Reklama

Reklama

Keď Jake Barnes (Alain Moussi), oslavovaný vojnový hrdina a majster bojového umenia jiu-jitsu, podľahne nezdolnému stvoreniu Braxovi, budúcnosť ľudstva visí na vlásku. Zranený a trpiaci silnou amnéziou je Jake zajatý armádou, ktorá nemá potrebné vybavenie na boj proti nemilosrdnému votrelcovi z vesmíru. Jakea zachráni Wylie (Nicolas Cage) a starodávny rád bojovníkov jiu-jitsu, ktorí mu musia pomôcť rozpamätať sa a nabrať silu, aby spoločne dokázali Braxa poraziť v epickej bitke, ktorá určí ďalší osud ľudstva. (TV Markíza)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jednou za šest let proletí kolem Země kometa a vyleze z ní multidimenzionální ufoun s flaškou od okurek na krku, se kterým se musí poprat parta bojovníků vycvičená kdesi v Barmě. A ano, je to přesně tak blbý, jak to vypadá. Mlátičky a šavlovačky, na kterých to dle očekávání stojí, nejsou kdovíjaké, ale pokud to omezím na rvačky se samotným emzákem, dalo se to snést. Herecky se jedná o toporný standard, ale Cage mi tu přišel překvapivě zábavný. Grillo a Jaa, kteří jsou asi největšími taháky, jsou tu spíš do počtu. Jisté kouzlo stupidity film nepostrádal, takže jsem vydržel, byť s většími i menšími problémy, až do konce. 35% ()

Lima odpad!

všechny recenze uživatele

Nejsmutnější na tom celém je zjištění, že jediná dobrá věc je tady Nicky Cage, který si již 10 roků jede tu svou vlastní guilty-pleasure kategorii a on jediný sem přinesl jakýsí nadhled a jeden jediný vtipný moment za celý film (papírová čepička). Jinak je to úmorný, monotónní s naprosto mimózní hudbou (přitom sem by krásně zapadly ty techno vypalovačky z prvního Mortal Kombatu). A vedle toho naprosto necharismatického jelimana s obličejovou obrnou v hlavní roli (Alain Moussi) by i Jaroslav Sypal vypadal jako shakespearovský herec. Ale stejně vám řeknu, pro Nicolase to musí být práce snů. Podívá se na Kypr (nebo Rumunsko, Bulharsko atd.), moc se u toho nenadře, pokecá s kolegy a nažere se při cateringu. A z toho mála, co dostane, zčásti uhradí svoje dluhy. Nicky, já ti rozumím :o) ()

Reklama

rublik05 

všechny recenze uživatele

Laciný pokus o moderního predátora, který ovšem působí neuvěřitelně vtipně a odbytě. Příběh je velice zvláštní, dalo by se říct, že moc nedává smysl a je pojatý velmi jednoduše. S logikou si tvůrci moc hlavu nelámali, odpovídá tomu i děj, který je plný nesmyslů a je také poměrně nudný. Herci se rovněž moc nepředvedli, Nicolas Cage je zde mimořádně otravný a jeho výkon je spíš karikaturou sebe sama. Ostatní herci jsou vesměs málo výrazní, filmu zoufale chybí nějaký hlavní tahoun. Efekty jsou dalším kamenem úrazu, chvílemi jsem měl pocit, že i děti v mateřské školce by zvládly udělat lepší. Jediná věc, která snímek zachraňuje, jsou akční scény, konkrétně velké množství různých soubojů, které jsou sice jednodušší, ale dá se na ně koukat. I ty však bohužel kazí naprosto šílená kamera a mizerný střih, takže film naprosto o ničem a nebýt mizerně natočených soubojů, prakticky by nebylo co hodnotit. 1/10. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

C-čkový film so všetkým, čo k tomu patrí. Režisér D. Logothetis sa zbytočne snaží spraviť zo scenáru „misteriózny fantazy“ film s nečakanými odbočkami, problém je v tom, že samotná koncepcia je veľmi deravá. Jedna malá hviezda za bojové scény, ktoré aspoň trochu držia film nad vodou. Škoda, že Tony Jaa sa objavuje v takomto filme (rozhodne stále má na viac). Osobné hodnotenie: 51% (*) ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

Tak popravdě, nevím co se místním srágorám z csfd opět nelíbilo. Možná, že je dneska ta generace jaksi podezřele vyměklá. Mě nový snímek Jiu Jitsu, naopak krásně rozohnil. Můžu říct, že tuhle akci jsem chtěl a vyhledával. Můj oblíbenec Nicolas Cage tu zastává roli mentora, jde o jeden z nejvyhledávanějších stylů brazilských bojových umění, jak již název sám napovídá. Dlouhá hříva a vousy, seděly jak ulitý. Příběh plnej zvratů, perfektní akce a solidní kamera. Zkrátka dobře a motivačně s jednou nevšední peckovkou zase. Jo a kapitánův dodatek: Perfketní a pohyblivej Alain Moussi. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Film byl natočen za 6 týdnů. Nicolas Cage se zúčastnil pouze pěti natáčecích dní. (SONY_)

Reklama

Reklama