Reklama

Reklama

Vyšinutý

  • USA Unhinged (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Tento aktuální psychologický thriller zkoumá křehkou rovnováhu současné společnosti a dovádí agresi za volantem, se kterou jsme se už všichni setkali, k naprosto nepředvídatelnému a děsivému vyústění. Rachel (Caren Pistorius) jede pozdě do práce a na semaforu se dostane do ostré hádky s jiným řidičem (Russell Crowe), který má ze svého dosavadního života pocit bezmoci a připadá si všemi přehlížený. Rachel a všichni, které má ráda, se brzy stanou terčem muže, který si umane, že na tomto světě po sobě zanechá ještě poslední stopu tím, že Rachel udělí řadu vražedných lekcí. Následuje nebezpečná hra kočky s myší, která dokazuje, že si nikdy nemůžete být jisti, že ve vaší blízkosti není někdo na samé hranici vyšinutí. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (349)

anderson 

všechny recenze uživatele

Nekompromisný cestný akčný triler s bujakom Russellom, ktorý poriadne napne divákove nervy. Režisér sa nezastavuje na žiadnych zbytočných odbočkách či vedľajších cestách a svoju jazdu ženie bez prestávky dopredu. Hlavný psychopat je patrične odpudivý, zlovestný, správne psychopaticky motivovaný a vystresovaná slobodná matka je sympatická a nie je ťažké sa s ňou rýchlo stotožniť. Tunajší komentátori v deji našli akési nelogické miesta. Bohužiaľ som sa nedozvedel aké a mám silnú pochybnosť, že by ktokoľvek z nich vedel takéhoto psychopata rýchlo a ľahko spacifikovať. Preto dávam adrenalínových 5 naštartovaných SUV. (28.3.2021) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„To bolo síce úprimné, ale stále nie ospravedlnenie.“ No, tu sa bohužiaľ nedajú ktovieako prižmurovať oči, toto je naozaj len solídna jednohubka s monštruóznym (vyložte si to ako chcete) Russellom Croweom. Slávneho Austrálčana po tomto filme ženy určite milovať nebudú, ale zas ako správne podotkla moja pani manželka, asi mu na tom ani nezáleží. Tak či onak to Gladiátor dal na veľmi solídnej psychoúrovni. Preto zamrzí nie príliš správne vybratá ústredná hrdinka, ktorá pravdupovediac nie je príliš sympatická. Najviac mi ale prišlo ako veľká škoda to, že scenárista si dal málo záležať, vinou čoho som si každých 10 minút vravel „no moment a prečo neurobila toto“ alebo „čože, prečo namiesto toho neurobil tamto?“ (nebudem spoilerovať, ale pri pozeraní si na mňa určite spomeniete). Každopádne sa priznám (ale to sa mi nikdy nesplní), že by som si na túto tému (samozrejme s vracajúcim sa Croweom) veľmi rád predstavil sériu typu Piatok 13, v ktorej by sa šialený antagonista vracal zas a znova po štýle Jasona alebo Maniac Copa. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Bez démonického Russella Crowea poloviční thriller, takhle ale zatraceně výživný teror v podání jednoho z nejlepších herců své generace. Jasně, v jádru je ten film pořád béčko, přesto jsem se několikrát nachytal, jak kroutím hlavou nebo rovnou zírám s otevřenou pusou na bezprostřední brutalitu a násilí, která ve filmu pravidelně probíhá. Pekelné dění navíc zdobí celková nepředvídatelnost hlavního padoucha, který by tváří v tvář například takovému Jokerovi nejspíš hodně rychle ukázal, že pomalování šašci vůbec nemají ponětí, co to znamená mít špatný den. Film tak vlastně sráží jen nevýrazná protagonistka, příliš očividná snaha diváka vodit za ručičku (celá ta Čechovova zbraň převlečená za telefon hlavní hrdinky byla TAK. EXTRÉMNĚ. ZBYTEČNÁ.) a možná až příliš rychle finále. To bych si totiž klidně dal ještě krvavější a vyhrocenější. Navíc se trochu peru s faktem, že ten film vysílá vyloženě špatné poselství - v Americe je nedostatek policistů, nábor nových trvá dlouho, doba je uspěchaná, všem může rupnout v bedně, a když někoho právem vytroubíte, tak je to vlastně špatně, protože mu tím dáváte signál, že je v pořádku vám dát lekci. Takže poučení je příště mlčet a raději šoupat nohama, protože systém vás neochrání a před problémy by se měly raději zavírat oči. Jakože what? Beru, že by se lidé k sobě měli chovat ohleduplněji, pokud chtěl ale film podtrhnout zrovna tohle, měl to asi udělat maličko jasněji. Nebýt Crowea, zůstal bych na 6/10, jeho výkon to táhne hrozně moc nahoru - nejen to, on dokonce fakt stojí za vidění. Míň jak 7/10 si tudíž tahle road rage noční můra nezaslouží. Autokino mimochodem nedoporučuju. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kyle a jeho starší sestra Sára (nebo je to matka a jmenuje se Rachel, to je jedno) na útěku před novým nelítostným produktem Skynetu s názvem FAT-800. Přísahám, že jsem po svištících nůžkách čekal, že se rozsvítí kontrolka „Alternate power“! Road rage thriller, jehož retardaci částečně zahladí pár věcí. Tempo, délka a Maximus Turbulencus ve stavu, ve kterém by ho nyní museli do Kolosea spouštět čtyř nápravovým jeřábem. Že fyzická kondice úzce souvisí s psychickou dává jasně najevo a nutno podotknout, že Douglasova postava z Falling Down proti němu působí jako vyklidněný pacifista učící Dalajlámu sebeovládání! Dámy a pánové, Russell nám začíná dorůstat do velikosti Orsona Wellese! ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tam kde Voľný pád s Douglasom skončil, tam sa Narušený len rozbieha. Človeka, ktorý práve urobil čin vďaka ktorému sa vzdal akejkoľvek budúcnosti, práve urazí trochu vystresovaná mamina. A začne sa jej peklo, pretože chlapík, ktorý už nemá pre čo žiť, sa rozhodne, že jej udelí lekciu. Postavu ústredného magora som celkom chápal a v podaní extrémne vyžratého Russella Crowea (pôvodne uvažovali o Johnovi Goodmanovi, ale keďže za posledné roky príliš schudol, tak obsadili Russela :))) bol rozhodne pôsobivý a všetky tie jeho skutky veľmi nepríjemné. Bohužiaľ všetko ostatné je tuctová rutina. Scenár, situácie do ktorých sa dostane jak zloduch tak hrdinka, hlavná hrdinka, vedľajšie postavy a bohužiaľ aj réžia, ktorá často nedokáže z jednotlivých scén vydolovať poriadne dusivú atmosféru. A nezachráni to ani akčná stránka, ktorá je OK, ale nič extra. Takže na tretiu hviezdičku to preklopil len ťažkotonážny Crowe a už to viac vidieť nechcem. P.S: Chudák môj obľúbenec Jimmi Simpson. 5/10. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (13)

  • Žiadne z policajných vozidiel nemá na sebe identifikačné číslo jednotky. (Arsenal83)
  • Na konci filmu hraje píseň „The Reaper“ od Keep Shelly In Athens. (Duoscop)
  • Po závěrečném boji jsou Rachel (Caren Pistorius) a Kyle (Gabriel Bateman) po pár hodinách, možná minutách, policií propuštěni, aniž by byli transportováni do nemocnice k dalšímu vyšetření, přestože byli oba brutálně fyzicky i psychicky napadeni. Rovněž okamžitě jedou autem, ale Rachel by neměla být ve stavu, ve kterém by mohla řídit, alespoň několik dní. (Maulincio)

Související novinky

Russell Crowe jako nelítostný gangster

Russell Crowe jako nelítostný gangster

14.05.2020

Australský herec Russell Crowe (Gladiátor) si zahraje ve snímku American Son, jenž je remakem oceňovaného filmu Prorok Jacquese Audiarda. Příběh vypráví o muži, který ve vězení spadne pod křídla… (více)

Reklama

Reklama