanu a i přes tohle všechno jsem si tenhle film oblíbila. Herecké výkony super, zápletka super, šílená věřící matka byla skvěle na facku a Melanie Lynskey byla v miniroličce taky skvělá :-). Jeden z těch nejlepších hudebních filmů pro které mám slabost. ()

Reklama

Kryton 

všechny recenze uživatele

Teenagerská komedie z 70tek a do toho motiv jízdy na koncert KISS a ktomu je servírován soundtrack plný skvělé rockové muziky. Někdo si řekne "hele není toto Waynův svět?". Tak trochu jen toto je v modelu teens komedie koukatelné, zábavné a díky té hudbě příjemné. Nu takže kdo máte rádi Kiss a nejen Kiss a taky jste jednou zažili jízdu na koncert snů, nenechte si ten film ujít. U mě vede zmlácení diskoboyů! god gave rock n roll to you ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Agresivnejsia verzia Zemeckisovho I Wanna Hold Your Hand. Postavy su tu vsak bohuzial nesympaticke hovada v najhorsich tradiciach 90's teenagerskych komedii. Ma to vsak super hudbu, cele to pekne slape a obcas som sa dobre zasmial. A navyse KISS mam rad a ich koncert som si velmi uzil. Slusny dobovy zanrovy nadpriemer za silnejsich 6/10. Spominany Zemeckisov debut je vsak uplne ina liga ()

genetique 

všechny recenze uživatele

I keď ide o slušnú porciu zábavy a film nenudí, jedná sa len o ďalší prírastok do rodiny 'road trip movie', v ktorá je natoľko početná, že tu zaujme len jeden z mála. Napriek tomu som bol ale prekvapený dobre fungujúcej a netradičnej polhodinke, ktorá to celé zachránil a tak film neurobil hanbu ani skupine Kiss. 70%. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (26)

  • Jednou z protestujících matek před koncertem Kiss je i Pamela Bowenová, bývalá žena Paula Stanleyho (rozvedli se v roce 2001). (liquido26)
  • "S" v logu skupiny Mystery má tvar blesku, stejně jako obě "S" v logu Kiss. (liquido26)
  • Když kluci dorazí do Detroitu, v pozadí je vidět spousta aut z 90tých let. Film se ale odehrává v roce 1978. (LilyDeLarge)

Reklama

Reklama