Reklama

Reklama

Lovecraftova země

(seriál)
  • USA Lovecraft Country
Trailer 1
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2020, 9 h 54 min (Minutáž: 53–69 min)

Předloha:

Matt Ruff (kniha)

Hrají:

Abbey Lee, Aunjanue Ellis-Taylor, Chase Brown, Jonathan Majors, Wunmi Mosaku, Jurnee Smollett, Courtney B. Vance, Michael Kenneth Williams, Chris Brewster (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Lovecraftova země, nový dramatický seriál z produkce HBO, je inspirován stejnojmenným románem spisovatele Matta Ruffa z roku 2016. Sleduje mladého Atticuse Freemana (Jonathan Majors), který se v padesátých letech minulého století vydává spolu s kamarádkou Letitiou (Jurnee Smollett-Bellová) a strýcem Georgem (Courtney B. Vance) pátrat po zmizelém otci (Michael Kenneth Williams) napříč Spojenými státy, kde platí zákony Jima Crowa. Tak začíná boj o přežití, v rámci něhož jsou nuceni čelit jak všedním hrůzám bílé Ameriky, tak škodolibým duchům, jako vystřiženým ze stránek tajuplných příběhů H.P. Lovecrafta. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (70)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

knížku jsem nečetl a od seriálu jsem neměl přehnaná očekávání,tudíž nakonec spokojenost.Mám sice trošku problém s pointou,že černoši jsou kouzelní - repsketive že sebrali magii "bílým" aby je nemohli utiskovat - přičemž ale ve výsledku nejsou o nic lepší,ale budiž.Na rasovou notu se tu hraje hodně,ale vzhledem k tomu,že jde o seriál odehrávající se v padesátých letech je to celkem i pochopitelné a osobně mi to nijak nevadilo.navíc co čekat od něčeho v čem má prsty (byť vzdáleně) Jordan Peele.Nejlepší zcela určitě osmá epizoda,která měla všechno co jsem čekal,že tenhle seriál bude mít po trailerech.Zbytek má hodně much,ale nepřekáželo mi to v tom abych se pobavil a to mi v dnešní době stačí.Na hlubší myšlenky a větší "filmařinu" jsou tu jiní...70% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jako jistě mnoho z nás jsem dle úvodního traileru a názvu předpokládal, že tvůrci budou navazovat na myšlenky H. P. Lovecrafta. I proto jsem se na seriál nemohl více vynatěšit. Po prvním dílu to bylo ale nějaké divné. Jal jsem se tedy studovat, oč se jedná a zjistil jsem, že se jedná o samostatnou knihu, která se inspiruje světem Lovecrafta, ale zároveň poukazuje na jeho nedokonalosti. Třeba na rasismus. Dobře, řekl jsem si, že počkám díl, dva, tři a uvidím, co se z toho vyvrbí. Nakonec se z toho ale vyvrbily jednotlivé příběhy, které oscilují mezi horší a méně horší kvalitou. Nějak jsem v tom nedokázal najít souvislost, nit, cokoliv, co by mě nutilo sledovat dál. Navíc jsem nepochopil, jestli se jedná o poctu dílu mistra a nebo jeho výsměch. Nejhorší je, že si myslím, že se jedná o obojí... ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Jen málokdy vídaný prohospodařený potenciál, ale záměr natočit nové Hořící Missisippi ve fúzi s teanegersky odlehčenou fantasy jízdou a alternativními dějinami Ameriky skončil logicky - jako nesourodý postmoderní mišmaš. Formálně skvěle natočené, reflexe Spojených států z dob apartheidu a rasové segregace bezesporu originální, koho ale vlastně chce takhle žánrově nevyhraněný projekt oslovit? ()

rizek2 

všechny recenze uživatele

Seriál z produkce HBO se točí kolem mladého černošského vojáka Atticuse Freemana, který se v padesátých letech minulého století vydává spolu s kamarádkou Letitiou a strýcem Georgem pátrat po zmizelém otci napříč Spojenými státy, kde platí segregační zákony Jima Crowa. Pro trojici to často znamená boj o přežití, v jehož rámci jsou nuceni čelit jak všedním hrůzám bílé Ameriky, tak škodolibým duchům. Jenže tam, kde Lovecraft budoval plížící se neznámou hrůzu, je Lovecraftova země až moc popisná; všeodhalující a už tak neoriginální zápletka podráží celku nohy. Proto je výsledek nejsilnější v momentech, kdy největší hrozbu představují prostí venkovští rasisté. ()

majo0007 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Negerská propanda "Übermench" do luftu, vážne... až takto hlboko ste klesli...! Koľko ste za tento nepozerateľný pičus zacálovali?! Ešte raz si prečítajte Lovecrafta - toto je hanobenie mena, OSTUDA! Boli vás plné miliónové prdy - Jacksona, Houston, Rocka, Murphyho, Washingtona, Smitha, Snipesa, Freemana... a teraz chcete pomstu?! ()

Galerie (128)

Zajímavosti (3)

  • Seriál se natáčel na škole Marietta High School v Georgii. (SONY_)

Související novinky

Trojka Creeda našla záporáka

Trojka Creeda našla záporáka

03.06.2021

O třetím Creedovi jsme doteď věděli pouze to, že se před kameru vrátí Michael B. Jordan, který si zároveň poprvé v životě stoupne i za ni na pozici režiséra, ale že se naopak už do série nevrátí jeho… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama