Reklama

Reklama

Einstein - Případy nesnesitelného génia

(seriál)
  • Česko Einstein
Česko, (2020–2023), 15 h 9 min (Minutáž: 53–75 min)

Scénář:

Marek Hlavica

Hrají:

Vojtěch Kotek, Anna Polívková, Pavel Zedníček, Veronika Freimanová, Eva Podzimková, Marek Němec, Šárka Krausová, Barbora Mudrová, Lukáš Duy Anh Tran (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Profesor Filip (Vojtěch Kotek), který je údajně praprapravnukem Alberta Einsteina, vyučuje fyziku na univerzitě a pracuje na tom, aby navždy vyřešil energetické problémy lidstva. Je nejmladším profesorem, který kdy vůbec přednášel teorii fyziky, a může se pyšnit IQ 210. Jednoho dne ale skončí na policii a hrozí mu vězení. Na poslední chvíli tak dostane návrh. Místo toho, aby seděl za mřížemi, se musí stát poradcem při vyšetřování vražd. (TV Prima)

(více)

Recenze (102)

anca_007 

všechny recenze uživatele

Je-li chápán seriál, jako parodie zejména na Sherlocka Holmese v hlavní roli s Benedictem Cumberbatchem, nebo na Dr. House, pak je to skvělá komedie. Autorům se povedlo vystihnout charakteristiku hlavního hrdiny Filipa Königa (V. Kotek), podle již dvou zmíněných postav. Více, než detektivka, která by odpovídala logickým vyšetřovacím krokům, je seriál spíše komediálního rázu s občas až zázračnými prorockými myšlenkami, který kdoví kde König objevuje. Co díl, to jednotlivý příběh, avšak na pozadí se odehrává ještě jeden příběh, který diváka provází celým seriálem. Ten mi nepřišel zcela ukončený. Hvězdičky ubírám za přílišné milostné scény, které měly vystihnout bohémský život, přelétavost a promiskuitu hlavního hrdiny. Myslím, že to šlo vyjádřit i kulantnějším způsobem. Jinak za mě dobrý. ()

carramba66 

všechny recenze uživatele

Scénář zoufale šustí papírem, Kotek se s ním snaží nějak poprat, ale většinou je výsledkem trapno. Polívková hraje už od Účastníků zájezdu pořád stejnou postavu (jenom v jiných filmech), legendy Zedníčka je mi líto. Viděl jsem už horší věci a konzumenty Policie v akci, Soudkyně Barbary nebo Výměny manželek tohle veledílo jistě nadchne, pro normálního diváka, co viděl Wallandera nebo alespoň Případy prvního oddělení, je tohle fakt špatný. ()

Reklama

alisa.upir 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uplne nevím jak to hodnotit. Na česky poměry je to fakt dobrý, současná česká tvorba je fakt velmi špatná. Takže zas ta laťka je hodně nízko. Docela jsem překvapená, že Kotek umí hrát. Ta Josefíková se tváři v každým seriálu stejně, mluví úplně stejně… o tom to herectví není, ale já nejsem expert, ze jo :-D Jinak mi přijde, že Kotkovi ta role dost sedne, jeho body language působí velmi přirozeně. Co už tak přirozeně nepůsobí, jsou dialogy. Podle toho, jak ty postavy občas mluví, to vypadá spíš, že to psal někdo, kdo moc zkušenosti s mluvením na lidi nemá… ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriálu pomáhájí komediální prvky. Hodně se snaží vyrovnat zahraničí. Kopíruje koncept který už známe. Např. Mentalista nebo Sherlock a podobné kdy je borec divnej ale extrémně chytrej. Tohle lidi prostě láká. Jenže bohužel herecky je to NĚKDY slabé, kolísavá kvalita. Možná je to tím že u nás herci nemají čas se připravovat na role. Spoustu toho co se tvoří je spíš kvantita, ale co kvalita? Herci musí brát velké množství rolí v TV a na divadle aby se uživili. Známá USA produkce dává více peněz i času pro herce. Kotek je zábavnej ve své roli. Ale jeho i ostatní herectví postav je málo uvěřitelné. Máte někdy pocit, že něco předříkávají z papíru. To je škoda. + Některé nelogické děje. Např. ukradnete drogy a pak se cpete do vyšetřování, a vše je prominuto. Vážně. V našem státě? Možná by bylo lepší zkrátit každý díl a pohrát si s detaily a hlavně herectvím. Tady je to ta častější slabina. Nesmí chybět v každém díle nějaký sexík. Nebo někdo bez  trička XD. V prvním díle holka, v 2. a 3. pánové. Některé lidi lákají podivíni protože oni sami se cítí velice často nepochopení. Cítí se jako v tomto seriálu Filip. Scénář se snaží oslovit spíše mladší. Některými fyzickými výkony, hláškami i erotikou. * Jsem v šoku, že se mi toto dostalo pod kůži a s každým dalším dílem. Nerozumím tomu :). Měla bych spoustu výhrad. Ale je to parádní oddechovka. /Je to tak blbé až mě to baví...jako když si náš Einstein Filip zapaluje v 6 díle první řady mrkev a paroduje Colomba. XD ()

erpe 

všechny recenze uživatele

Příšernost! Celý to vypadá, jakoby to napsali lidi, kteří o podobných věcech jen četli nebo něco takovýho zaslechli a nedošlo jim, že si z nich udělali srandu. Nevím ani kde začít, tak to rovnou vzdám. Od práce s počítači, jejich možnostech, práci policie a tak podobně. Bohužel nemůžu zhodnotit smysluplnost těch vzorečků, který neustále lítaj kolem Kotka, ale vsadil bych se, že jsou to podobný kraviny. Ano, chápu, že to má být zábava a na realitu se hledět nemusí, ale co je moc, to je moc... :-( Takže nejdřív jsem se těšil, už kvůli obsazení, ale jen kvůli obsazení tomu dám ještě další šanci, jestli se to ale nezlepší, tak na to kašlu. Zatím to vypadá strašlivě... ()

Galerie (296)

Zajímavosti (35)

  • Naprostá nelogičnost počínání policajtek na koupališti, kde provádějí jakousi úsměvnou „rekonstrukci“. Jedna stojí u bazénu a zkoumá možnost zásahu skokana. Přitom je od cíle vzdálena cca 25–30 m. Je přece nesmysl, aby kdokoliv stál u bazénu, mířil pistolí směrem ke skokanské věži a jaksi „pozapomněl“ na svědkyni plovoucí v bazénu. Kromě toho by vrah neriskoval nezasažení oběti v pohybu, na takovou vzdálenost a za přítomnosti svědkyně (skokan by ho musel vidět a v případě přežití by vraha bez problémů usvědčil). Aby si obě odbornice všechny tyto skutečnosti uvědomily, nemusí dělat naprosto žádnou rekonstrukci. Celá věc je příliš jasná – oběť v pohybu (skok do vody, rotace těla), veliká vzdálenost, svědkyně ve vodě. (pjotri)
  • Premiéru si nenechalo ujít 726 000 diváků starších 15 let. (rublik05)
  • Křest knihy Filipa Koeniga (Vojtěch Kotek) se natáčel v budově Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy (Viničná 7, Praha). (Facillitant)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama